• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
یکشنبه 30 تیر 1398
کد مطلب : 67281
+
-

اجرای طرح بازآفرینی در ۱۰ نقطه اصفهان

در استان اصفهان
اجرای طرح بازآفرینی در ۱۰ نقطه اصفهان

معاون بازآفرینی و مسکن اداره کل راه و شهرسازی اصفهان گفت: در سال جاری طرح بازآفرینی در ۱۰ نقطه این استان با صرف 530 میلیارد ریال اعتبار اجرا می‌شود.
به گزارش ایرنا، «ایمان طاهر» در حاشیه بررسی مشکلات حوزه راه و شهرسازی شهرستان آران و بیدگل در فرمانداری این شهرستان در گفت‌وگو با ایرنا افزود: منطقه یحیی‌آباد آران و بیدگل هم در برنامه اجرای طرح بازآفرینی امسال قرار گرفت که بودجه 5/4 میلیارد ریالی برای اجرای این طرح در آن منطقه در نظر گرفته شد و به‌زودی پیمانکار مربوطه انتخاب و شروع به‌کار خواهد کرد.

وی اظهار کرد: ساختمان‌هایی که بیش از ۳۰ سال قدمت داشته باشند جزو بافت فرسوده محسوب می‌شوند. بر اساس برنامه ملی بازآفرینی شهری که اجرای رسمی آن از بهمن ۱۳۹۶ آغاز شده سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده و ناکارآمد شهری در کشور بازسازی می‌شود.
طاهر ادامه داد: هم اینک هزار محله در ۴۶۵ شهر کشور به وسعت ۵۵ هزار و ۱۰۴ هکتار جزو بافت ناکارآمد شهری است. کاهش فقر، ارتقای تاب‌آوری شهری، ارتقای هویت و منزلت مکانی و افزایش حکمرانی محلی از اهداف کلان محلی این طرح هستند.

وی عنوان کرد: در این چارچوب قرار است تا پایان اجرای برنامه ششم توسعه نیمی از محله‌های هدف طرح بازآفرینی شهری مشتمل بر هزار و ۳۳۴ محله که در مجموع ۹ میلیون نفر را در خود جای داده‌اند با اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد ریال بازسازی شود.
طاهر با بیان این‌که دولت کمک‌های و تسهیلات خوبی برای احیای بافت‌های فرسوده شهری در نظر گرفته است، گفت: در بافت‌های فرسوده دولت به کمک شهرداری‌ها آمده است.

طاهر تصریح کرد: همچنین دولت به ازای هر یک واحد مسکونی دارای سند در بافت فرسوده ، ۵۰۰ میلیون ریال وام با سود ۴ درصد و ۴۰۰ میلیون ریال با سود ۱۸ درصد و بازپرداخت طولانی‌مدت پرداخت می‌کند.
وی با بیان این‌که استان اصفهان بیشترین میزان بافت فرسوده در کشور را دارد، گفت: بر این اساس پیگیریم تا قیر مازاد سایر استان‌ها را که نتوانستند جذب کنند، استفاده کنیم. وی با اشاره به جذب تمام سهمیه قیر پارسال در استان اصفهان گفت: امسال یک‌هزار تن قیر درخواست کردیم تا از سهمیه مازاد استان‌های دیگر دریافت کنیم و برنامه داریم مقدار بیشتری به شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل اختصاص دهیم.

براساس مطالعات شرکت بازآفرینی شهری ایران، ۲ هزار و ۷۰۰ محله در ۵۴۳ شهر کشور با ۱۴۱ هزار هکتار در بافت‌های تاریخی، بافت‌های ناکارآمد شهری و مناطق حاشیه‌ای وجود دارد.
خوزستان با 59/9 درصد بیشترین سهم و زنجان با 57/0درصد کمترین مساحت بافت فرسوده شهری را دارند. ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری نیز در استان اصفهان وجود دارد.

8 هزار و ۱۰۰ هکتار بافت فرسوده، 3 هزار هکتار بافت تاریخی و 3 هزار و ۷۸۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی در استان اصفهان وجود دارد.
شهر اصفهان ۲ هزار و ۳۰۴ هکتار بافت فرسوده دارد که ۲۰ درصد مجموع مساحت شهر را شامل می‌شود.
در قوانین متعددی همچون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه نگاه ویژه‌ای به احیا و بازآفرینی بافت فرسوده شده و طبق این برنامه‌ها باید هر سال ۱۰ درصد از این بافت‌ها احیا شود.
بر اساس برنامه ششم توسعه بیش از ۲۷۰ محله باید با اختصاص اعتبارات دولتی احیا شود، اما به دلیل شرایط سخت دریافت وام و با توجه به این‌که ۶۰ درصد املاک واقع در بافت ناکارآمد فاقد سند مالکیت است، احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده اصفهان کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید