جلالالدین میرزای رزاز/رئیس انجمن تغذیه ایران
آمارها نشان میدهد که تعداد افراد چاق در ایران با آمار کشورهای توسعهیافته برابری میکند و این مسئله نگرانکننده است بنابراین توصیه میشود که افراد سعی در کنترل وزن خود داشته باشند. ما بهطور حتم در یکی دو دهه آینده شاهد افزایش بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، سرطان و چاقی خواهیم بود و اگر رژیم غذایی خود را تغییر ندهیم با مشکلات بیشتری روبهرو میشویم.
اگرچه چاقی در میان تمامی افراد جامعه دیده میشود اما چاقی بین دختران ایرانی از اهمیت ویژهتری برخوردار است. یکی عوارض چاقی در دختران جوان اختلال در تعیین سن بلوغ است. این دختران معمولا در سنین پایینتری به بلوغ میرسند و دچار سندروم پیسی او یا همان سندروم تخمدان پلیکیستیک میشوند. این سندروم، دختران را با مسائل مختلفی درگیر میکند که از آن جمله میتوان به اختلال در زمان قاعدگی آنها اشاره کرد که بعضی اوقات این قاعدگی نامرتب و بعضی اوقات بهطور کامل متوقف میشود و زندگی هورمونی آنها را با مشکل مواجه میکند. یکی دیگر از عوارض سندروم تخمدان پلیکیستیک رشد زودهنگام موهای زائد در بدن این دختران است که آنها را ناراحت و نگران میکند. دخترانی که در کودکی و نوجوانی چاق هستند بعد از ازدواج هم دچار مشکل میشوند چرا که چاقی باعث اختلال در قدرت باروری آنها شده و گاهی این قدرت را از آنها میگیرد.
بهطور کلی میزان انرژی دریافتی ما با میزان خروجی آن که همان فعالیتهاست باید برابر باشد. ما در روز برای فعالیتهایی که پایه حیاتی دارند حدود 1700تا 1800کالری نیاز داریم. اگر بیش از میزانی که فعالیت داریم و بیش از نیاز حیاتی بدن انرژی دریافت کنیم این تعادل به هم میخورد و انرژیای که دریافت شده بهصورت چربی ذخیره میشود. در نهایت چربی ذخیره شده منجر به چاقی و اضافه وزن میشود و مشکلاتی مثل فشار خون در سنین پایین را برای دختران بهوجود میآورد.
دو شنبه 28 مرداد 1398
کد مطلب :
73440
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/7gl1
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved