سرمایهگذاری برای تولید آهن اسفنجی در اسفراین
فرماندار اسفراین گفت: مجوز ایجاد شرکت صنعتی ذوب ضایعات و تولید آهن اسفنجی با سرمایهگذاری ۲۹۵ میلیارد ریالی یک شرکت دانشبنیان در این شهرستان صادر شد. به گزارش ایرنا «طاهر رستمی» در نشستی خبری اظهار کرد: این شرکت صنعتی با ظرفیت تولید سالانه ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرک صنعتی اسفراین ایجاد میشود که از این طریق برای ۵۰ نفر در بخش تولید و پشتیبانی آن اشتغالزایی خواهد شد. وی افزود: ایجاد این شرکت صنعتی که در آینده نزدیک به فعالیت ذوب ضایعات و تولید آهن اسفنجی میپردازد، از هزینههای تولید فولاد شرکتهای بزرگ صنعت فولادی شهرستان کاسته و به تکمیل زنجیره فولاد اسفراین کمک میکند.
شهرستان اسفراین با داشتن ۲ مجتمع بزرگ صنعتی فولاد و لولهگستر و صنایع پاییندستی و وابسته آن، قطب صنعتی خراسان شمالی محسوب میشود و در سفر امسال ریاستجمهوری نیز، مرحله نخست واحد ذوب و نورد فولاد آلیاژی با تولید ۳۲۰ تن شمش فولاد، به عنوان بزرگترین پروژه صنعتی بخش خصوصی خراسان شمالی در این شهرستان به بهرهبرداری رسید. فرماندار اسفراین با اشاره به اعتبارات سفر ریاستجمهوری به این شهرستان، گفت: ۳۵۰ میلیارد ریال برای علاجبخشی به سد بیدواز اسفراین در سالهای ۹۸ و ۹۹ از این سفر اختصاص یافته که از محل ماده ۱۰ و ۱۲ تامین خواهد شد.
رستمی افزود: ۵ میلیارد نیز برای تکمیل کتابخانه مرکزی اسفراین اختصاص یافته که با تزریق این اعتبار این طرح با زیربنای ۲۰۰۰ متر در اسفراین تکمیل و تجهیز شده و تا پایان سال بهرهبرداری خواهد شد. وی افزود: ۶۰ میلیارد ریال نیز برای حوزه بهداشت و درمان اسفراین اختصاص یافته که ۳۰ میلیارد ریال برای تکمیل بیمارستان تکتخصصی زنان در اسفراین و ۳۰ میلیارد ریال برای تکمیل آموزشکده بهورزی شهرستان اختصاص یافته است. رستمی گفت: ۲ هزار میلیارد ریال نیز در سفر استانی رئیسجمهوری برای راهآهن جوین– اسفراین اختصاص یافت که ۵۰۰ میلیارد ریال آن از طریق شرکت مادرتخصصی ساخت و پرداخت میشود و ۱۵۰۰ میلیارد ریال نیز از طریق صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد.
وی افزود: با تزریق این اعتبارات راهآهن جوین- اسفراین، که خراسان شمالی را به راهآهن کشوری متصل میکند، تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد. رستمی از پرداخت ۱۵۱ میلیارد و ۸۱۰ میلیون ریال تسهیلات برای بازسازی واحدهای آسیبدیده در مناطق سیلزده اسفراین خبر داد و گفت: ۲۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون ریال از این تسهیلات بلاعوض بوده است. وی افزود: از ۳۲۱ واحد مسکونی روستایی خسارتدیده از سیل بهار امسال در شهرستان، تاکنون قرارداد بازسازی ۱۸۰ واحد منعقد شده و از این شمار به ۱۶۰ واحد تسهیلات پرداخت شده و ساخت بقیه واحدهای مسکونی تا قبل از فصل سرما انجام میشود.