• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 26 تیر 1398
کد مطلب : 66687
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0QyN
+
-

ظریف در گفت‌و گو با ان بی سی:

تحریم‌ها لغو شود درِ مذاکره باز است

دیپلماسی
تحریم‌ها لغو شود درِ مذاکره باز است


مصاحبه پشت مصاحبه، بی‌دلیل نیست که وزیر خارجه آمریکا برای حضور ظریف در نیویورک شرط و شروط گذاشته است. وزیر خارجه ایران در دومین روز حضورش در نیویورک با ان‌بی‌سی و بی‌بی‌سی مصاحبه کرد و برای حضور شرکت‌های آمریکایی در ایران چراغ سبز نشان داد.

مایک پمپئو گفته بود دلیلی ندارد وزیر خارجه ایران در خیابان‌های نیویورک چرخ بزند او فقط می‌تواند بین سازمان ملل و اقامتگاه سفیر ایران و دفتر نمایندگی ایران در نیویورک تردد کند. این محدودیت پس از آن اعمال شد که ظریف در سفر قبلی خود به نیویورک سیاست‌های مخرب اطرافیان ترامپ را مورد هجمه قرار داد و از «تیم بی» رونمایی کرد. ظریف، بنیامین نتانیاهو، جان بولتون، بن زائد و بن‌سلمان را «تیم بی»‌ نام نهاد؛ اصطلاحی که به سرعت بین چهره‌های سیاسی بین‌المللی جا باز کرد. پس از اظهارات پمپئو، محمد ‌جواد ظریف در توییتر خود لینکی از مصاحبه‌اش با ان‌بی‌سی را گذاشت و نوشت:درحالی‌که مشغول انجام وظیفه رسمی خود در سازمان ملل متحد هستم فقط به حضور در 3 مکان محدود شده‌ام!
«گفت‌وگوی من با لستر هولت از برنامه اخبار شبانه شبکه ان‌بی‌سی در نیویورک. ما ۱۵ جولای در اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل متحد به گفت‌وگو نشستیم، یکی از 3 ساختمانی که من اجازه پا گذاشتن در آن را دارم آن هم درحالی‌که مشغول انجام وظیفه رسمی خود در سازمان ملل متحد هستم. گفت‌وگوهای بیشتر از بی‌بی‌سی و دیگر شبکه‌ها پخش خواهد شد.»
محمدجواد ظریف، در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی، درباره وادار ساختن ایران به بازگشت به میز مذاکره گفت: ما بر سر میز مذاکره هستیم، آمریکا می‌تواند به تعهداتش عمل کرده و به میز مذاکره بازگردد.

وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح موضع ایران در برابر تمایل دونالد ترامپ برای مذاکره با ایران گفت: ما پیش از این با آمریکا مذاکره کردیم. برای هر کسی، هر دولتی بیرون از آمریکا مهم نیست که چه‌کسی در کاخ سفید مستقر است؛ این به مردم آمریکا ارتباط دارد. ما با دولتی در آمریکا توافق کردیم که در آن زمان به‌طور قانونی انتخاب شده بود. پس از آن نیز رئیس‌جمهور ترامپ انتخاب شد. انقلابی در آمریکا رخ نداده بود، بلکه تنها یک تغییر دمکراتیک در دولت این کشور بود و به این معنی نیست که ما مجبور باشیم تمام اینها را از سر بگیریم. فقط تصور کنید که اگر مردم مجبور بودند هر 4 سال یا هر 8 سال یک‌بار توافق با آمریکا را تجدید کنند، این مانع از ادامه یافتن روابط عادی کشورها می‌شد.

وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چرا درحالی‌که مذاکره با آمریکا به کاهش تأثیر تحریم‌ها بر غیرنظامیان کمک می‌کند، این پیشنهاد پذیرفته نمی‌شود، گفت: ما نمی‌توانیم این فرض را که «هر چه مال من است برای من باشد و هر چه تو داری قابل مذاکره است» بپذیریم. این یک جور بده بستان بود. ایران از برخی دستاوردهایش چشم ‌پوشید و در عوض چیزی عایدش شد. البته نه ایران و نه آمریکا، هیچ‌کدام به چیزی که در پی آن بودند دست پیدا نکردند. این قاعده بازی است. همانطور که کیسینجر گفته است «یک توافق زمانی خوب است که هیچ‌یک از طرف‌ها آن را دوست نداشته باشند».

به‌گزارش ایسنا، ‌ظریف درباره اینکه اگر آمریکا برخی تحریم‌ها را لغو کند، فرصتی برای مذاکره ایجاد خواهد شد یا نه، توضیح داد: آمریکا متأسفانه به تحریم اعتیاد دارد اما تحریم‌هایی هستند که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ اعمال شده‌اند، اگر این تحریم‌ها لغو شوند، در مذاکره باز است.

وی در ادامه درباره مطرح کردن موضوع برنامه موشکی ایران در این مذاکرات احتمالی گفت: بگذارید ابتدا با چیزی شروع کنیم که بر سر آن توافق کرده‌ایم و ببینیم که چه کار می‌توان انجام داد. سپس اگر خواستید درباره موشک‌های بالستیک ما مذاکره کنید، باید درباره میزان تسلیحاتی که به منطقه ما فروخته می‌شود نیز مذاکره کنیم. این تسلیحات آمریکایی وارد منطقه ما می‌شود و آن را آماده انفجار می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهند درباره موشک‌های ما صحبت کنند، ابتدا باید فروش این تسلیحات را ازجمله موشک به منطقه ما متوقف کنند.

ظریف در بخش دیگری از مصاحبه یادآور شد: اگر آمریکا تمایل به تجارت با ایران دارد ما از آن رویگردان نیستیم. ما قراردادی با شرکت بویینگ داشتیم که با خرید ۸۸ هواپیمای بویینگ ۱۰۰‌هزار فرصت شغلی در آمریکا ایجاد می‌شد. ما از این موضوع و همچنین تجارت شرکت‌های آمریکایی در ایران استقبال می‌کنیم. موضع ما درگیر شدن و تقابل با دیگران نیست و تمایلی به این موضع نداریم. اما اگر در موقعیتی قرار بگیریم که مجبور شویم از خودمان دفاع کنیم، حتماً این کار را خواهیم کرد.

محمدجواد ظریف که به نیویورک سفر کرده است، در دومین روز سفر خود در مصاحبه‌‌ای با زینب بداوی، مجری «هارد تاک» سرویس جهانی بی‌بی‌سی اظهار کرده بود: ما بالاخره نفت‌مان را خواهیم فروخت اما شرافت‌مان را هرگز!

این خبر را به اشتراک بگذارید