رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امسال 8800 هکتار از اراضی استان باید به سیستمهای نوین آبیاری تجهیز شود، گفت: طرح سازگاری با کمآبی در خراسان جنوبی به صورت پایلوت اجرا شد. به گزارش تسنیم، «غلامرضا قوسی» در نشست خبری بیان کرد: جامعه بهرهبرداران بخش کشاورزی افرادیاند که در سختترین شرایط مشغول فعالیتند و برای امنیت غذایی جامعه شبانهروز تلاش میکنند. وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی 7 وظیفه به سازمانهای جهاد کشاورزی برای توسعه فعالیتها ابلاغ شده است، افزود: سیاستگذاری و نظارت بر عملکرد و فعالیتها و انجام امورات پژوهشی و آموزش و ترویج امورات یکی از این سیاستهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی انجام امورات فنی و زیربنایی و امورات منابع طبیعی و آبخیزداری را یکی دیگر از وظایف جهاد کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: حفظ و صیانت از عرصههای منابع طبیعی برای بخش کشاورزی بسیار مهم است. قوسی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف جهاد کشاورزی رسیدگی به امورات حمایتی کشاورزان و امورات بازرگانی و بازاریابی محصولات کشاورزی است، گفت: حمایت از تولیدات و صنایع بستهبندی از دیگر وظایف است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف ما ارتقای سطح تولید محصولات باغی و دامی است تصریح کرد: هدف ما در بخش کشاورزی بهرهوری از عوامل تولید، تثبیت اشتغال، برقراری امنیت شغلی و خوداتکایی در محصولات کشاورزی است که موجب افزایش ضریب امنیت غذایی در مملکت میشود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: در خراسان جنوبی با توجه به بررسیها و سند توسعهای که برای بخش کشاورزی تدوین شده است، متناسب با شرایط اقلیمی کشت محصولات انجام میشود. قوسی توضیح داد: در خراسان جنوبی، کمی میزان بارندگی و کمی میزان آب را داریم که باید متناسب با این شرایط برای افزایش بهرهوری برنامهریزی کنیم.
وی با بیان اینکه در این زمینه طرح سازگاری با کمآبی در خراسان جنوبی به صورت پایلوت انجام شده است، گفت: در این سند برای ارتقای بهرهوری از آب برنامهریزی شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در این زمینه 2 پروژه سازهای و غیرسازهای تعریف شده است، افزود: در بحث پروژههای آب و خاک، سیستمهای نوین آبیاری تعریف شده و متناسب با آب و خاک 2 روش اجرایی قطرهای و کمفشار اجرا شده است. قوسی با اشاره به اینکه امسال 8800 هکتار از اراضی استان باید به سیستمهای نوین آبیاری تجهیز شود، خاطرنشان کرد: تاکنون 2100 هکتار اجرا شده است.
وی با بیان اینکه امسال اعتبارات خوبی به منظور اجرایی شدن سند سازگاری با کمآبی اختصاص یافته است، گفت: تاکنون 72 میلیارد تومان برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری به استان ابلاغ شده و قول داده شده است تا 120 میلیارد تومان به استان ابلاغ شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از وجود 6252 رشته قنات در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: هدفگذاری شده است سالانه 30 درصد این قناتها را مرمت، بازسازی و حفاظت کنیم. در این زمینه سال گذشته 8 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار ملی داشتهایم و امسال به 5/14 میلیارد تومان رسیده است.
قوسی یکی دیگر از پروژههای هدفگذاریشده را بحث گلخانهها عنوان کرد و ادامه داد: در خراسان جنوبی باید توسعه کشتهای گلخانهای را در دستور کار قرار دهیم. وی با تاکید بر اینکه باید تولیدات خراسان جنوبی را به سمت گلخانهای هدایت کنیم یادآور شد: در این زمینه، نهضت گلخانهها را آغاز کردهایم تا به سمت توسعه کشتهای گلخانهای برویم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال جاری میزان تعهد ما 60 هکتار توسعه کشت گلخانهای است ابراز کرد: در این بخش، خوشبختانه تاکنون برای 30 هکتار از اراضی طرح آماده شده و در 6 هکتار از اراضی کشت گلخانهای انجام شده است.
قوسی یکی از پروژههایی را که میتواند در کنار فعالیتهای بخش کشاورزی موثر و اشتغالزا باشد پروژه پرورش ماهی دانست و یادآور شد: تاکنون مجوز پرورش ماهی تیلاپیا را اخذ کردهایم. وی گفت: تاکنون در زمینه پرورش ماهی گرمابی و سردابی تعهد کردهایم و 300 هزار بچهماهی به صورت رایگان توزیع شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: پروژههای اصلاح نژاد دام، تغذیه دام، ارتقای محصولات زراعی از جمله پروژههای است که در طرح سازگاری با کمآبی طراحی و پیگیری میشود. قوسی با بیان اینکه 105 میلیون مترمکعب میزان تقویت سفرههای آب زیرزمینی از محل اجرای طرحهای آبخیزداری تا افق 1400 است، خاطرنشان کرد: 85 میلیون مترمکعب میزان صرفهجویی در مصرف آب تا افق 1400 است.
شنبه 13 مهر 1398
کد مطلب :
82715
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/AJpB
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved