• سه شنبه 10 تیر 1404
  • الثُّلاثَاء 5 محرم 1447
  • 2025 Jul 01
یکشنبه 27 مرداد 1398
کد مطلب : 73150
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oGLk
+
-

تالار معاملات؛ تحقق شهرداری تمام‌شیشه‌ای

مدیرکل حقوقی شهرداری تهران از برچیده شدن بساط پیمانکاران ناشناخته و بومی با راه‌اندازی تالار معاملات شهرداری خبر داد

شفاف
تالار معاملات؛ تحقق شهرداری تمام‌شیشه‌ای


تالار معاملات شهرداری تهران با هدف شفاف‌سازی‌ در معاملات مدیریت شهری پایتخت راه‌اندازی شد. به این ترتیب، از اوایل مهرماه دیگر در شهرداری پیمانکار ناشناخته یا محلی و بومی حضور نخواهد داشت و رقابت بین همه پیمانکارانی است که تأیید صلاحیت می‌شوند. امیرحسین شمس، مدیرکل حقوقی شهرداری تهران در این‌باره به شهرنوشت، گفت: در این تالار در وهله نخست معاملات همه مناطق 22گانه تجمیع خواهد شد و زیر نظر یک کمیسیون، از صفر تا 100معاملات کلان بالای 250میلیون تومانی شهرداری تهران در این تالار انجام می‌شود. همچنین در این تالار از آگهی مزایده و مناقصه تا برگزاری مناقصه، بازگشایی پاکت‌ها و اعلام برنده همه به‌صورت شفاف و روشن در مقاطع خاص و رخ به رخ با پیمانکار انجام شده و برنده هم در همان لحظه مشخص می‌شود. به همین‌خاطر بنا داریم اگر امضای الکترونیک به سرانجام برسد، قرارداد را در لحظه به پیمانکار ابلاغ کنیم؛ چراکه هم‌اکنون بین برگزاری مناقصه و ابلاغ آن به پیمانکار فاصله‌ای وجود دارد که گاهی به یک سال هم می‌رسد اما در تالار معاملات اینگونه نخواهد بود.

انجام همزمان 3 معامله در لحظه
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران به کمک‌ها و پیگیری‌های معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران در راه‌اندازی تالار معاملات اشاره کرد و گفت: تالار معاملات قرار است در طبقه اول ساختمان روزنامه اطلاعات در مساحتی حدود 1700متر کارش را آغاز کند. اعتبار کافی برای این منظور پیش‌بینی شده و الان در حال تجهیز سالن‌ها هستیم. در این تالار به‌طور همزمان می‌توانیم 3 معامله را در لحظه انجام دهیم. شمس این را هم اضافه کرد که اگر تأخیری باشد صرفا به‌دلیل آماده‌سازی‌ محیط است.به هر حال امیدواریم از اوایل مهرماه همه معاملات را در تالار برگزار کنیم.

ضرورت‌های راه‌اندازی تالار معاملات
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران بازگرداندن کارشناسان به این اداره را یکی از نخستین اقدامات خود در اداره کل حقوقی شهرداری تهران عنوان کرد و افزود: در دهه 80پیش زمینه‌ای درباره تالار معاملات شهرداری از سوی نیروهایی که از مجموعه خارج شده بودند، وجود داشت؛ از این رو، اجرای قانون و همچنین شفاف‌سازی‌ از ضرورت‌های راه‌اندازی تالار معاملات شهرداری تهران است.

تحقق شهرداری تمام‌شیشه‌ای
شمس تجلی، شهرداری تمام‌شیشه‌ای را در ایجاد تالار معاملات شهرداری دانست و ادامه داد: شفاف‌سازی، بموقع انجام شدن و چگونگی معامله همگی در معرض دید شهروندان است. البته پیش از این جزئیات معاملات در سامانه شفافیت منتشر می‌شد اما در نشست‌هایی که با خانم آروین و شورای شهر تهران داشتیم بحث ما این بود که شهروندان در سامانه شفافیت شهرداری انتهای کار یعنی قرارداد نهایی را می‌بینند اما در تالار معاملات صفر تا 100معاملات قابل رصد است.
به گفته شمس، سامانه قراردادها که در گذشته در شهرداری راه‌اندازی شده بود به تالار معاملات متصل خواهد شد. این موارد در آیین‌نامه مالی و معاملاتی شهرداری تهران که مصوب مجلس هم هست تبیین شده و حالا شهرداری این قانون را اجرا کرده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید