• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 3 شهریور 1398
کد مطلب : 74235
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2yJW
+
-

رویای معلق بوشهری‌ها

شهرداری بوشهر تاکنون برای ساخت چرخ فلک بلاتکلیف و نیمه‌کاره شهربازی 3 میلیارد و 380 میلیون تومان پرداخت کرده است

شهری
رویای معلق بوشهری‌ها

رفتن به پارک و سوار شدن بر چرخ فلک آرزو و نیاز کودکان و نوجوانان و شاید همه افراد جامعه باشد تا بازی در محل‌های پرهیجان و شاداب از جمله شهر بازی‌ها را تجربه و انرژی خود را تخلیه کنند. از طرفی، وسایل بازی مرتفع و البته ایمن از جمله چرخ فلک باعث می‌شود که ترس از ارتفاع در افراد از بین برود. 

به گزارش ایرنا، در حالی که در سراسر دنیا شهرهای ساحلی دارای بیشترین شهر بازی و وسایل سرگرمی و تفریح هستند، بندر بوشهر با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت که در نیمه دوم سال و به‌ویژه ایام نوروز نیز میزبان جمع زیادی از گردشگران و مسافران هموطن است، سال‌های زیادی است که بدون یک شهر بازی و حتی یک دستگاه چرخ فلک برای بازی و سرگرمی کودکان و نوجوانان و دیگر افراد است. 

شاید در ابتدای ورود به هر شهری، اولین چیزی که جلب نظر کند چرخ فلک آن شهر باشد که کودکان و نوجوانان مسافر با دیدن آن قند در دلشان آب می‌شود و شوق و ذوق بیشتری برای ادامه سفر پیدا می‌کنند، اما در بندر بوشهر با این‌که پروژه‌ای اجرا شده 4 سال است نیمه‌تمام رها شده و کودکان و نوجوانان بوشهری آرزو به دل از وعده‌های به سرانجام نرسیده مسئولان از کنار اسکلت نیمه‌کاره چرخ فلک این شهر عبور می‌کنند و کودکی خود را به نوجوانی می‌رسانند تا شاید در جوانی و بزرگسالی بتوانند آرزوی دیرین کودکی خود را محقق کنند.
 
پروژه چرخ‌ فلک بوشهر در قالب لایحه‌ای سال ۱۳۹۴ در شورای اسلامی شهر بوشهر تصویب و با مشارکت شهرداری و یک سازنده بخش خصوصی در ساحل این بندر به اجرا درآمد. اکنون که 4 سال از زمان آغاز ساخت این چرخ فلک می‌گذرد، تنها اسکلتی فلزی از آن نمایان شده که در معرض باران و رطوبت و آفتاب رو به فرسودگی است و اراده‌ای مصمم برای تکمیل و جلوگیری از فرسوده شدن آن وجود ندارد. 

یعنی سرمایه 3 میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومانی که تاکنون شهرداری بوشهر برای ساخت این چرخ فلک پرداخت کرده، در معرض و باد و باران و هوای شرجی زنگ می‌زند و می‌پوسد و پیگیری‌ها برای تکمیل این پروژه بی‌نتیجه بوده‌ است. این چرخ فلک به ارتفاع ۷۲ متر دارای ۴۲ کابین هشت‌نفره با سیستم گرمایشی و سرمایشی قرار بود در مدت ۱۸ ماه احداث و در نوروز سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری برسد. 

بر اساس توافق شهرداری بوشهر و سازنده این پروژه قرار بود ۸۰ درصد از مجموع اعتبار 4 میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومانی این چرخ فلک را شهرداری و ۲۰ درصد را سازنده تامین کند. اکنون با گذشت 4 سال هنوز این پروژه به بهره‌برداری نرسیده و کودکان بوشهری چرخ فلک و شهر بازی را در تلویزیون و در مسافرت به شهرهای دیگر مشاهده می‌کنند. 


وعده‌ها و  امیدها 

آرمان شش‌ساله با شنیدن نام شهر بازی و چرخ فلک چشمانش برق زد و امیدوارانه گفت: اگر شهر بازی داشته باشیم، خیلی خوشحال می‌شوم. 
 او کودک است و دنیایی پر از رویاهای رنگارنگ و امیدهای قشنگ دارد، اما مادرش آهی از روی حسرت و کنایه کشید و گفت: دیگر به حرف مسئولان شهر بوشهر اعتمادی نیست.

 در این چند سال بارها وعده بهره‌برداری از چرخ فلک به گوشمان خورد، اما در نهایت به همان وضعیت قبل باقی مانده‌ است. «فریبا نوروزی» نوجوان چهارده‌ساله‌ گفت: زمانی که قرار شد چرخ فلک احداث شود، یازده‌ ساله بودم و امروز یک نوجوان چهارده‌ساله‌ام. این چرخ فلک به کار من و همسن و سال‌هایم که نیامد، حداقل کاش به کودکی نسل بعد از من برسد و آنها حسرتش را نخورند. 

نیلوفر نه‌ساله می‌گوید: مادرم گفته چرخ فلک بوشهر بزرگ است. از او قول گرفتم هر وقت ساخته شد، من را سوار آن کند تا از آن بالا کل شهر را ببینم. 


اختلاف مسئولان و سازنده 

عضو شورای اسلامی شهر بوشهر گفت: بیش از 4 سال از موعد تحویل پروژه چرخ فلک شهر بوشهر گذشته، اما خبری از تکمیل و بهره‌برداری آن نیست. «اکبر توسلی» افزود: تا سال گذشته شهرداری بوشهر ۸۰ درصد تعهد مالی خود در قرارداد این پروژه را پرداخت کرده است، اما حتی یک ریال ضمانت‌نامه از سازنده به عنوان مشارکت‌کننده دریافت نشده که جای تاسف دارد. 

وی اضافه کرد: شورای اسلامی شهر بوشهر در دوره چهارم مبنا را بر این گذاشت که از طریق تعامل با مشارکت‌کننده نتیجه‌گیری لازمی داشته باشند، اما تاکنون رایزنی‌های آنها عایدی‌ برای شهرداری نداشته است. توسلی ادامه داد: باید پیگیری حقوقی برای تامین حقوق مردم صورت پذیرد و معتقدم با اوضاع اقتصادی و فرصت‌سوزی‌هایی که شده است عایدی شهرداری و مردم همان آهن‌آلات نصب‌شده باشد. 

وی بیان کرد: بر این باورم که دخل و تصرف در بیت‌المال و سرمایه‌های مردمی صورت‌ گرفته و قانون باید در این زمینه نظر دهد. بر همین اساس، دایره حقوقی شهرداری باید از پیمانکار شکایت و جرایم تاخیر در اجرای تعهدات را دریافت کند. ضمن این‌که شورا هم پیگیر برخورد با مسئولانی در شهرداری باشد که بدون دریافت هیچ ضمانت‌نامه‌ای، پای این قرارداد را امضا و زمینه پرداخت بیش از ۳۰ میلیارد ریال را به پیمانکار فراهم کرده‎اند. 

سرپرست معاونت اجرایی و خدمات شهری شهرداری بندر بوشهر گفت: طبق قرارداد پروژه چرخ فلک که در تاریخ ۱۳ مهرماه سال ۹۴ با پیمانکار این پروژه بسته شد، زمان تحویل این پروژه 8 ‌ماه بعد از انعقاد قرارداد تعیین شده است. 

«مهدی عالی‌پور» افزود: مبلغ کلی این قرارداد 4 میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومان تعیین شده است که از این میزان 3 میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان آن سهم شهرداری و بقیه بر عهده طرف دوم قرارداد است و تاکنون 3 میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان به سازنده این پروژه پرداخت شده است. وی اضافه کرد: شریک طرف قرارداد شهرداری در این پروژه اعلام کرده در صورت پرداخت مبلغ باقی‌مانده سهم شهرداری، این پروژه در مدت ۴۰ روز تکمیل می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد. 


شهر بازی؛ نیاز اساسی جامعه

مدیر کل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان بوشهر بر این باور است که بازی جزء لاینفک زندگی کودک است که با آن جهان و جایگاه خود را درک می‌کند. «زهره عالی‌نسب» گفت: بازی می‌تواند در شکل‌گیری شخصیت و احساسات کودک نقش موثری داشته باشد و زمینه‌ای مناسب برای پرورش فکری، عاطفی، جسمی و اجتماعی است. 

کودکان احساسات و آرزوهای خود را بازی می‌کنند و با شکست‌ها و موفقیت‌هایی که در بازی به دست می‌آورند مهارت‌های زندگی را یاد می‌گیرند.  وی افزود: در اعلامیه جهانی حقوق کودکان که توسط سازمان ملل متحد تنظیم شده، حق استفاده از فرصت‌های کامل برای بازی و تفریح از جمله حقوق مسلم کودکان شناخته شده است. 

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر وجود شهر بازی را از ضرورت‌های یک شهر خواند و ادامه داد: کودکان دل‌های شاد و لب‌های خندان می‌خواهند. ایجاد مکان‌های پرهیجان و شاداب مانند شهر بازی باعث تخلیه انرژی، کنترل هیجان، شادی و نشاط، تمرین فعالیت‌های گروهی، در کنار هم بودن، نظم و ارتباط بین نسل‌ها می‌شود. 

وی اضافه کرد: بازی کاربردی‌ترین و موثرترین راه‌ یادگیری برای کودک است و کودک و بازی در هم تنیده شده‌اند و جبران آن از هیچ طریقی میسر نیست. برای این‌که کودکی سالم و بالنده داشته باشیم باید به این مهم توجه خاص شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید