• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 5 شهریور 1398
کد مطلب : 74805
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/n2qR
+
-

ساخت پیاده‌راه طبیعت در لنگرود تا پایان سال ۹۹

شهردار: این پیاده‌راه به طول 5/1 کیلومتر و عرض 30 متر در تالاب کیاکلایه در حال ساخت است / شهردار: ایجاد بوستان‌ و توسعه فضای سبز از اولویت‌های کاری شهرداری است

عمرانی
ساخت پیاده‌راه طبیعت در لنگرود تا پایان سال ۹۹

مهسا طالبی | لنگرود-خبرنگار


ساخت پیاده‌راه‌ در سال‌های اخیر تبدیل به یکی از رویکردهای مدیریت شهری برای گسترش فضا و بافت‌ شهری شده است. این رویکرد مدیریت شهری را باید به فال نیک گرفت، زیرا در حال حاضر یکی از مشکلات عمده زندگی شهری، اتکای بیش ‌از حد به حرکت سواره، در نتیجه غفلت از پیاده‌روی و ساماندهی فضاهای مورد نیاز برای عابران پیاده در شهرهاست. فضاها و عرصه‌های عمومی یکی از عناصر ضروری و اساسی زندگی روزمره شهری و مهم‌ترین بخش شهرها به شمار می‌روند. بر همین اساس چند سال است که در گیلان شاهد توسعه پیاده‌راه‌ها هستیم. اکنون در رشت بزرگ‌ترین پیاده‌راه کشور مورد استفاده و توجه شهروندان و مسافران قرار دارد. در قسمت‌هایی از بازار لاهیجان و آستانه اشرفیه و انزلی نیز این طرح اجرا شد. پیاده‌راه طبیعت نیز در لنگرود به شیوه‌ای مناسب در حاشیه تالاب کیاکلایه این شهر ایجاد شد؛ پیاده‌راهی که قرار است ساکنان این شهر را با تالاب پیوند دهد و از حجم تردد خودروها در این مسیر طبیعی بکاهد.


اهمیت ایجاد پیاده‌راه طبیعت

سخنگوی شورای اسلامی شهر لنگرود با بیان این‌که پیاده‌راه یکی از پایدارترین زیرساخت‌های رفت‌وآمد شهروندان است، اظهار کرد: پیاده‌راه می‌تواند از جنبه‌های مختلف کالبدی، اجتماعی، زیست‌محیطی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی سبب توسعه پایدار شهرها شود.«بهمن کامکار» افزود: یک محیط شهری برای آن‌که به محیطی متمرکز بر رفت‌وآمد عابران تبدیل شود، باید دارای شاخص‌ها و مولفه‌های فیزیکی خاصی باشد تا در ذهن استفاده‌کنندگان به فضایی متمایز، ایمن، خاطره‌انگیز و سرزنده تبدیل شود. پیاده‌راه‌ها که بستر اصلی حرکت عابران هستند، در شهرها مانند کانون‌های رشد عمل می‌کنند و تاثیر بسزایی در اصلاح و تحریک فضاهای پیرامونی خود دارند.وی بیان کرد: ایجاد پیاده‌راه طبیعت در لنگرود از راه‌هایی است که می‌تواند در تجدید حیات مدنی مرکز شهر موثر باشد. بی‌شک شهروندان، این پیاده‌راه را به خاطر امنیت و آرامش فضای آن و نبود خودرو و آلودگی دوست خواهند داشت.


نخستین پیاده‌راه سلامت در پارک فجر

سخنگوی شورای شهر لنگرود گفت: پیش از این طرح نیز نخستین پیاده‌راه سلامت این شهرستان با اقدام شهرداری لنگرود در پارک فجر ایجاد شد. این پروژه با نگاهی کاملا جامع، کامل و استاندارد برای رفاه شهروندان تعریف شده است. کامکار به نحوه طراحی و چیدمان مبلمان شهری، فضای سبز و نورپردازی محوطه پیرامونی استخر پارک فجر هم اشاره کرد و افزود: نوع مبلمان شهری و نیمکت‌هایی که در این محوطه استفاده‌ شده در نوع خود جالب است. این پیاده‌راه شامل مسیر مجزا برای پیاده‌روی شهروندان و مسیر ویژه برای دوچرخه‌سواران است. همچنین ایجاد ست‌های ورزشی و ایستگاه‌های سلامت و مشاوره پزشکی از دیگر ویژگی‌های آن است. راه‌اندازی بازارچه ثابت صنایع‌دستی هم از موارد درآمدزا برای شهرداری لنگرود است. اکنون قصد داریم پیاده‌راه طبیعت را هم در مسیر دیگری از تالاب به محور گردشگری شهری لنگرود تبدیل کنیم.این عضو شورا، ایجاد پارک‌ها و پیاده‌راه‌ها را به دلیل اهمیتشان در زیباسازی منظر شهری و جذب گردشگر مهم برشمرد و تصریح کرد: استفاده از مزایای اقتصادی و فرهنگی در شهرهای گردشگرپذیر نیازمند دانش مدیریت شهری قوی است که بخشی از این مدیریت باید بر ایجاد، کنترل و اهمیت دادن به پارک‌ها و فضاهای آرامش‌بخش، تفریحی، ورزشی و فرهنگی برای شهروندان متمرکز شود.


اعتبار استانی برای پروژه پیاده‌راه طبیعت 

 شهردار لنگرود هم در گفت‌وگو با همشهری پیاده‌راه سلامت را یکی از ماندگارترین پروژه‌های شهرداری لنگرود در حوزه مدیریت شهری دانست و گفت: شهرداری لنگرود یکی از اولویت‌های کاری خود را ایجاد بوستان‌ و توسعه فضای سبز از منظر زیبایی‌شناسی قرار داده است. با توجه به اقدامات صورت گرفته و همچنین برنامه‌های آتی مدیریت شهری در آینده‌ نزدیک می‌توانیم شهری زیبا و آباد داشته باشیم.«مهدی رجایی» درباره پروژه پیاده‌راه طبیعت هم اظهار کرد: این پیاده‌راه یکی از طرح‌های بزرگ عمرانی شهرستان لنگرود است که به طول 1.5 کیلومتر و عرض ۱۵ متر که در برخی قسمت‌ها به 30 متر هم می‌رسد، ایجاد خواهد شد. با توجه به این‌که رفت‌وآمد شهروندان و مسافران به تالاب کیاکلایه زیاد است و مسیر جذابی نیز برای تردد عابران وجود دارد، تصمیم گرفتیم که این مسیر را به پیاده‌راه طبیعت تبدیل کنیم.وی درباره نوع طراحی این پیاده‌راه گفت: این پیاده‌راه با نگاهی کاملا مهندسی و علمی طراحی شده است. شهروندان در این پیاده‌راه با توجه به ارتفاع در نظر گرفته شده در برخی قسمت‌ها می‌توانند به کل محیط اشراف داشته باشند.

 همچنین فضایی برای عکاسی هم در این پروژه تعریف شده است. به تناسب پروژه در نقاط مختلف استریت‌فودها و کافه‌هایی ایجاد می‌شود که کارهای زیرسازی آنها در حال انجام است. امیدواریم تا پایان سال ۹۹ این پروژه به پایان برسد. شهردار لنگرود افزود: اجرای این طرح از یک سال پیش آغاز شده و مجریان طرح تاکنون مشغول پر کردن محوطه برای زیرسازی بودند، زیرا در برخی نقاط تا 2 متر خاکریزی برای مسطح کردن جاده نیاز است. با اتمام زیرسازی، پیمانکار از جلوی بیمارستان تازه‌تاسیس لنگرود کار را آغاز کرد. این طرح از کنار بیمارستان شهید حسین‌پور تا میدان لک‌لک در چند فاز اجرا می‌شود.رجایی درباره هزینه اجرا هم اظهار کرد: اعتبار این پروژه استانی و در راستای طرح بازآفرینی شهری است. فعلا بودجه ما یک میلیارد تومان است و اگر به سرعت کار را دنبال کنیم باز هم می‌توانیم از محل اعتبارات طرح سراسری بازآفرینی شهری بودجه دریافت کنیم.این مقام مسئول درباره پوشش گیاهی مد نظر برای حاشیه این پیاده‌راه و استفاده از گونه‌های بومی برای زیباسازی بیان کرد: این مسیر درختان و پوشش جنگلی دارد و نیازی به کاشت مجدد درخت نیست. با این حال اگر هم قرار باشد در این مسیر درختی کاشته شود، حتما باید از درختان بومی همان مسیر باشد که پوشش آن را بر هم نزند.


تنها جنگل شهری کشور در لنگرود

تالاب کیاکلایه لنگرود از جمله تالاب‌های شهری کشور است. این تالاب در گذشته بسیار گسترده بود، اما در چند دهه اخیر به دلیل دخل و تصرف‌های گوناگون بخش زیادی از آن نابود شده است که از جمله می‌توان به ایجاد چندین خیابان، مجتمع اداری و ورزشی، پارک فجر، پارک بازار، سایت آتش‌نشانی و بخش موتوری شهرداری، سایت دفن زباله، مسکن مهر، واحدهای مسکونی، بیمارستان و مصلا در ادوار مختلف اشاره کرد.  این تالاب هنوز از وسعت نسبی و یک جنگل تالابی برخوردار است که می‌توان گفت این جنگل تنها عرصه جنگلی، شهری کشور به شمار می‌آید. امیدواریم این عرصه تالابی و جنگلی مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست قرار بگیرد و در فهرست آثار طبیعی کشور ثبت شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید