دادستان تهران در بازدید از دادسرای ناحیه۳۱ تهران گفت: در هیچ شعبهای نباید بیش از ۵۰فقره موجودی داشته باشیم. به گزارش مهر، علی القاصی، دادستان تهران ضمن بازدید از واحدهای بایگانی راکد، ارجاع و شعبات دادسرای جرایم رایانهای، نحوه رسیدگی به پروندهها و کیفیت ارائه خدمات به مراجعین را مورد ارزیابی قرار داد و به استماع اظهارات قضات این دادسرا و بررسی مشکلات موجود پرداخت.
وی افزود: عمده پروندههای قضایی در دادسرا شکل میگیرد و اگر با حساسیت و دقت رسیدگی نشود و دلایل و مستندات کافی جمعآوری نشود قطعا نمیتواند مبنای تصمیمگیری مناسب در مراجع بالاتر قضایی قرار گیرد و نهایتا دادرسی منصفانه و عادلانه رقم نخواهد خورد. القاصی با اشاره به حجم سنگین پروندهها در دادسرا تأکید کرد: حجم کار و افزایش ورودی پروندهها نباید موجب شود که ما از وظیفه خطیر خود که همان اجرای صحیح عدالت است غافل بمانیم و رسیدگی دقیق پروندهها تحتتأثیر حجم فزاینده پروندهها قرار بگیرد و یک غفلت در جمعآوری ادله، موجب تضییع حقوق افراد شود و در نهایت نارضایتی از مجموعه دستگاه قضایی را بههمراه داشته باشد.
دادستان تهران با تأکید بر اینکه تحقیقات در مرحله دادسرا باید فوری و دقیق انجام گیرد، افزود: اگر تحقیقات در زمان مناسب انجام نگیرد خود بهخود موجبات اطاله دادرسی را فراهم میآورد و بسیاری از دلایل و مستندات از بین میرود و نهایتا پروندهای ناقص و پر از ابهام به دادگاه ارسال میشود که نمیتواند مبنای تصمیمگیری برای دادگاه قرار بگیرد. القاصی با اشاره به ضرورت و فوریت در تحقیقات قضایی تأکید کرد: قانون آیین دادرسی کیفری تکلیف کرده است که تحقیقات باید فوری و بدون فوت وقت و سریع انجام شود درحالیکه امروز ما با پروندههایی مواجه هستیم که بعد از چند سال منجر به صدور قرار نهایی میشود که این دیگر ارزش حقوقی ندارد. دادستان تهران اطاله دادرسی را مصداق تضییع حقوق افراد عنوان کرد و افزود: موجودی بیش از ۵۰فقره پرونده در هر شعبه بازپرسی و دادیاری بهمعنای اطاله دادرسی است ما در هیچ شعبهای نباید بیش از ۵۰فقره موجودی داشته باشیم و بیشتر از این مقدار محل سؤال و اشکال است و باید برای برای رفع آن برنامهریزی اساسی درنظر گرفت.
عمده پروندههای قضایی در دادسراها شکل میگیرد
در همینه زمینه :