شناسایی ۶۸ نقطه حادثهخیز در جادههای ایلام
به گفته مسئولان پلیس راه استان، جادههای پر پیچ و خم و غیراستاندارد از عوامل اصلی وقوع تصادفات در ایلام است
رمضان نوری | ایلام –خبرنگار:
ایلام جزو مناطق مرزی کشور محسوب میشود و۴۲۰ کیلومتر مرز دارد. در سالهای اخیر، به واسطه وجود مرز مهران، سالانه حدود 5 میلیون زائر در ایام اربعین به این استان میآیند تا به عتبات عالیات بروند. این حجم بالای تردد، جادههای استاندارد را میطلبد.
در روزهای باقیمانده به اربعین تعدادی از محورهای استان اصلاح یا بازسازی شدهاند، اما این انتظار وجود دارد که همه جادههای ناایمن استان ایمنسازی و نقاط حادثهخیز آنها برطرف شوند تا هم ایلامیها و هم مسافران با خاطری آسوده در جادهها تردد کنند و مشکلی برای آنها ایجاد نشود.
استقرار پلیس راه در مناطق حادثهخیز
رئیس پلیس راه ایلام در گفتوگو با خبرنگار همشهری میگوید: سال گذشته، با توجه به اعتبارات موجود استانی، اقدامات بسیار موثری برای اصلاح جادههای استان انجام گرفت، اما کافی نیست. «رضا همتیزاده» میافزاید: سال گذشته آشکارسازی ۲۶ نقطه پرتصادف برای پیشگیری از تصادفات رانندگی به وسیله علائم و تابلوهای هشداردهنده، خطکشی محورهای مواصلاتی و تعیین سهم عبور خودروها و همچنین نصب نیوجرسی برای جداسازی محورهای مواصلاتی به طول ۱۵ کیلومتر انجام شد.
وی بیان میکند: همچنین نصب علائم و تابلوها در طول محورهای مواصلاتی و احداث سرعتکاه به میزان ۴۵ مورد، رفع نقاط کور مسیر ایلام - مهران به میزان ۴۰ نقطه برای پیشگیری از وقوع تصادفات، شانهسازی مسیرهای مواصلاتی استان به طول ۵۵ کیلومتر از کاراهای دیگری بود که طی یک سال گذشته در محورهای استان انجام شد.
شناسایی ۶۸ نقطه حادثهخیز
همتیزاده اظهار میکند: با توجه به اینکه 3800 کیلومتر راه در کل استان وجود دارد، پوشش این میزان راه توسط واحدهای موجود پلیس راه به صورت محسوس و نامحسوس بسیار سخت است. وی میگوید: به ازای هر ۱۸۰ کیلومتر یک واحد گشت در محورهای استان مستقر است. استقرار در نقاط پرتصادف از دیگر اقداماتی است که در زمینه پیشگیری از وقوع تصادفات در استان انجام شده است.
رئیس پلیس راه ایلام ادامه میدهد: محور ایلام – مهران، با ۱۱ درصد کل تصادفات منجر به جرح و فوت، بیشترین تصادفات استان را به خود اختصاص میدهد. محور ایلام – درهشهر هم با 7 درصد کل تصادفات، دومین محور پرتصادف استان است. همتیزاده با بیان اینکه وجود جادههای پرپیچ و خم در استان کوهستانی ایلام سالانه به وقوع تصادفات متعددی منجر میشود، میافزاید: جادههای پرپیچ و خم و غیراستاندارد از عوامل اصلی وقوع تصادفات در این استان هستند.
شناسایی نقاط حادثهخیز
این مقام مسئول میگوید: طبق آخرین ارزیابی صورت گرفته در 3 سال گذشته، جدیدترین نقاط حادثهخیز در محورهای مواصلاتی استان که ۶۸ مورد است، توسط پلیس راه و با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان احصا شده و رفع آنها در دستور کار قرار دارد.
وی بیان میکند: انسان، راه و وسیله نقلیه عوامل موثر در تصادفات هستند و بدون شک وضعیت هندسی و فنی راه به عنوان یکی از ارکان ترافیک نقش بسیار مهمی در وقوع تصادفات دارد. همتیزاده میافزاید: تفاهمنامهای بین پلیس راه و دانشگاه علوم پزشکی ایلام در زمینه پیشگیری از وقوع تصادفات، تلفات و حوادث ناگوار جادهای، رسیدگی سریع به تصادفات جادهای و حضور پررنگ در نقاط پرتصادف و حادثهخیز به خصوص در ایام خاص امضا شده است.
۱۰۸ پروژه در دست اجرا
مدیرکل راه و شهرسازی ایلام نیز در گفتوگو با خبرنگار همشهری اظهار میکند: ۱۰۸ پروژه در حوزه راه و شهرسازی در دست اجراست. «علیاصغر کاظمی» ادامه میدهد: این طرحها شامل ۳۰ پروژه راه اصلی با طول ۱۰۶۵ کیلومتر و اعتبار ۶۲۰ میلیارد تومان و ۳۰ پروژه راه روستایی و فرعی با طول ۲۱۰ کیلومتر و اعتبار ۸۵ میلیارد تومان است.
وی میگوید: بخش مهمی از این پروژهها به حذف نقاط حادثهخیز در استان و استانداردسازی محورهای ارتباطی آن منجر میشود. این مسئول بیان میکند: یکی از مهمترین مسائل استان وضعیت نقاط حادثهخیز در جادهها و اصلاح این حوزه یکی از اولویتهای اصلی وزارت راه و شهرسازی است. طی سالهای اخیر اقدامات خوبی در زمینه توسعه راههای استان انجام و در حال حاضر ایلام به یک کارگاه جادهسازی تبدیل شده است و اکثر محورهای مواصلاتی آن در حال توسعه هستند.
***
زیرساختهای حمل و نقل در استان ایلام شامل 3200 کیلومتر انواع راه شامل ۱۳۰ کیلومتر بزرگراه، ۶۰۰ کیلومتر راه اصلی و 2500 کیلومتر راه فرعی و روستایی است. در این میان، ایمنسازی مسیرهای پرتردد و حذف نقاط حادثهخیز میتواند از وقوع حوادث تلخ جلوگیری کند.