• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 17 شهریور 1398
کد مطلب : 77390
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kGJY
+
-

عزاداری «حسینیه اعظم» ؛ الگوی کشور

تعداد قربانی‌های نذری حسینیه اعظم زنجان به عنوان بزرگ‌ترین قربانگاه جهان تشیع به ۱۲ هزار رأس نیز رسیده است

محرم
عزاداری «حسینیه اعظم» ؛ الگوی کشور

حسینیه اعظم زنجان به عنوان الگوی عزاداری کشور در کنار برنامه‌های مذهبی و فرهنگی برای کمک به اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی نیز تلاش می‌کند. 

به گزارش ایرنا، دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان در روز هشتم محرم به عنوان دهمین میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده و عشق و ارادت به اهل بیت (علیهم‌السلام) با برگزاری عزاداری پرشور مردم سبب اطلاق پایتخت شور و شعور حسینی به شهر زنجان شده است. 

هر سال مهمانان زیادی از اقصی نقاط ایران و سایر کشورهای دنیا خود را برای بهره‌مندی از فیوضات ماه محرم و شرکت در دسته عزاداری حسینیه اعظم در یوم‌العباس به زنجان می‌رسانند. 


قدمت عزاداری

مسئول روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان دسته عزاداری این حسینیه را بزرگ‌ترین مراسم جهان تشیع خواند و گفت: برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر برنامه‌های محرم، هماهنگی‌ها و جلسات از ۲ ماه قبل آغاز می‌شود و دسته عزاداری حسینیه به‌عنوان الگوی عزاداری در کشور معرفی شده است. این مراسم امسال نیز مانند هر سال اجرا می‌شود. 

مجتبی شهامی با بیان این‌که این مراسم بیش از ۷۰ سال قدمت دارد، افزود: یکی از ویژگی‌های دسته عزاداری این است که به طور متوسط ۵۰۰ هزار نفر مسیر ۲ کیلومتری را طی می‌کنند. وی خاطرنشان کرد: حسینیه اعظم زنجان دومین قربانگاه جهان اسلام و بزرگ‌ترین قربانگاه جهان تشیع بوده و تعداد قربانی‌های نذری به این حسینیه در محرم تا ۱۲ هزار رأس نیز رسیده است. 

این مسئول با بیان این‌که ۸۰۰ خادم افتخاری فقط در امور قربانی فعالیت می‌کنند، توضیح داد: سالانه ۵۰ هزار بسته گوشت در مناطق مختلف شهر زنجان توزیع می‌شود. سادگی یکی دیگر از ویژگی‌های دسته عزاداری حسینیه اعظم بوده و جلوه اصلی مراسم حضور ساده و بی‌آلایش مردم است. مداحان و ذاکران این حسینیه نیز الگوهای نمونه در کشور هستند. 


قدمت حسینیه

مسئول روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان گفت: در سنگ‌نوشته‌ای که روی دیوار مسجد قدیمی حسینیه نصب شده مشخص است که این حسینیه در سال ۱۲۶۱ قمری بازسازی شده است. با توجه به سایر اسناد موجود، قدمت آن به بیش از ۴۰۰ سال می‌رسد. 

وی خاطرنشان کرد: حسینیه اعظم زنجان علاوه بر مسجد قدیمی دارای صحن اصلی و همچنین 3 شبستان به نام‌های قمر بنی‌هاشم(ع)، حضرت زینب (س) و حضرت زهرا (س) است. شهامی ادامه داد: شبستان قمر بنی‌هاشم (ع) در گذشته به صورت محوطه بوده و عزاداری‌ها در ایام محرم در زیر خیمه برگزار می‌شده و پیش از انقلاب اسلامی مسقف شده است. 

مسئول روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان افزود: طرح توسعه حسینیه اعظم نیز چند سالی است که آغاز شده و تاکنون بیش از ۸۰ باب منزل از محل نذور خریداری و تملک شده و امروز مساحت مجموعه از ۷۰۰ متر‌مربع به ۲۰ هزار متر‌مربع رسیده است. 

شهامی یادآور شد: از شبستان حضرت زینب (س) که یکی از شبستان‌های طرح توسعه است، برای بخش بانوان و همچنین مراسم جمع‌خوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان استفاده می‌شود. شبستان حضرت زهرا (س) نیز برای بخش بانوان استفاده می‌شود. 

به گفته وی، ویژه‌برنامه‌ها نیز در صحن اصلی برگزار و از این صحن برای حضور آقایان استفاده می‌شود. ظرفیت حسینیه اعظم در مجموع حدود ۱۵ هزار نفر است و همه شبستان‌ها مسقف هستند. 


برنامه‌های فرهنگی

مسئول روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی، تربیتی و آموزشی را در طول سال از برنامه‌های حسینیه اعظم خواند و گفت: این برنامه‌ها معمولا برای بچه‌های جنوب شهر زنجان و والدین آنها اجرا می‌شود که از لحاظ اقتصادی وضعیت متوسط به پایینی دارند. شهامی خاطرنشان کرد: کمترین هزینه از افراد دریافت شده است و بخش زیادی از هزینه کلاس‌ها از محل نذرها تامین می‌شود. 

وی توضیح داد: در کنار برنامه‌های عزاداری، نیازسنجی لازم با توجه به شرایط منطقه انجام شده و بر این اساس، کتابخانه، صندوق قرض‌الحسنه، سالن اجتماعات، پارکینگ، محوطه‌سازی و دارالشفا برای حسینیه اعظم ساخته شده است. مسائل اجتماعی از جمله کمک به سیل‌زدگان و پخش غذای تبرک بین همسایگان نیز از دیگر برنامه‌های این مجموعه مذهبی ـ فرهنگی است. 


کشت و صنعت 

مدیرعامل موسسه کشت و صنعت مصباحِ حسینیه اعظم زنجان نیز گفت: حسینیه اعظم زنجان در کنار برنامه‌های فرهنگی و مذهبی به ارتقای سلامت غذایی نیز کمک می‌کند. این مجموعه ۷۵ هکتار بوده که ۳۵ هکتار به آبیاری تحت فشار بارانی و ۱۵ هکتار نیز به آبیاری تحت فشار قطره‌ای مجهز شده و فعالیت عمده موسسه در 3 بخش دامداری، تولید نهال و زراعت و باغبانی است. 

محمد آسیابی تصریح کرد: ۱۲ هکتاز از ۱۵ هکتار بخش باغبانی، درخت سیب و بقیه شامل انواع میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار مناطق سردسیری است. محصول سیب این مجموعه به صورت تجاری و سایر میوه‌ها به عنوان پایه‌های مادری و پیوندک برای تولید نهال‌های شناسه‌دار استفاده می‌شود. 

وی توضیح داد: نهال شناسه‌دار اصلاح‌شده تحت نظر مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان تولید شده است و استان‌های مختلف از نهال‌های این موسسه خریداری می‌کنند. به دلیل داشتن واحد دامداری، نیازهای این بخش با کاشت ذرت علوفه، گندم و جو تامین می‌شود. 

مدیرعامل موسسه کشت و صنعت مصباحِ حسینیه اعظم زنجان افزود: مزرعه گل محمدی نیز در این مجموعه وجود دارد که یکی از ارقام خوب برای گلابگیری بوده و چند سال است که گلاب آن به عنوان تبرک در مراسم شاخص حسینیه توزیع و بقیه نیز در بازار فروخته می‌شود. 

آسیابی ایجاد اشتغال را هدف اصلی تاسیس این موسسه خواند و گفت: این موسسه اشتغال دائمی برای ۱۵ تا ۲۰ نفر ایجاد کرده است و در ایام پیک کاری برای ۵۰ نفر اشتغال فراهم می‌شود، ضمن این‌که اشتغال غیرمستقیم نیز در بخش‌های مختلف ایجاد کرده است.

 وی ابراز کرد: تولید سالم، تولید محصول پایدار و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی هدف مهم موسسه در کنار ایجاد اشتغال است. 


تولید دام با کیفیت

مدیر اجرایی موسسه کشت و صنعت مصباح و مسئول واحد احشام حسینیه اعظم زنجان واحد دامداری این موسسه را یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های ژنتیکی کشور خواند و گفت: این مجموعه در کنار اشتغالزایی، خدمات زیادی به تمام استان‌های کشور و همچنین به آستان قدس رضوی، اتکا، قرارگاه خاتم سپاه و تمام دامداری‌های فعال در زمینه ژن چندقلوزایی ارائه می‌دهد.

سجاد بهرامی اظهارکرد: دام‌های موجود در این موسسه، سالم، باکیفیت و با قیمت مناسب (پایین‌تر از نرخ بازار روز) فروخته می‌شود.وی تصریح کرد: این واحد دامداری زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی و با نظارت دامپزشکی مدیریت شده و تمام دام‌ها معاینه و به‌موقع واکسینه شده و سالم هستند.

بهرامی، شناسایی ژن چندقلوزایی را مهم‌ترین اقدام این موسسه در بخش دامداری خواند و گفت: اینجا مانند سایر موسسات نیست که تراریخته شده و تلقیح مصنوعی صورت پذیرد بلکه ژن طبیعی خدادادی است که توسط کارشناسان، شناسایی شده است.

وی افزود: ثبت اختراع شناسایی ژن چندقلوزایی در دانشگاه زنجان انجام شده و تولید انبوه و توزیع در کشور نیز توسط حسینیه اعظم زنجان انجام می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید