آغاز برداشت خرما در سیستان و بلوچستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت خرما از نخلستانهای مناطق جنوبی این استان آغاز شده است.
«غلامحیدر زورقی» در گفتوگو با ایرنا گفت: برداشت خرما از نیمه آخر خرداد در سیستان و بلوچستان با ارقام زودرس شامل کتومی، نگال و آشوبه شروع میشود و با ارقام دیررس مایکلی و هلیله در آبان به پایان میرسد.
وی بیان کرد: برداشت خرمای مضافتی با سطح زیر کشت ۲۵ هزار هکتار و خرمای ربی با سطح زیر کشت ۲۱هزار هکتار که بیشترین نخلستانهای استان را به خود اختصاص دادهاند، از نیمه اول مرداد آغاز میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: سطح زیر کشت محصولات باغی استان ۹۲هزار و ۷۶۰هکتار است که ۶۱ درصد آن زیر کشت خرماست.
وی بیان کرد: از ۵۷ هزار هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان ۴۵هزار هکتار بارور بوده و سالانه بیش از ۲۳۰ هزار تن انواع خرما در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
زورقی اظهار کرد: خرمای تولیدشده استان علاوه بر استانهای دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپایی و روسیه صادر میشود. وی گفت: بیشترین نخلستانهای سیستان و بلوچستان در شهرستانهای سراوان، ایرانشهر، نیکشهر و سیب و سوران است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: کشت خرما در استان زمینه اشتغال افزون بر ۴۰ هزار نفر را فراهم کرده است.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمهگرمسیری از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد. هماینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغهای استان انواع میوههای گرمسیری، نیمهگرمسیری و سردسیری تولید میشود.