• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
سه شنبه 9 مهر 1398
کد مطلب : 81986
+
-

حل مشکل افت فشار گاز مازندران

مدیرعامل شرکت گاز مازندران: مازندران از 3 نقطه جدید به خط لوله گاز سراسری وصل می‌شود

در استان
حل مشکل افت فشار گاز مازندران

مازندرانی‌ها زمستان هر سال را با نگرانی سپری می‌کنند. جمعیت شناور و در نتیجه مصرف بالای گاز در ماه‌های سرد سال موجب می‌شد تا فشار گاز شهری و روستایی مناطقی از این استان در برخی روزها کاهش یابد؛ مساله‌ای که گاه قطعی گاز را در روزهای پیک مصرف در پی داشت. اما قرار است با اجرای پروژه جدید اتصال گاز استان به خطوط اصلی کشور این مشکل برای همیشه حل شود.

 به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت گاز مازندران گفت: این استان از 3 نقطه جدید دیگر به خط لوله گاز سراسری وصل می‌شود تا علاوه بر از بین رفتن کامل افت فشار، همه مناطق شهری و روستایی زیر پوشش کامل گازرسانی قرار بگیرند.«جعفر احمدزاده» اظهار کرد: 3 نقطه جدید شامل اتصال خط لوله انتقال گاز از امامزاده هاشم(ع) در جاده هراز، گدوک در محور فیروزکوه و سه‌هزار تنکابن از طریق محور الموت قزوین هستند. با اتصال شبکه داخلی گاز استان به این خطوط اصلی، افت فشار گاز در استان از بین خواهد رفت و همه مناطق روستایی و شهری نیز از این انرژی پاک بهره‌‌مند خواهند شد.

2 برابر شدن اعتبار گازرسانی به مناطق روستایی 

مدیرعامل شرکت گاز مازندران با بیان این‌که عملیات اجرایی برای اتصال شبکه داخلی گاز استان به شبکه سراسری کشور آغاز شده است، گفت: اگر چه در حال حاضر خط انتقال گاز ۳۰ اینچ رشت-رامسر و ۴۲ اینچ سمنان-کیاسر مشکل گاز استان‌های شمالی را برطرف کرده است، اما با توجه به این‌که بیشتر روستاهای بدون گاز در محورهای کوهستانی و ییلاقی قرار دارند، ایجاد خط لوله انتقال گاز در این محورها ضروری است.

وی با بیان این‌که برای همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار مازندران پیمانکار گازرسانی انتخاب شد، افزود: با پیگیری‌های متعدد استاندار، سرمایه‌گذاری در گاز‌رسانی برای هر علمک در مناطق کوهستانی از ۶ میلیون تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش یافته است. کمبود لوله فولادی و افزایش قیمت دلایل اصلی کندی عملیات گازرسانی در استان هستند. اگر تحریم وجود نداشت، طبق برنامه دولت تدبیر و امید تا پایان امسال همه مناطق روستایی و شهری استان از گاز برخوردار می‌شدند.

احمدزاده افزود: با توجه به این‌که طبق پیش‌بینی هواشناسی امسال در مازندران ترسالی خواهیم داشت و با بارندگی‌های متععد مواجه می‌شویم، علاوه بر کم شدن تعداد روزهای کاری به دلیل شرایط اقلیمی، احتمال وقوع رانش زمین نیز در مناطق روستایی افزایش می‌یابد که ممکن است سرعت عملیات گازرسانی را کاهش دهد.


حمایت از گازرسانی به مناطق جنگلی 

احمدزاده گفت: دولت برای گاز‌رسانی به مناطق کوهستانی و جنگلی مازندران که همچنان از سوخت‌های فسیلی و حتی در برخی مناطق از چوب‌های جنگلی استفاده می‌کنند با جدیت حمایت می‌کند. از همه مدیران واحد‌های تولیدی و صنعتی استان نیز می‌خواهیم که از فرصت دسترسی خط لوله گاز ایجاد شده تا ورودی کارخانه‌ها استفاده کنند و به جای مصرف سوخت فسیلی از گاز بهره‌‌مند شوند. 

زیرا دولت یارانه حذف سوخت فسیلی را طبق مقررات تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان می‌پردازد. مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اشاره به طلبکاری ۱۱۰ میلیارد تومانی این شرکت از مردم و صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی استان، خواستار پرداخت معوقات برای تسریع در گازرسانی شد.


وضعیت شبکه گازرسانی استان

طبق آمار رسمی شرکت گاز مازندران در حال حاضر 99.9 درصد جمعیت شهری و ۹۳ درصد جمعیت روستایی مازندران زیر پوشش شبکه گاز‌رسانی قرار دارند که با ایجاد 3 خط لوله اتصال جدید علاوه بر تضمین پایداری و از بین رفتن کامل افت فشار، همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار کوهستانی و ییلاقی استان گازدار می‌شوند. اکنون شبکه داخلی گاز مازندران از 2 محور رشت و کیاسر تغذیه می‌شود. خط ۴۲ اینچ دامغان-کیاسر از 2 سال پیش فعال شد. 

گاز‌رسانی به مناطق کوهستانی و دورافتاده مازندران همزمان با بهره‌برداری از طرح بزرگ گازرسانی دامغان-کیاسر-ساری در تابستان سال 1396 در دستور کار قرار گرفت.این طرح که هدف آن قطع وابستگی گازی به ترکمنستان و جلوگیری از قطعی گاز مشترکان مازندرانی در اوج مصرف به‌ویژه در فصل پاییز و زمستان بود، با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومانی انجام شده بود. در حال حاضر ۵۵ شهر بزرگ و کوچک و 2151 روستای مازندران از گاز برخوردارند. گاز‌رسانی به 2 شهر کوهستانی گزنک و بلده و ۴۲۵ روستای مناطق کوهستانی هزار جریب نکا، بهشهر و گلوگاه، بخش لاریجان، کجور و بلده نور در حال انجام است.

این خبر را به اشتراک بگذارید