۶ هزار کردستانی عضو کتابخانههای روستایی
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان گفت: ۶ هزار نفر از مردم این استان عضو کتابخانههای روستایی هستند که با توجه به تعداد و جمعیت روستاها این میزان براساس برنامهریزیها در حال افزایش است.
«محمد عبدالملکی» در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: ۲۸ کتابخانه نهادی و مشارکتی در روستاهای این استان فعالند که ۱۵ مورد از این تعداد نهادی و بقیه مشارکتی است. وی با اشاره به اینکه هزار و ۶۷۵ روستای دارای سکنه با ۴۷۷ هزار نفر جمعیت در این استان وجود دارد، اضافه کرد: براساس برنامهریزها بهترین راه افزایش کتابخانههای روستایی تاسیس کتابخانههای مشارکتی است. عبدالملکی افزود: ۱۱۹ هزار و ۷۲ نسخه کتاب در حوزههای مختلف کودکان، فرهنگی، اجتماعی، روانشناسی، ادبیات و علمی در این کتابخانهها در دسترس علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با بیان اینکه این ۱۵ کتابخانههای نهادی در شهرستانهای کامیاران، سنندج، سقز، بیجار و سروآباد وجود دارد یادآور شد: کامیاران و سنندج هر کدام با 5 کتابخانه نهادی بیشترین تعداد کتابخانههای روستایی را دارند. وی گفت: کتابخانههای مشارکتی روستایی با همکاری مردم روستا، شورا و دهیاران تاسیس و تامین منابع این کتابخانه بر عهد نهاد کتابخانههاست.
عبدالملکی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶ کتابخانه در استان نیازمند تامین اعتبار است، اظهار کرد: کتابخانههای مشارکتی و سیار بهترین راه برای افزایش سرانه مطالعه در روستاها بوده که این کتابخانهها در کردستان در دست اقدام است. مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان اضافه کرد: در حال حاضر ۵۰ کتابخانه نهادی و ۳۰ کتابخانه مشارکتی در این استان فعال است و ۷۵۰ هزار نسخه کتاب در موضوعهای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، خانواده و اقتصادی در مخازن این کتابخانهها موجود است.
عبدالملکی گفت: هماکنون ۱۵۸ کتابدار نیز در بخش کتابخانههای عمومی استان فعالند که علاقهمندان و مراجعهکنندگان را راهنمایی میکنند. وی تاکید کرد: در کتابخانههای عمومی برنامههای مختلفی از جمله نقد کتاب، نشست کتابخوان، کانون ادبی، شعرخوانی، بازدید دانشآموزان از کتابخانهها، جمعخوانی، قصهخوانی، مسابقات، کارگاه نقاشی، خلاصهنویسی کتابها اجرا میشود.