![برداشت فندق از باغهای قزوین آغاز شد](/img/newspaper_pages/1398/05%20MORDAD/26/ostanha/Hamedan/N83035391-72550483.gif)
برداشت فندق از باغهای قزوین آغاز شد
![برداشت فندق از باغهای قزوین آغاز شد](/img/newspaper_pages/1398/05%20MORDAD/26/ostanha/Hamedan/N83035391-72550483.gif)
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از شروع عملیات برداشت فندق از 3۲۳۰ هکتار از باغهای این استان خبر داد. علی اکبری در گفتوگو با مهر اظهار کرد: میانگین متوسط عملکرد این محصول حدود ۱۰۲۲ کیلوگرم در هکتار است. وی گفت: از 3230 هکتار از سطح باغهای فندق استان، 3۱۵۰ هکتار باغهای بارور و ۸۰ هکتار غیربارور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: تنها سطح زیر کشت این محصول در استان در منطقه الموت از توابع شهرستان قزوین است که شامل روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان است. اکبری ادامه داد: روستای یارود در منطقه رجاییدشت الموت را میتوان به عنوان قطب فندقکاری استان ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است. به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، استان قزوین رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید محصول فندق را پس از استان گیلان در کشور دارد.
اکبری در ادامه گفت: ارقام موجود در منطقه شامل ارقام بومی گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سهگوش، ارقام خارجی شامل روند دو پی یرمونت، فرتیل، سکورب و مرویل و ارقام گردهدهنده شامل نقرت، داویانا و لونگ است. رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغها را تحت پوشش قرار داده است.
وی افزود: مدیریت قالب باغهای فندق به صورت سنتی است و اغلب درختان به روش چند تنه تربیت میشوند. باید با آموزش و برنامههای ترویجی، باغداران را به تربیت درختان تکتنه و یا حداکثر ۳ تا ۵ تنه برای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین توسعه باغها در اراضی شیبدار و کمک به توسعه باغها از طریق یارانه نهال و اندامهای تکثیری را از برنامههای در دست اقدام این مدیریت برای محصول فندق دانست.
اکبری تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گردهدهنده، راهاندازی صنایع مرتبط برای نگهداری و فراوری، دور آبیاری مناسب، هرس به منظور نوردهی و کاهش تعداد تنهها و تغذیه و کوددهی مناسب را از مهمترین برنامههای پیشنهادی ذکر کرد که میتواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد.