• سه شنبه 28 اسفند 1403
  • الثُّلاثَاء 18 رمضان 1446
  • 2025 Mar 18
سه شنبه 28 اسفند 1403
کد مطلب : 251755
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjYp1
+
-

آجیل‌های دستیار بدن در کاهش وزن

آجیل‌های دستیار بدن در کاهش وزن

آجیل، یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها در فرهنگ ایرانی به‌خصوص در ایام نوروز است که علاوه بر طعم دلپذیر و ارزش غذایی بالا، نقش مهمی هم در مدیریت وزن و سلامت بدن دارد. بسیاری تصور می‌کنند که آجیل به‌دلیل کالری بالا، باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود اما واقعیت این است که «مصرف متعادل آجیل‌ها» نه‌تنها به افزایش وزن منجر نمی‌شود، بلکه می‌تواند به کالری‌سوزی و کاهش وزن کمک کند. یکی از مهم‌ترین دلایلی که آجیل به کاهش وزن کمک می‌کند، ترکیبات مغذی موجود در آن است. آجیل‌ها سرشار از چربی‌های سالم به‌ویژه چربی‌های غیراشباع هستند که می‌توانند متابولیسم بدن را بهبود ببخشند. با چند آجیل که می‌توانند در کاهش وزن نقش داشته باشند در ادامه آشنا شوید.

بادام درختی
حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است و مصرف روزانه 20 تا 30گرم (تقریبا معادل یک مشت کوچک) آن می‌تواند به کاهش چربی شکمی و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.
 بادام زمینی
به‌دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی‌های سالم، گزینه‌ای عالی برای افزایش سیری و کاهش کالری دریافتی روزانه است.
 پسته
به‌دلیل داشتن کالری کمتر در مقایسه با سایر مغزها و همچنین اثرات مثبتی که بر متابولیسم قند دارد، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.
چقدر بخوریم؟
اگر هدف‌تان کاهش وزن است و مثلا روزانه 1500کالری برای کاهش وزن مصرف می‌کنید، می‌توانید 15 تا 20گرم آجیل (حدود 80 تا 100کالری) را به‌عنوان بخشی از میان‌وعده‌ها درنظر بگیرید. این مقدار به شما اجازه می‌دهد از سایر گروه‌های غذایی مانند پروتئین، سبزیجات و غلات کامل هم به میزان کافی و لازم استفاده کنید.
نکته مهم
نکته مهم این است که آجیل مصرفی باید بدون نمک یا افزودنی‌های دیگر باشد. افزودنی‌ها می‌توانند اثرات مثبت آجیل را خنثی کنند. مثلا مصرف پسته یا بادام زمینی شور ممکن است به افزایش فشار خون و احتباس آب در بدن منجر شود که هر دو می‌توانند روند کاهش وزن را مختل کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید