• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 20 مهر 1398
کد مطلب : 84268
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NQB8
+
-

محله چاهستانی‌ها در محاصره گل‌ولای

اهالی محله از آغاز دوباره عملیات خاک‌برداری در فصل بارندگی و عبور و مرور کودکان به مدرسه گلایه‌مندند

شهری
محله چاهستانی‌ها در محاصره گل‌ولای

در حالی دومین سال اجرای طرح بازگشایی معبر 24متری در محله چاهستانی‌های بندرعباس طی می‌شود که کندی ادامه این طرح اهالی را آزرده‌خاطر کرده است. ۲ سال از وعده مسئولان برای بازگشایی معبر ۲۴متری در محله چاهستانی‌های بندرعباس می‌گذرد اما همچنان این طرح بلاتکلیف مانده است. 

به گزارش فارس، مسئولان استان ابتدا خبر افتتاح و بهره‌برداری کامل از این طرح را تا هفته دولت سال پیش وعده دادند. سپس وعده افتتاح تا پایان سال گذشته و بعدها تا ماه مبارک رمضان امسال داده شد. چندین ماه نیز پروژه تعطیل بود و حالا نیمه‌کاره ماندن احداث بلوار اصلی این منطقه، مشکلات بسیاری را برای ساکنان ایجاد کرده است. 

جمعه هفته گذشته که بارندگی باعث آب‌گرفتگی معابر و قطعی برق در بندرعباس شد، بخشی از این محله زیر آب رفت و بخشی از این معبر که به شهرک امام‌رضا(ع) متصل می‌شود و همچنان پر از خاک است، گل‌آلود و مسیر رفت و آمد دانش‌آموزان مسدود شد. 


مختصات اجرای یک پروژه شهری

اهالی محله با اشاره به تعطیلی چندماهه این طرح و حضور 2 دستگاه گریدر و کمپرسی برای خاک‌برداری از هفته قبل در این منطقه، از مسئولان درخواست پاسخ‌گویی دارند که چرا در تابستان طرح تعطیل شد و حالا در پاییز و زمستان که فصل بارندگی و عبور و مرور کودکان است، خاک‌برداری انجام می‌شود؟ 

یکی از والدین گفت: مسیر رفت و آمد دانش‌آموزان به مدرسه بسته شده است. دانش‌آموزان مجبورند از داخل گل‌و‌لای عبور کنند. لباس فرم مدرسه‌شان کثیف می‌شود. هر روز باید با لباس‌های گل‌آلود به مدرسه بروند و زمان برگشت هم لباس‌هایشان را بشویند. 

یک معلم افزود: پروژه‌های شهری با پروژه‌ای که در بیابان اجرا می‌شود فرق دارد. این‌جا محل زندگی مردم است. اگر دست به تخریب یا خاک‌برداری زده شد باید خیلی سریع برای تکمیل و بازسازی اقدام شود. نه این‌که چند ماه پروژه را به حال خود رها کنند و پروژه‌ای که شاید در کمتر از یک سال قابل اجراست به گونه‌ای شود که ذوق و لذت مردم از بین برود. 


قطع تلفن 

قطعی تلفن ثابت یکی دیگر از مشکلات اهالی است که مخابرات هم به آن‌ها اعلام کرده تا زمانی که این طرح تکمیل نشود، آن‌ها نیز نمی‌توانند تلفن‌ها را وصل کنند. 
برخی اهالی نیز می‌گفتند این بلوار طرح ۳۰متری داشته اما عرض آن را به ۲۴ متر کاهش داده‌اند که یا پیاده‌رو در نظر گرفته نشده است یا پیاده‌رو کم‌‌عرض است و رفت و آمد عابران به سختی انجام خواهد شد. 

یکی از جوانان این محله گفت: گویا یک بلوار ۱۶ و ۲۰ متری دیگری هم قرار است در این محله احداث شود که تملک بخشی از آن انجام شده است. ولی وضعیت فعلی باعث شده مسیر عبور آب بسته شود. در بارندگی سال گذشته و امسال آب به میزان زیادی وارد خانه‌ها شد و به ساکنان خسارت وارد کرد. 


بلوار کمرشکن 

برخی اهالی نیز نام این بلوار را بلوار کمرشکن گذاشته‌اند و می‌گویند به دلیل شیب زیاد این بلوار و خاکی بودن چندصد متر انتهایی این پروژه در اتصال به شهرک امام‌رضا(ع)، برای رفتن به بالا کمردرد می‌گیریم که روزی چند مرتبه این مسیر شیب‌دار را باید بالا و پایین برویم. 
یکی دیگر از اهالی اضافه کرد: مسیر رفت و آمد خودروها از سال گذشته مسدود شده و با روند فعلی ممکن است تکمیل پروژه چند سال طول بکشد. 

وی افزود: وقتی خودمان با پیمانکار پروژه صحبت می‌کردیم، می‌گفت اگر حمایت‌های لازم انجام شود، نیروها و ماشین‌آلات می‌آوریم و چند روزه پروژه تکمیل می‌شود. نمی‌دانیم چرا مسئولان این طرح را متوقف کرده‌اند؟ 
 یکی دیگر از ساکنانی که از نوع تملک گلایه دارد با بیان این‌که بیش از ۸۵ متر مربع از خانه‌اش در مسیر اجرای پروژه قرار گرفته، گفت: به‌تازگی اعلام کرده‌اند چندین متر مربع دیگر از خانه‌ام در طرح قرار دارد و فقط ۷۰ متر مربع از آن باقی مانده است. 

وی پرسید: چرا آن‌ها از همان اول میزان عقب‌نشینی را به‌خوبی محاسبه نکردند و الآن هم اگر می‌خواهند بخشی از ملک مرا تخریب کنند باید خسارت را به صورت تجاری و به‌روز محاسبه و پرداخت کنند. 


گردوخاک و گل‌ولای

یکی دیگر از ساکنان محله چاهستانی‌ها بیان کرد: در تابستان به‌دلیل گرد و خاک این بلوار، که تکمیل نشده است، مجبوریم هر چند هفته کولرها را سرویس کنیم و حالا هم با بارندگی، رفت و آمد مشکل شده است. 
نبش کوچه نخل ۶/۵ و کنار بلوک‌زنی قیصر نیز مسیر عبور فاضلاب کانال بسته شده است و محوطه بزرگی پر از فاضلاب ورودی از کانال‌هاست و حیوانات موذی در آن جولان می‌دهند و بوی گنداب و فاضلاب به مشام می‌رسد. روبه‌روی این کوچه پارک محله‌ای کوچکی که 3 سال پیش درست شده اما هنوز سیستم روشنایی ندارد، با وسایل شکسته و اسباب‌بازی‌های فلزی زنگ‌زده خودنمایی می‌کند.


بازی در فاضلاب

بیشتر کودکان این محله در آب جمع‌شده از باران یا فاضلاب‌های روان کوچه‌ها مشغول بازی هستند. کانال‌ها هم پر از زباله است و با وجود کوچه‌های تنگ و تاریک، امکان عبور گاری حمل زباله هم وجود ندارد چه رسد به عبور خودرو آتش‌نشانی و آمبولانس و... به قول یکی از اهالی، وضعیت فعلی باعث می‌شود رفت و آمد بانوان باردار حتی زمان رفتن به زایشگاه نیز با مشکل مواجه شود چون باید از سینه‌کش کوه‌ها و پرتگاه‌های محله بالا و پایین بروند.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :