• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 21 شهریور 1398
کد مطلب : 77954
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vN90
+
-

علی ربیعی در پاسخ به همشهری: دولت موافق حضور زنان در ورزشگاه‌هاست و خانم‌ها در همه دیدارهای ملی می‌توانند حضور یابند

ورزشگاه‌ها برای ورود زنان آماده‌اند

ورزشگاه‌ها برای ورود زنان آماده‌اند

محسن تولایی/خبرنگار

 علی ربیعی، سخنگوی دولت با استناد به گزارش وزیر ورزش و جوانان از وضعیت ورزشگاه‌ها گفته که ورزشگاه‌های ما برای ورود زنان در بازی‌های ملی و لیگ داخلی از زیرساخت لازم برخوردارند. با این حال این گفته او تحت‌الشعاع اظهارات محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور قرار گرفت که گفته در شرایط فعلی با توجه به جو ورزشگاه‌ها، حضور زنان در استادیوم‌ها به مصلحت نیست. اگرچه دفتر سخنگوی دولت عصر دیروز با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد موضع دولت همان است که علی‌ربیعی گفته، اما این تناقض، بار دیگر چند صدایی را در دولت به نمایش گذاشت.

دولت تدبیر و امید اگرچه قریب به یک‌سال سخنگوی رسمی نداشت، اما طی 4ماه اخیر با تعدد سخنگویان رسمی و غیررسمی مواجه است. خردادماه امسال علی ربیعی به پیشنهاد دفتر رئیس‌جمهور و حکم حسن روحانی رئیس‌جمهور مسئولیت سخنگویی دولت را برعهده گرفت ولی این انتصاب هیچ‌گاه نتوانست محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور را از نقش موازی خود در سخنگویی باز بدارد. روز چهارشنبه در یک ناهماهنگی آشکار سخنگوی دولت و رئیس دفتر رئیس‌جمهور 2موضع کاملا متضاد درخصوص یکی از موضوعات روز کشور داشتند. ربیعی صراحتا از رفع موانع مطالبات حقوق شهروندی و مدنی زنان به‌ویژه برای حضور در ورزشگاه‌ها سخن می‌گفت و کمی آن‌طرف‌تر واعظی در جمع دیگری از خبرنگاران در مواضعی، طرح مسئله حضور زنان در ورزشگاه‌ها را موضوع جدیدی ندانست و گفت: «ما چند‌ماه قبل در دولت بحث کردیم و تصمیم گرفتیم. ما در یک دوراهی مانده‌ایم. از یک طرف معتقدیم اگر فضای ورزشگاه‌ها مناسب حضور خانم‌های محترم باشد از نظر ما منعی ندارد ولی با فضای فعلی با این میزان فحش و درگیری تیم‌ها، این کار به مصلحت نیست.» در نقطه مقابل علی ربیعی در پاسخ به سوال همشهری درباره مطالبات اجتماعی زنان و نظر دولت نسبت به خودسوزی سحر خدایاری، هوادار و تماشاچی فوتبال گفت: «در مورد مسائل حضور زنان در ورزشگاه‌ها، یکشنبه قبل موضوع مرحومه سحر خدایاری در جلسه هیات دولت مطرح شد، بحث حضور زنان در جلسه یکشنبه هفته دولت هم مطرح شد، نظر دولت به‌طور کلی موافق حضور زنان در ورزشگاه‌هاست. زیرساخت‌های لازم برای ورود زنان به استادیوم‌ها شامل ورودی و معبر و مکان جداگانه و خدمات جداگانه در تمام استادیوم‌هایی که بازی‌های ملی و لیگ برگزار می‌شود فراهم شده است. بنا به گزارشی که آقای سلطانی‌فر، وزیر ورزش به هیات دولت دادند هیچ ورزشگاهی نیست که دیگر در آن این زیرساخت‌ها وجود نداشته باشد.»در چهارشنبه‌های حیاط دولت، خبرنگاران معمولا با این پاسخ علی ربیعی در جواب سوالات‌شان مواجه می‌شوند که:«برای احوالپرسی آمده‌ام و قصد پاسخگویی ندارم.» او اگرچه خبرنگاران را به جلسه‌های دوشنبه سخنگویی ارجاع می‌دهد، اما شاید پاسخ اصلی چند قدم آن‌طرف‌تر در طرح مواضع همزمان محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور نهفته است. علی‌القاعده پس از جلسه‌های چهارشنبه حیاط دولت، علی ربیعی قادر است طیفی از موضوعات مهم و قابل طرح از جلسه را در گفت‌وگو با خبرنگاران مطرح کند ولی پاسخگویی واعظی درباره طیفی از موضوعات ریز و درشت این مجال را می‌گیرد. ربیعی در ابتدای سخنگویی خود گفته بود ترجیح می‌دهد در هفته 2جلسه با خبرنگاران برگزار کند ولی در عمل یکی از جلسات را به واعظی واگذار کرد.

تفاوت‌های سخنگویی
علی ربیعی در نخستین جلسه سخنگویی دولت که اواخر خردادماه برگزار شد، به خبرنگاران گفت: 2شب برای پیش‌بینی سوالات شما نخوابیدم و کار ساده‌ای نبود. او با یک دسته‌بندی منظم و قابل پیش‌بینی از سوالاتی که خبرنگاران در ارتباط با مسائل روز داخلی و بین‌المللی کشور می‌پرسند تقریبا توانسته است پاسخ‌های منظم و دقیقی به رشته تحریر درآورد. او تقریبا در همه جلسات سخنگویی خود پاسخ سوالات خبرنگاران را پیشاپیش بر روی کاغذهایش نوشته است. سابقه مطبوعاتی علی ربیعی به کمک او آمده است؛ هم پیش‌بینی می‌کند و هم پاسخ‌هایی در خور مجال و طبع نگارش مطبوعاتی‌ها می‌دهد. در آن سو اما واعظی پاسخ‌های شفاهی و غافلگیرکننده خود را درباره همه موضوعات بین‌المللی ازجمله تحریم‌های دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران تا امور ارزی و بانکی، مسائل حوزه زنان و برخی مسائل دیگر داخلی تحویل خبرنگاران می‌دهد.  ظاهرا یک رودربایستی میان ربیعی و واعظی باعث چشم‌پوشی از این تفکیک نقش‌های سخنگویی و مسئولیت دفتر ریاست‌جمهوری شده است، چراکه ربیعی در همه ماه‌های پس از استیضاحش در وزارت کار، نقش دستیار واعظی را در برگزاری گفت‌وگوهای سیاسی دولت با جریان‌های سیاسی و ارتباطات اجتماعی برعهده داشت. در گزینش نهایی ربیعی به‌عنوان سخنگویی دولت نیز واعظی نقش پررنگی داشت. هنوز مشخص نیست آیا واعظی در معرفی ربیعی به‌عنوان سخنگویی آیا مسئولیت پاسخگویی را انحصارا تقدیم ربیعی کرده است یا بخش‌هایی از آن را برای خود محفوظ نگه داشته است. علی ربیعی تاکنون واکنشی به این موازی‌کاری نداشته ولی بعید نیست اتفاقات محتمل بعدی در طرح مواضع ناهمخوان به‌خصوص در موضوعات حساسیت‌برانگیز سیاست خارجی پای ربیعی و چه‌بسا وزارتخانه‌هایی همچون وزارت امور خارجه را برای ادای توضیحات تکمیلی و تصحیح اظهارات واعظی باز کند. 


ورود خانم‌ها منع قانونی ندارد
لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران و در واکنش به خودسوزی یکی از دختران طرفدار ورود به ورزشگاه گفت: صحبت من کاملا مشخص و یک جمله است؛ ورود خانم‌ها به استادیوم هیچ منع قانونی ندارد. وی ادامه داد: بنابراین سلب حق معنایی ندارد و دولت هم همین موضع را دارد و معتقد است که باید از این مسئله حمایت کنیم. دولت تاکنون چند مرتبه شرایط را فراهم کرده است و بعد از این بیشتر شرایط را فراهم می‌کند. او در رابطه با این موضوع که مراجع مخالف حضور بانوان در ورزشگاه هستند و وزارت ورزش نیز قادر به اعمال نظر خود نیست، گفت: دولت حتما سعی می‌کند با تعامل این مسئله را حل کند و این تصمیم جدی دولت است. البته دولت از قبل هم در چندین موقعیت و مسابقه سعی کرده این فرصت را مهیا کند و بعد از این بیشتر هم تلاش می‌کند که مسیرش همین است؛ ان‌شاء‌الله با تعامل.


توصیه علی ربیعی به مردان ورزشگاه‌ها
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال همشهری درباره مطالبات اجتماعی زنان به‌ویژه در حوزه حضور در ورزشگاه‌ها گفت: فعلا برای بازی‌های ملی برنامه‌ریزی صورت گرفته است و در همه دیدارهای ملی خانم‌ها می‌توانند حضور داشته باشند. این آمادگی دارد ایجاد می‌شود و هماهنگی‌های لازم با سایر دستگاه‌هایی که مسئولیت انتظامی و امنیتی دارند صورت گرفته است. علی ربیعی تصریح کرد: « با رعایت ملاحظات، شرایط دارد به سمتی می‌رود که ما برای مسابقات لیگ هم این آمادگی را داشته باشیم که زنان حضور داشته باشند. در جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت نیز بر افزایش سرعت تصمیم‌گیری در این زمینه اجماع‌نظر حاصل شد. ما امیدواریم فضای استادیوم‌ها مناسب شود؛ به تماشاگران مرد که به استادیوم‌ها می‌روند توصیه می‌کنیم ملاحظات اخلاقی برای حضور زنان و رفع نگرانی‌ها را رعایت کنند.» او افزود: این نگرانی‌ها باید رفع شود و نوع حضور مردها به‌خصوص در مسابقات لیگ و چند مسابقه مخصوص لیگ می‌تواند کمک کند که حضور زنان حضور بااطمینان‌تری باشد. در حال حاضر هم در مسابقات سالنی مثل والیبال، بسکتبال و هندبال خانم‌ها حضور دارند. بنای دولت تمهید حضور زنان در استادیوم‌هاست و قطعا این به عرصه عمل نیز خواهد رسید. زیرساخت‌های لازم برای ورود زنان به استادیوم‌ها شامل‌ ورودی و معبر و مکان جداگانه، سرویس و خدمات جداگانه در تمامی ورزشگاه‌ها که بازی‌های ملی و لیگ برگزار می‌شود، فراهم شده است. بنا بر گزارشی که آقای سلطانی‌فر به دولت داده است، هیچ ورزشگاهی نیست که این زیرساخت‌ها ‌در آن وجود نداشته باشد. به گفته سخنگوی دولت؛ «درباره خودسوزی خانمی که مشهور به دختر آبی شد گزارش‌هایی تهیه خواهد شد و ابعاد موضوع بررسی می‌شود. ما منتظر گزارش هستیم تا ابعاد آن نیز مشخص شود.» 


سلطانی فر: زیرساخت‌ها آماده است
مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان هم در اظهاراتی گفت که زیرساخت‌های لازم برای حضور زنان شامل ورودی، معبر، محل استقرار و خدمات ویژه رفاهی به‌صورت جداگانه در تمام ورزشگاه‌های ملی و بزرگ، فراهم و آماده شده است. به گزارش ایرنا، وزیر ورزش و جوانان با اشاره به حضور تماشاگران زن در سالن مسابقات رشته‌های والیبال، بسکتبال و هندبال گفت: با رعایت تمام ملاحظات شرعی و فرهنگی، تماشاگران بیننده مسابقات در رشته‌های دیگر هستند و با هماهنگی، برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های لازم صورت‌گرفته با عوامل انتظامی، امنیتی و وزارت کشور، تماشاگران زن در بازی‌های ملی با استفاده از امکاناتی که برای آنها فراهم شده است حضور پیدا خواهند کرد. سلطانی‌فر درباره امکان حضور تماشاگران زن در بازی‌های لیگ برتر فوتبال، گفت: امیدواریم با مناسب شدن فضای استادیوم‌های ورزشی و رعایت کامل موازین شرعی و فرهنگی توسط هواداران تیم‌ها، در آینده نیز بتوانیم شرایط حضور زنان در مسابقات لیگ برتر را فراهم کنیم. البته این موضوع نیازمند بررسی جامع‌تر و کامل‌تر در آینده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید