• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 1 مهر 1398
کد مطلب : 80274
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W2lv
+
-

حذف دلالان انار با تمرکز بر صادرات

عضو سابق نظام صنفی کشاورزی شهرستان ساوه گفت: تنها راهی که می‌تواند دست واسطه‌ها و سودجویان را از سر باغداران ساوجی کوتاه کند تمرکز بر صادرات محصول انار است.

به گزارش ایرنا، «علی یزدان پناه» افزود: با تحقق صادرات، محصول با قیمت بهتری از باغداران خریداری می‌شود، اما شرط عملیاتی شدن این راهبرد در گرو تسهیلگری صادرات توسط دولت در حل مشکل حمل و نقل،‌ رفع موانع و قوانین بازدارنده، کاهش تعرفه‌های گمرکی است.
وی معتقد است: دولت می‌تواند در رایزنی با طرف‌های خارجی به‌خصوص کشورهای همسایه بستر مناسبی برای صدور محصول انار با برند ساوه را مهیا کند، زیرا در مقایسه با کشورهای اروپایی که مسافت زیادی نسبت به ایران دارند و رقبای سختی هم برای محصول انار کشور وجود دارد،‌ بازارهای همسایه ایران در نوع خود بهترین فرصت هستند.

یزدان پناه بر لزوم ترویج و تبلیغ انار ساوه به‌عنوان یک برند تجاری در کشورهای مختلف تأکید کرد و گفت: بهترین انار تولیدی کشور متعلق به ساوه است، زیرا پرآب و خوش طعم است اما این مسأله نیاز به همکاری مسئولان دارد.
این متخصص حوزه باغبانی اظهار کرد: سرمازدگی در سال گذشته خسارت زیادی به باغ‌های انار ساوه وارد کرد و بسیاری از نارستان‌ها کف‌بر شدند. بنابراین برای احیا و بازگشت انار ساوه به جایگاه واقعی حمایت دولت ضروری است.

یزدان پناه مساعدت بانک‌ها برای اعطای تسهیلات را موضوع مهم دیگری عنوان کرد که باغداران خواهان آن هستند.
وی تأکید کرد: حدود ۳۰ درصد از باغ‌های انار ساوه اقتصادی نبوده و فقط مصرف‌کننده آب هستند. به همین دلیل می‌طلبد که از سوی دولت برای باغداران و حرفه‌های زیر مجموعه آن شناسنامه اقتصادی صادر شود و باغداران واقعی و بخش پربازده و اقتصادی نارستان‌های ساوه مورد حمایت ویژه واقع شوند.

یزدان پناه گفت: شهرستان ساوه دارای ۱۲ هزار هکتار باغ انار است که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۸۰ هزار تن محصول از این سطوح برداشت شود.


رونق صنایع تبدیلی 

معاون استاندار مرکزی و فرماندار ساوه نیز گفت: حیات دوباره انارایران فرصتی برای رونق صنایع تبدیلی کشاورزی است.
«علی میرزایی» افزود: در کنار تلاش برای رونق تولید، کوتاه کردن دست واسطه‌ها و سودجویان از بازار انار ساوه اقدامی موثر است که با وجود نارایران این مهم قابل انجام است.

وی اضافه کرد: دوران خام‌فروشی به‌سر آمده و صنعت فرآوری با تولید ثروت بالا و ارزش افزوده سیاست مهمی در حوزه کشاورزی است.
فرماندار ساوه اضافه کرد: با توجه به زمینه‌های مساعد در بخش‌های کشاورزی و باغی و تولید محصولاتی مانند انار، طالبی و پسته در ساوه می‌توان از ظرفیت صنایع تبدیلی بهره گرفت و رونق تولید، افزایش اشتغال و ارائه محصول با کیفیت و صادراتی را رقم زد.

میرزایی گفت: انار ساوه از مرغوب‌ترین محصولات کشور است که باید علاوه بر برندسازی از طریق صادرات مشتقات آن، زمینه توسعه باغ‌های شهرستان نیز مهیا شود.
وی تأکید کرد: حوزه دولتی ساوه برای حمایت از انارکاران ساوجی و کوتاه کردن دست دلالان پای کار هستند و در این خصوص تدابیری اتخاذ شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید