• یکشنبه 23 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 4 ذی القعده 1445
  • 2024 May 12
چهار شنبه 13 شهریور 1398
کد مطلب : 76729
+
-

تابستان بی‌آب دریاچه‌های فارس

خبرخوان
تابستان بی‌آب دریاچه‌های فارس

دریاچه‌های فارس تابستان را با بی‌آبی پشت سر گذاشتند و هر روز نیز امیدها برای احیای آنها کمتر می‌شود.

 به گزارش مهر، سال پربارش فارس برای تالاب‌های استان فایده‌ای نداشت و غیر از چند ماه اول، دریاچه‌های استان با کم‌آبی مواجه شدند. بختگان که کمابیش آبگیری شده بود، این روزها آخرین قطره‌های آبش را از دست داد و دریاچه مهارلو و تالاب پریشان نیز وضعیتی بهتر از این ندارند. 

«علی‌اکبر کاظمینی» دبیر مؤسسه محیط زیستی ۱۳ فروردین و فعال محیط‌ زیست در خصوص آخرین وضعیت دریاچه‌های استان فارس با اشاره به دریاچه بختگان گفت: دریاچه بختگان حال و روز خوشی ندارد. برای تامین آب رودخانه، مسیر حقابه ۲۰۰ میلیون متر مکعبی در نظر گرفته شد که در حال حاضر به ۵۰میلیون متر مکعب رسیده است. اما برای رسیدن این آب به دریاچه بختگان ۱۵۰ کیلومتر فاصله وجود دارد که در این مسیر بخشی از آن توسط کشاورزان تغییر مسیر می‌دهد. 

وی اضافه کرد: پرآب شدن دریاچه بختگان به رونق اقتصادی و توسعه پایدار کمک خواهد کرد. کاظمینی تصریح کرد: انجیرستان استهبان به دلیل خشکی دریاچه بختگان دچار مشکلات جدی است که با پرآب شدن این دریاچه اقتصاد آن رونق می‌گیرد.

 دبیر مؤسسه محیط زیستی ۱۳ فروردین و فعال محیط ‌زیست در خصوص تالاب پریشان گفت: قرار بر این بود که ۱۰ میلیون متر مکعب حقابه به این تالاب اختصاص داده شود، اما همزمان با درست شدن سد نرگسی، آب از مسیر ۲۸ کیلومتری به سمت لوله انتقال داده شد. 

وی اضافه کرد: اگر ساخت این سد در زمستان اتفاق می‌افتاد، احیای تالاب پریشان با بارش باران همراه بود. کاظمینی با بیان این‌که پرآب بودن دریاچه مهارلو امری حیاتی است گفت: دریاچه مهارلو در شیراز نقش بسیار مهمی دارد. آب این دریاچه از فاضلاب شیراز تامین می‌شود و همراه آب فاضلاب همیشه فلزات سنگین وجود دارد. 

وی تصریح کرد: اگر آب دریاچه مهارلو خشک شود، باد، فلزات معلق باقی‌مانده در دریاچه را با خود به شهر شیراز می‌برد و این مساله باعث مشکل برای افراد ساکن شیراز و اطراف این دریاچه می‌شود. این فعال محیط ‌زیست در پاسخ به اقدامات مسئولین برای رسیدگی به مسیرهای در نظر گرفته شده آب گفت: هیچ‌ گونه توجه و رسیدگی از سمت سازمان منابع طبیعی، سازمان آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و امور اراضی برای برخورد با کشاورزان صورت نگرفته است. 

وی ادامه داد: اگر اقدامی در این مورد صورت گرفته بود، دریاچه‌های استان فارس که برای محیط ‌زیست این استان بسیار حیاتی است با این خشکسالی مواجه نبودند.

این خبر را به اشتراک بگذارید