گردشگری؛ نسخه شفابخش مشکل بیکاری در یزد
استاندار یزد گردشگری را یکی از اولویتهای توسعه این استان برشمرد و از این صنعت به عنوان نسخه شفابخش برای اشتغال قشر وسیعی از بیکاران این استان یاد کرد.
«محمدعلی طالبی» در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر این که گردشگری یکی از اولویتهای توسعه استان یزد محسوب میشود، گفت: گردشگری در سند آمایش استان از جایگاه ویژهای برخوردار است و جزو محورهای توسعهای برنامه ارائه شده به دولت محسوب میشود.
وی جاذبهها، آثار و ابنیه تاریخی و اکوسیستم یزد را از ظرفیتهای مهم این استان خواند و تصریح کرد: این ظرفیتها که گردشگری را به یکی از اولویتها و محورهای توسعه استان تبدیل کردهاند، نیازمند تامین تسهیلات و امکاناتی شامل زیرساختهای اقامتی، حمل و نقل و سایر زیرساختها به منظور فراهم کردن شرایط حضور بیشتر گردشگران است.
طالبی در این زمینه به رشد قابل توجه بومگردیها، مهمانپذیرها و اقامتگاههای استان در سالهای اخیر اشاره و اضافه کرد: زیرساختهای حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی و هوایی با توجه به موقعیت جغرافیایی یزد در کشور از شرایط خوبی برخوردار است و امکان انجام پروازهای مستقیم از یزد به کشورهای دیگر و بالعکس نیز با وجود نامشخص بودن محدودیتها و موانع موجود در حال پیگیری از سوی مسئولان استان است.
استاندار یکی از نقاط ضعف گردشگری استان یزد را تبلیغات در این حوزه خواند و اظهار کرد: البته با وجود این ضعف، اقدامات خوبی مانند حضور در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری و معرفی یزد با هماهنگی بخش خصوصی در حال انجام است.
وی به محدودیت اعتبار دولت در زمینه تبلیغات گردشگری اشاره کرد و افزود: با این حال به کمک بخش خصوصی اقداماتی مانند راهاندازی سایتهای گردشگری به زبانهای خارجی مختلف و همچنین معرفی گردشگری یزد در سازمانهای بینالمللی و سفارتخانههای خارج از کشور صورت گرفته است.
طالبی رونق صنعت گردشگری را پاسخگوی مناسبی جهت اشتغالزایی قشر وسیع بیکاران در یزد دانست و خاطرنشان کرد: صنعت گردشگری متناسب با نوع و ترکیب افراد فاقد شغل در استان میتواند قشر گستردهای از بیکاران به ویژه نیروهای تحصیلکرده را پوشش دهد و صاحب شغل کند.
وی ادامه داد: گردشگری برخلاف حوزه صنعت که با محدودیتهایی نظیر آب و زمین روبهروست و بهرهبرداری از آن بازه مشخصی دارد، به هر اندازه که زیرساختهای گردشگری مهیا و بر رونق اقتصاد گردشگری افزوده شود، زمینه اشتغال افراد بیشتری از جامعه فراهم میشود.
استاندار نقش رونق صنعت گردشگری در استان یزد را نهتنها در ایجاد اشتغال برای قشر فارغالتحصیل دانشگاهی این استان، بلکه در اشتغالزایی برای نیروهای بومی و کاهش نرخ بیکاری یزد قابل توجه خواند.
وی همراستا کردن برنامهها و فعالیتهای دستگاههای مرتبط با حوزه گردشگری استان را از مهمترین اقدامات استان در زمینه توسعه این صنعت درآمدزا عنوان کرد و گفت: همافزایی و تعامل دستگاههای مختلف استان میتواند تعارضات و اختلاف نظرهای موجود را به تفاهم و تعامل تبدیل کند و به خلق و بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای موجود منتج شود.
طالبی با تاکید بر ضرورت حمایت تسهیلاتی از برخی طرحهای گردشگری استان نیز بیان کرد: مذاکراتی با بخشهای مختلف کشور به ویژه وزارت میراث فرهنگی و بانکها انجام شده و تسهیل شرایط سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در حال پیگیری است.
وی افزود: البته علاوه بر این نیز جلسات متعدد دیگری در زمینه اتمام و اجرا و تکمیل برخی از طرحهای گردشگری استان در حال انجام است.
استاندار در پایان در این خصوص متذکر شد: طرحهایی مانند ایجاد هتل، اماکن تفریحی، کمپهای گردشگری و سایر طرحهایی که منجر به جذب بیشتر گردشگر به استان میشوند، تعهداتی را در حوزه گردشگری بهوجود میآورد که تکمیل و اتمام آنها در اولویت است.
چالش موتورسیکلتها
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد از تردد موتورسواران به عنوان بزرگترین مشکل گردشگری یزد یاد کرد و گفت: این معضل منجر به ایجاد ترس و احساس ناامنی در بین گردشگران و در نهایت شکلگیری ذهنیت منفی نسبت به این شهر جهانی در آنها میشود.
«سید مصطفی فاطمی» در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: متاسفانه تردد موتورسواران به ویژه در بافت تاریخی بزرگترین مشکلی است که باعث ترافیک، سر و صدای زیاد و احساس ناامنی در بین گردشگران میشود و با وجود ارائه طرحهایی مانند صدور کارت تردد برای آنها تاکنون این مشکل برطرف نشده است.
وی با بیان این که ترس و احساس ناامنی در بین گردشگران منجر به شدت گرفتن ذهنیت منفی در آنها نسبت به این شهر جهانی و حتی کشور میشود، گفت: گردشگران خارجی قبل از سفر به ایران با ذهنیتهایی منفی از کشورمان روبهرو میشوند که همواره ترس سفر به ایران در آنها وجود دارد و زمانی که با سر و صدای زیاد و تردد راکبان موتورسوار روبهرو میشوند، بر این ذهنیت آنها اضافه میشود.
این مسئول افزود: برخی از رفتارهای موتورسواران مانند بوق زدن و گاز دادن پشت سر افراد شاید در فرهنگ ما تعریف شده باشد اما چنین رفتارهایی منجر به برانگیختن ترس و احساس ناامنی در بین گردشگران میشود و این در حالی است که این احساس در کوچههای سرپوشیده و ساباطها شدت بیشتری دارد.
وی تردد خودروهای سواری در بافت جهانی یزد را از دیگر مشکلات این بافت عنوان کرد و گفت: خودروهای سواری نیز باعث ایجاد ترافیک در بافت تاریخی میشوند و این در حالی است بعضاً کسبه و شهروندان نیز از این معضل گلایهمند هستند.
فاطمی به ضرورت رفع مشکلات مذکور از سوی مسئولان شهر و شورای ترافیک استان تاکید و اظهار کرد: باید هرچه زودتر نسبت به بهبود این وضعیت به منظور ایجاد امنیت در بافت تاریخی اقدام شود.