دستگیری کلاهبردار ۱۰۰ میلیارد ریالی در هرمزگان
یک کلاهبردار حرفهای متواری با ۱۰۰ میلیارد ریال کلاهبرداری در استان هرمزگان دستگیر شد. به گزارش ایرنا، رئیس پلیس آگاهی هرمزگان گفت: در پی وصول یک فقره پرونده مبنی بر فروش مال غیر و جعل و کلاهبرداری به پلیس آگاهی، پیگیری موضوع به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت.
سرهنگ «عبدالمجید کرمی» اظهار کرد: بنا بر اظهار مالباخته در تحقیقات اولیه، در بهمن سال ۱۳۹۶ طبق مبایعهنامه یک واحد آپارتمان مسکونی به مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان را از «ارسطو - ج» خریداری و مبلغ ۱۹۰ میلیون تومان از قیمت معامله را به فروشنده پرداخت کرده و مقرر شد در یکم مهر سال ۹۷ نامبرده نسبت به انتقال سند ملک اقدام کند.
وی افزود: مالباخته در ادامه عنوان کرد، پس از آن فروشنده متواری شد که با بررسی و تحقیقات مشخص شد این ملک توسط اجرائیات اداره ثبت اسناد و املاک به مزایده گذاشته شده و بانک مدعی آن بوده و متهم با علم به این موضوع اقدام به فروش ملک کرده است.
کرمی ادامه داد: حین رسیدگی به پرونده تعدادی از شهروندان علیه متهم به اتهام کلاهبرداری و فروش مال غیر و تحصیل مال از طریق نامشروع اقدام به شکایت کردند که با وصول پروندههای مربوطه به این پلیس با توجه به متواری بودن متهم و حساسیت موضوع، مجوز قضایی لازم برای جلب و دستگیری متهم گرفته شد.
وی بیان کرد: سرانجام با تلاش ماموران آگاهی هرمزگان، متهم و محل پنهان شدن وی در تهران شناسایی کردند و اکیپی از ماموران با نیابت قضایی به محل اعزام شدند. در عملیات ضربتی و غافلگیرانه نامبرده در مخفیگاهش دستگیر شد که با انجام تشریفات قانونی لازم و با صدور قرار بازداشت موقت برای انجام تحقیقات تکمیلی و مواجهه حضوری به بندرعباس انتقال داده شد.
رئیس پلیس آگاهی استان هرمزگان گفت: تاکنون ۲۳ نفر که در مجموع مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال توسط متهم از آنان کلاهبرداری شده، شناسایی شدهاند و پرونده در دستگاه قضایی و انتظامی استان در حال پیگیری است.
ربات همسریابی که حساب کاربران را خالی میکرد
فردی که با استفاده از ربات همسریاب جعلی در تلگرام از یک شهروند بندرعباسی کلاهبرداری کرده بود، دستگیر شد. رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات هرمزگان (فتا) گفت: این فرد با استفاده از نرمافزار همسریاب، اقدام به سرقت اطلاعات بانکی افراد میکرد.
سرهنگ «علیاصغر افتخاری» افزود: با مراجعه یکی از شهروندان ساکن شهرستان بندرعباس به پلیس فتا و طرح شکایتی با موضوع کلاهبرداری اینترنتی به مبلغ ۶ میلیون تومان، پرونده قضایی تشکیل شد و برای رسیدگی در اختیار کارشناسان اداره مبارزه با جرائم سایبری قرار گرفت.
وی ادامه داد: شاکی با مشاهده تبلیغات کذب و فریبنده در کانال تلگرامی، اقدام به اجرای ربات همسریاب کرده و سپس برای دانلود و فعالسازی برنامه به درگاه جعلی بانک هدایت شده بود.
سرهنگ افتخاری توضیح داد: مجرم سایبری از طریق شبکههای اجتماعی اقدام به تبلیغات گسترده برای هدایت کاربران برای فعالسازی ربات تلگرامی تحت عنوان «اولین و معتبرترین ربات رسمی ازدواج» کرده بود. وی برای اعتمادسازی از گواهینامه نماد الکترونیکی یکی از کسب و کارهای اینترنتی عکس گرفته و با فتوشاپ در قسمت صاحب امتیاز عنوان «تیم همسریاب آنلاین» درج کرده بود.
رئیس پلیس فتای استان اضافه کرد: کاربر نیز فریب میخورد و پس از اتصال به درگاه جعلی از طریق ربات، شناسههای پرداخت کارت بانکی وی سرقت میشد. این مسئول انتظامی افزود: با تحلیل دقیق ارتباطات و ابزارهای دیجیتال عامل جرم و بررسی تراکنشهای مالی، سرانجام دلایل دیجیتال انکارنشدنی توسط کارشناسان پلیس فتا جمعآوری و با هماهنگی مقام قضایی متهم در مخفیگاه خود دستگیر شد.
به گفته سرهنگ افتخاری تجهیزات ارتباطی متهم برای بررسیهای نهایی به آزمایشگاه تخصصی پلیس فتا رفت و پس از بازجویی و اقدامات تکمیلی، متهم برای صدور حکم کیفری به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بندرعباس معرفی شد.
رئیس پلیس فتا استان تصریح کرد: یکی از دستآویزهای مطلوب برای تحصیل مال نامشروع از طریق فضای مجازی، برپایی وبسایت، وبلاگ، کانال و رباتهای تلگرامی برای تحریک عاطفی جوانان است و مجرمان سایبری به این شیوه اقدام به اجرای شگردهای کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ افتخاری ادامه داد: عواملی همچون سختگیریهای اقتصادی خانوادهها، راحتطلبی، بیکاری و هیجانهای کاذب و سهلانگاری جوانان نسبت به اصول اخلاقی موجب شده افراد زیادی در دام کلاهبرداری این تبهکارها گرفتار و دچار زیان مالی شوند.
وی با تاکید بر اولویت آگاهیبخشی و پیشگیری از وقوع جرائم در فضای مجازی به شهروندان توصیه کرد: برای مطالعه اخبار جرائم سایبری، مصونیت از شگردهای مجرمانه و گزارش جرائم سایبری به پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا به آدرس www. cyberpolice. ir مراجعه کنند.