• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
سه شنبه 23 مهر 1398
کد مطلب : 85398
+
-

مقابله با ریزگردها اعتبار گرفت

مقابله با ریزگردها اعتبار گرفت

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: برای اجرای طرح‌های مقابله با گردوغبار در این استان حدود ۵۴ میلیارد تومان در اختیار ادارات کل منابع طبیعی و محیط‌زیست استان قرار گرفت. «منصور شیشه‌فروش» در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: این اعتبار در جلسه اخیر مدیریت بحران استان برای مقابله با آلودگی هوا و کنترل گردوغبار به تصویب رسید و مقرر شد از این میزان اعتبار حدود ۴۰ میلیارد تومان در اختیار اداره کل منابع طبیعی و ۱۴ میلیارد تومان در اختیار اداره کل محیط‌ زیست استان قرار گیرد.

وی ادامه داد: به منظور کنترل گردوغبار مقرر شد اداره منابع طبیعی استان با همکاری و نظارت اداره محیط ‌زیست در ۴۰۰ هکتار از زمین‌های مناطق شمالی استان از جمله آران و بیدگل عملیات مالچ‌پاشی انجام دهد. مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان ایجاد بادشکن در حدود هزار کیلومتر از مناطق بیابانی استان را از دیگر طرح‌های مصوب‌شده در این جلسه اعلام کرد و افزود: مقرر شد نهالکاری در هزار هکتار از زمین‌های مناطق بیابانی استان از جمله کاشان، آران و بیدگل، اردستان، شرق اصفهان، برخوار، خور و بیابانک و نایین توسط اداره منابع طبیعی استان انجام شود.

به گفته شیشه‌فروش، این طرح‌ها باید از مهر امسال تا خرداد سال آینده عملیاتی و تکمیل شود. وی گفت: برای کنترل آلودگی هوا قرار شد ایستگاه‌های پایش آلودگی هوا با کمک شهرداری و اداره محیط‌ زیست در شهر اصفهان از ۱۶ به ۲۱ ایستگاه افزایش یابد و شاخص آلودگی با نصب تابلوهای نشانگر در شهر به اطلاع عموم برسد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: هواشناسی نیز موظف شد تا در صورت پایداری هوا و مهیا شدن انباشت آلاینده‌ها، این وضعیت را ۹۶ ساعت قبل از وقوع به اطلاع دستگاه‌های ذی‌ربط و مردم برساند تا شبکه بهداشت استان بسته‌های آموزشی را به بخش‌های مختلف ارائه کند.

شیشه‌فروش با اشاره به این‌که دستورالعمل هوای پاک به ارگان‌های ذی‌ربط از جمله شهرداری‌ها، صنعت و معدن، اداره محیط ‌زیست و پلیس راهنمایی و رانندگی ابلاغ شده است، افزود: این دستگاه‌ها باید آیین‌نامه‌ها و قوانین هوای پاک را اجرایی کنند. وی توضیح داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید در خصوص واحدهای آلاینده قانون هوای پاک را اجرایی کند و به همراه اداره محیط‌ زیست فعالیت این واحدها را رصد کند.

این مقام مسئول درباره واحدهای تولید آجر و گچ در اصفهان گفت: فعالیت همه واحدهای تولید آجر و گچ اطراف اصفهان که حدود ۲۰۰ واحد بودند از نزدیک بررسی شد و از این تعداد ۱۴۰ واحد تعیین تکلیف شدند. ۱۶ کانون بحرانی فرسایش خاک در استان اصفهان به مساحت افزون بر یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار وجود دارد.

بیابان‌زایی در استان به‌ ویژه در شرق اصفهان، سالانه در کنار به خطر انداختن سلامت مردم و تخریب محیط ‌زیست به امکانات زیربنایی و منابع طبیعی این استان خسارت وارد می‌کند. به گفته مسئولان امر، گردوغبار و ریزگردهای ناشی از کانون‌های بحرانی فرسایش خاک و بیابان در اصفهان سالانه حدود ۲ هزار میلیارد ریال به بخش‌های گوناگون این استان خسارت وارد می‌کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید