فشار پنجه سیمانی بر گلوی چنار کهنسال شیروان
چنار ۳۰۰ ساله روستای «زو ارم» شهرستان شیروان، به عنوان تنومندترین درخت این منطقه هدف گردشگری، به علت بیتوجهی و بتنریزی محوطه پیرامون، در آستانه خشکیدن قرار گرفته است. به گزارش ایرنا، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان با تایید این مطلب گفت: این چنار کهنسال با قطر ۳ و ارتفاع ۴۰ متر، که در محدوده مسجد روستا واقع شده، در زمستان سال ۹۰ به شماره ۱۸۹ در فهرست آثار طبیعی ملی به ثبت رسیده است.
«میثم زارع» با ابراز تاسف از وضعیت این اثر طبیعی تاریخی، اظهار داشت: متاسفانه بتنریزی محوطه پیرامونی این چنار کهنسال، ۲ سال پیش توسط یکی از دستگاههای متولی، با هدف ساخت پارکینگ و نیز تقویت و حفظ ریشه درخت، صورت گرفته است که با توجه به اهمیت این اثر، این اقدام باید با نظر کارشناسان اداره جهاد کشاورزی شهرستان صورت میگرفت. وی گفت: اخیرا در مکاتبهای با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، درخواست شده تا کارشناسان کشاورزی با بازدید از محل، وضعیت این درخت را مورد بررسی قرار داده و در خصوص نحوه رفع مشکل برای جلوگیری از ایراد صدمه و آسیب به این چنار کهنسال اعلام نظر کنند.
«رمضان امانزاده» مدیر جهاد کشاورزی شیروان نیز با اظهار بیاطلاعی از بتنریزی انجامشده گرداگرد این درخت، بر ضرورت بازدید و بررسی وضعیت درخت از سوی کارشناسان این اداره تاکید کرد و افزود: در صورت تایید کارشناسان مبنی بر به خطر افتادن سلامت و حیات درخت از ناحیه بتنریزی، نسبت به شکستن و تخریب پوشش بتنی اطراف این درخت اقدام خواهد شد. به گفته شاهدان عینی و اهالی روستا، از زمان بتنریزی محوطه اطراف، این درخت چنار طراوت خود را از دست داده و در حال خشکیدن است که علیرغم پیگیری اهالی روستا و مکاتبات صورتگرفته با اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان، تاکنون اقدام درخوری برای رفع مشکل نشده است.
روستای زو ارم موسوم به «دره بهشت» خراسان شمالی، از روستاهای هدف گردشگری این استان است که در ۲۸ کیلومتری جنوب غربی شیروان قرار گرفته و به دلیل طبیعت بکر و زیبایش، همه سال پذیرای گردشگران است. شهرستان شیروان ۶ روستای هدف گردشگری شامل اسطرخی، گلیان، زو ارم، قلعه زو و اوغاز را در بخش مرکزی دارد و منطقه گردشگری گلیل نیز در بخش سرحد این شهرستان واقع است.