• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 3 مهر 1398
کد مطلب : 80859
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Ay5p
+
-

کشف نشانه‌های زندگی انسان اولیه در بندرعباس

در بررسی‌های باستان‌شناسی نشانه‌های زیست انسان اولیه با بیش از ۴۰ هزار سال قدمت در شهرستان بندرعباس به ‌دست آمد. 

«رضا برومند» در گفت‌وگو با ایرنا گفت: باستان‌شناسان در نزدیکی روستای بنگلایان از توابع دهستان سیاهو بندرعباس، دست‌ساخته‌هایی شناسایی کردند که بر سطح تپه‌ماهورهای منطقه کوهپایه‌ای واقع شده است. 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ادامه داد: دست‌ساخته‌های سنگی به دست آمده، شامل سنگ مادر، قطعات مربوط، تراشه‌های ساده، ابزارهای دندانه‌دار و خراشنده است که پراکندگی شایان توجهی در محوطه دارند. 

وی بیان کرد: با توجه به ویژگی‌های فناوری و گونه شناختی دست‌ساخته‌های سنگی می‌توان این محوطه را به دوره پارینه‌سنگی میانی منتسب کرد. دوره پارینه سنگی میانی بازه زمانی بین ۳۰۰ هزار تا 40 هزار سال قبل را در برمی‌گیرد که هم‌زمان با حضور انسان نئاندرتال و انسان هوشمند باستانی در ایران است. 

برومند افزود: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد انسان‌های اولیه دوره پارینه سنگی در این مکان علاوه بر تراش و ساخت ابزار سنگی، احتمالاً از این ابزارها برای فعالیت‌هایی همچون سلاخی لاشه‌ شکار استفاده می‌کردند. 

این مسئول بیان کرد: با توجه به تعداد اندک محوطه‌های پارینه سنگی در هرمزگان، کشف چنین محوطه‌ای در انتهای جنوب شرقی زاگرس و پس‌کرانه‌های شمال خلیج فارس، به لحاظ ویژگی فرهنگی دوره پارینه‌سنگی در این منطقه اهمیت ویژه‌ای دارد. 

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، با توجه به وسعت محوطه، تنوع و تراکم دست‌ساخته‌های سنگی، این محوطه یکی از مهم‌ترین محوطه‌های پارینه‌سنگی شناسایی‌شده در پس‌کرانه‌های شمالی خلیج فارس و دریای مکران محسوب می‌شود.  برومند با اشاره به این‌که مراحل ثبت این محوطه در دست اقدام است، افزود: برای به‌دست آوردن اطلاعات بیشتری از سکونت و حضور جوامع اولیه انسانی شمال خلیج فارس از این محوطه نیاز به کاوش‌های دقیق‌تری وجود دارد. 

باستان‌شناس میراث فرهنگی که این محوطه را هنگام انجام یکی از ماموریت‌های خود یافته، گفت: براساس داده‌های حاصله می‌توان گفت انسان‌های اولیه در این منطقه حضور و سکونت داشته‌اند ولی برای مشخص کردن شیوه زندگی آنان به کاوش‌های بیشتری نیاز است.

این خبر را به اشتراک بگذارید