رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: استفاده کشاورزان از حقابه زیستمحیطی رها شده در رودخانه قمرود قم، باعث استفاده بسیار کمتر از آبهای زیرزمینی و کاهش مصرف برق بوده و در مجموع به نفع محیط زیست است.
«عباس پورمیدانی» در گفتوگو با ایرنا افزود: حقابه زیستمحیطی باید در محیط زیست تأثیرگذار باشد و آبی که از سد خارج میشود، از همان ابتدا و در مسیر رودخانه، تأثیر مثبت و مؤثری در عرصههایزیست محیطی، گیاهان و حیات وحش و تغذیه منابع آب زیرزمینی دارد و نباید تأثیر آن را فقط در انتهای حوزه دنبال کنیم.
وی با اشاره به استفاده کشاورزان از آب رها شده در رودخانه قمرود در فصل تابستان، از خاموش شدن ۲۵۰ چاه در بیشتر اوقات در این فصل خبر داد و گفت: میزان آب مصرفی کشاورزان طی این مدت به جای چاهها از این حقابه تأمین شده است و به نظر کارشناسان، وجود آب در زیرزمین آثار زیستمحیطی بیشتری نسبت به جاری شدن آب در روی زمین دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: گیاهانی که با خشکی و کمآبی سازگار شدهاند، زمان رشد آنها اواسط پاییز، اواخر زمستان و اوایل بهار است و اگر حقابه زیستمحیطی رها شده در رودخانه قمرود در دشتهای پاییندست توزیع شود، گیاهان را از خواب تابستانی بیرون آورده و باعث صدمه زدن به آنها میشود.
وی با بیان اینکه محیط زیست یک عرصه پیوسته است و هرکجا آب بتواند آبادانی ایجاد کند، تأثیرهای زیستمحیطی به دنبال دارد اضافه کرد: با توجه به تبخیر سطحی بسیار زیاد در تابستان، توزیع آب در دشتهایی که اصلا شیب ندارند، به دلیل عمق بسیار کم، باعث افزایش تبخیر شده و برای محیط زیست تأثیر آنچنانی ندارد.
پورمیدانی با بیان اینکه ما کشاورزی را در بستر محیط زیست سالم و پایدار میخواهیم اظهار کرد: حقابه زیستمحیطی در رودخانههای فصلی، بیشتر مربوط به سیلابها بوده و آبی که در رودخانهها جاری میشود، بیشتر برای کشاورزی تعریف شده است.
استفاده کشاورزان از حقابه قمرود به نفع محیط زیست است
در همینه زمینه :