دکلهای مخابراتی شیراز سر و سامان میگیرند
عضو شورای شهر شیراز: استقرار دکل در برخی اماکن ممنوعیت یا محدودیت دارد
نشاندن هر دکل مخابراتی در مناطق مسکونی، پرسشهایی برای مردم، مسئولان و کارشناسان در پی دارد و آنان دغدغههای خود را در زمینههای گوناگون نظیر عواقب بهداشتی انتشار امواج و همچنین احتمال نازیبایی شهر بیان میکنند و انتظار ساماندهی چنین دکلهایی برای رفع نگرانیها را دارند. اکنون دستگاههای مختلف مربوط با محوریت شورای شهر شیراز در حال تهیه آییننامهای برای ساماندهی دکلهای مخابراتی در شیراز هستند.
به گزارش ایرنا، سیر صعودی استقرار دکلهای مخابراتی به منظور ارائه خدمات ارتباطی و فراهم کردن امکانات مناسب برای دسترسی افراد به فناوریهای روز دنیاست و نصب این نوع تجهیزات گریزناپذیر است.
آییننامه ساماندهی دکلهای مخابراتی در شورای پنجم شهر شیراز در اولویت فعالیتهای این نهاد قرار گرفته و اکنون بعد از گذشت بیش از 2 سال از فعالیت این شورا، این آییننامه پس از بررسی در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با موافقت دستگاههای مرتبط نیز همراه شده است.
شیراز و فراوانی دکلهای مخابراتی
«قاسم مقیمی» عضو شورای شهر شیراز، با اشاره به روند بررسی این آییننامه در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری گفت: نخستین جلسه با محوریت این موضوع با حضور مدیر کل دفتر فنی استانداری، نماینده شرکت مخابرات، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی منطقه جنوب، سازمان حفاظت محیط زیست، اپراتورهای ایرانسل و همراه اول، اعضای شورای شهر و دانشگاه علوم پزشکی در استانداری برگزار شد تا شهرداری ماحصل جلسه را به صورت آییننامه تدوین و به شورا ارائه کند. وی ادامه داد: با مطرح شدن این آییننامه به عنوان دستور کار صحن علنی و موافقت اعضا، این موضوع به کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری ارجاع داده شد تا این کمیسیون موارد اساسی مرتبط با سلامت و محیط زیست را بررسی کند.
مقیمی گفت: اعضا با کلیات آییننامه در نخستین جلسه کمیسیون موافقت کردند و مقرر شد برای بررسی ماهیت آییننامه، معاونت خدمات شهری شهرداری و دستگاههای مرتبط، نظر تکمیلی و اصلاحی خود را در جلسهای دیگر ارائه کنند.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: با توجه به اینکه دستگاههای مرتبط معتقد بودند که نظرهای کلی آنها در آییننامه لحاظ نشده است، جدولی طراحی شد که در کنار آییننامه پیشنهادی، شهرداری نظرهای تکمیلی و اصلاحی دستگاههای مرتبط را لحاظ کند و برای بررسی ماهیت آییننامه اقدام شود.
وی اهداف تدوین آییننامه ساماندهی دکلهای مخابراتی را استفاده حداکثری از سایت اشتراکی، رعایت اصول کالبد شهری، بهبود سیما و منظر شهری، حفظ سلامت شهروندان و محیط زیست و بهبود خدمات ارتباطی دانست و اضافه کرد: ساماندهی استقرار، نصب، جابهجایی، جایگزینی، تغییر شکل و استانداردسازی دکلهای مخابراتی در شیراز امری ضروری است.
مقیمی با اشاره به شکایات فراوان شهروندان از نصب دکلها در کنار مدارس یا بیمارستانها افزود: با توجه به سیستم ایمنی پایین گروههای در معرض خطر، استقرار دکل در برخی اماکن ممنوعیت یا محدودیت دارد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه مخالفتی با توسعه فناوری وجود ندارد افزود: تا زمانی که خدمات عمومی برای شهروندان مشکل ایجاد نکند، تسهیلات لازم برای توسعه فناوری را فراهم خواهیم کرد.
وی گفت: پس از موافقت اعضا با آییننامه مقرر شد به منظور زیباسازی شهر، شهرداری اقدام به جانمایی دکلها با توجه به پیوست زیستمحیطی و نظر کارشناسان شهرداری کند و آییننامه برای تصویب نهایی به صحن شورا ارجاع داده شود.