• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
شنبه 6 مهر 1398
کد مطلب : 81205
+
-

بحران صنایع خودروسازی در کرمان

استاندار: دولت و نظام نمی‌گذارد صنایع خودروسازی کرمان تعطیل بماند

وزیر صمت در سفر به کرمان از نزدیک در جریان مشکلات صنایع این استان از جمله صنایع خودروسازی قرار گرفت.
 به گفته فرماندار بم از 6 واحد تولیدی خودرو طی سال‌های گذشته 4شرکت به‌‌تازگی غیرفعال شده‌اند و 2 شرکت اکنون فعال هستند که نگرانی‌هایی ایجاد کرده است اما به گفته استاندار کرمان در سفر وزیر صمت تصمیم‌هایی برای خروج صنایع کرمان از جمله صنایع خودروسازی از بحران گرفته شده است.


بازدید وزیر صنعت از ۹ واحد تولیدی بم 

وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار کرمان و هیات همراه پنجشنبه گذشته از ۹ واحد تولیدی صنعتی از جمله شرکت مخابراتی ارگ جدید، مدیران‌خودرو، ریگان‌خودرو، خودروسازان بم، کرمان‌موتور، قوای محرکه، کارمانیا، آرمان‌الکتریک و آرمان‌موتور واقع در ارگ جدید بم بازدید و مسائل و مشکلات آنان را بررسی کرد. 

به گزارش ایرنا «رضا رحمانی» بررسی موانع تولید در این واحدها در ابتدا از کارخانه تولیدی شرکت مخابرات ارگ جدید بازدید کرد. این کارخانه مودم‌سازی همراه اول، رل فلشر و ضبط ماشین تولید می‌کند. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت از شرکت مدیران‌خودرو بازدید کرد؛ این شرکت هر ساعت ۲۰ خودرو در شرایط ایده‌آل تولید می‌کرده که به علت نداشتن قطعات و برخی مشکلات سرعت تولید این کارخانه اکنون کاهش یافته است تا خط تولید متوقف نشود. 

در این بازدید مشکل تامین قطعات و منابع مالی برای خرید قطعات عمده‌ترین مشکلات شرکت مدیران‌خودرو عنوان شد. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه این سفر از کارخانه ریگان‌خودرو هم بازدید کرد. 

به گفته «حسین مطهریان»، مدیر کارخانه ریگان‌خودرو، تا ابتدای مهر امسال کارخانه ریگان‌خودرو قرار بود ۲ هزار خودرو صادرات داشته باشد که به علت مشکل سرمایه در گردش و تحریم‌ها عقب افتاد. همچنین مجوز پیش‌فروش محصولات به شرکت ریگان‌خودرو داده نشده که این موضوع مشکلاتی برای شرکت به وجود آورده است. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز از خودروسازی بم بازدید کرد. این شرکت به علت مشکل در تامین منابع مالی و مواد اولیه ۷۰ درصد تولید خود را کاهش داده و تولید آن به ۸۰ خودرو در روز رسیده است. 
همچنین در بازدید رحمانی از شرکت کارمانیا مشکل نقدینگی و قطعات عمده‌ترین مشکل این شرکت عنوان شد. شرکت خودروسازی کارمانیا از تولید ماهانه ۴۰۰ خودرو و ۳۱۰ اشتغال‌زایی داشته که اینک به صورت کامل متوقف شده است. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت از شرکت قوای محرکه، آرمان‌الکتریک (درخت سیم خودرو)، آرمان‌موتور (صندلی خودرو) و از بخش‌های مختلف شرکت کرمان‌موتور از جمله سالن قطعه‌سازی و سرسیلندر این شرکت بازدید و مسائل و مشکلات آنان را بررسی کرد. 


 حل مشکل کمبود نقدینگی صنایع

استاندار کرمان نیز در این کارگروه گفت: دولت و نظام نمی‌گذارند صنایع خودروسازی کرمان تعطیل بماند و عقب‌افتادگی‌ها را در این حوزه با راهکارهای جدید جبران می‌کنیم. 

«محمدجواد فدائی» افزود: ۲ تصمیم خوب با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت گرفته شد. از جمله مقرر شد شرکت‌های بزرگ ایران‌خودرو و سایپا برای تامین قطعات خود با قطعه‌سازان بم قرارداد منعقد کنند که به فعالیت صنعتی این منطقه رونق می‌دهد. 

وی افزود: تصمیم بعدی نداشتن سقف برای دریافت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ بود و نیاز مالی واحدهای تولید و مشکلات نقدینگی استان را با این اعتبارات رفع می‌کنیم. 


۴ واحد تولیدی خودرو کرمان غیرفعال شدند

فرماندار بم هم با بیان این‌که ۴۳ واحد تولیدی در بم وجود دارد که از این میزان 7 شرکت خودروسازی هستند، گفت: ۶ واحد تولیدی خودرو طی سال‌های گذشته فعال بودند که 4 شرکت به تازگی غیرفعال شدند و ۲ شرکت اکنون فعال هستند که نگرانی‌هایی ایجاد کرده است. 

«هادی شهسوارپور» افزود: با برنامه‌‌ریزی مناسب باید به سمت تولید قطعات داخلی پیش رویم که این کار موجب اشتغال‌زایی ۵۰ هزار نفر در بم می‌شود. 

وی بیان کرد: زیربنا و امکان بومی‌سازی قطعات در منطقه ارگ جدید بم فراهم شده و در این زمینه قطعه‌سازان این شهرستان باید با خودروسازان بزرگ قراردادی امضا و آینده خودروسازی کشور را تضمین کنند. 

وی گفت: تولید و اشتغال خودروسازی منطقه ارگ جدید بم پس از برجام آغاز به رشد کرد و سال ۹۶ تعداد ۱۱۴ هزار دستگاه خودرو در این منطقه تولید شد و تحریم‌های مجدد رقم تولید را در سال ۹۷ به میزان ۸۰ هزار دستگاه رساند و امسال وضعیت بحرانی داریم. 

شهسوارپور افزود: میزان اشتغال در خودروسازی از ۱۰ هزار و ۵۰۰ به 60۷۲ نفر رسیده است. 


 اعتبار برای خرمای بم

وزیر صمت از اختصاص اعتباری از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خرمای بم خبر داد و گفت: باید تولید محصولات متنوع از خرما مورد توجه قرار گیرد. 

«رضا رحمانی» در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستان بم افزود: خرما به عنوان یک برند ملی شناخته می‌شود که خرمای بم ظرفیت لازم برای افزایش ارزش افزوده را دارد. باید تولید محصولات متنوع از خرما در بم مورد توجه قرار گیرد. 

رحمانی از رونق برخی صنایع نظیر فولاد و مس در شرایط تحریم سخن به میان آورد و افزود: در کنار آن در برخی زمینه‌ها از جمله خودرو دچار مشکلاتی شده‌ایم. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به راه‌اندازی طرح نهضت ساخت داخل در سال جاری عنوان کرد: تا سال ۱۴۰۰ رقمی برابر ۱۰ میلیارد دلار واردات به ساخت داخل تبدیل می‌شود. 

وی با اشاره به این‌که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از رقم گفته شده مربوط به خودرو است، افزود: مساله تولید بسیار حائز اهمیت است. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار کرمان و هیات همراه روز پنجشنبه از ۹ واحد تولیدی صنعتی از جمله شرکت مخابراتی ارگ جدید، مدیران‌خودرو، ریگان‌خودرو، خودروسازان بم، کرمان‌موتور، قوای محرکه، کارمانیا، آرمان‌الکتریک و آرمان‌موتور واقع در ارگ جدید بم بازدید و مسائل و مشکلات آنان را بررسی کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید