• جمعه 5 بهمن 1403
  • الْجُمْعَة 24 رجب 1446
  • 2025 Jan 24
چهار شنبه 26 تیر 1398
کد مطلب : 66677
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ZjDg
+
-

ضعف‎های گردشگری کردستان از زبان آقای راننده

رسولی، راننده گردشگران خارجی: گردشگران ‌ برای ماشین گرفتن به ترمینال‌ها می‌آیند، اما متاسفانه‌ راننده‌ها با زبان انگلیسی و جاذبه‌ها گردشگری آشنا نیستند

گردشگری
ضعف‎های گردشگری کردستان از زبان آقای راننده

محمد توفیق مشیرپناهی|   سنندج- خبرنگار:


حضور گردشگران خارجی از کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، ژاپن، اتریش و... در استان کردستان، لزوم فراهم‎سازی برخی خدمات و امکانات اولیه ویژه گردشگران‌ را بیش از پیش نشان داده است. حضور روز‌افزون گردشگران به استان کردستان مایه خرسندی است، اما با توجه به ظرفیت‎های بالایی که این استان در حوزه گردشگری دارد، قطعا نباید به این میزان از حضور گردشگران اکتفا کرد و ضروری است که مسئولان استان با سرمایه‌گذاری‎های کلان به این صنعت عظیم بیش از پیش توجه نشان دهند. در راستای توجه بیشتر به صنعت گردشگری، اولین کاری که می‎تواند در این صنعت موثر باشد، راه‌اندازی تاکسی‌های گردشگری با راننده‎هایی آشنا به زبان انگلیسی است. این مهم در کمتر استانی اجرایی و به ضرورت آن توجه شده است. 


راننده  محبوب مسافران خارجی

«خبات رسولی» (50 ساله و بازنشسته فرهنگی) یکی از راننده‌های غیررسمی ا‌ست که با امکانات شخصی و بدون هیچ چشم‌داشتی، در این حوزه سال‌هاست فعالیت دارد. وی که با ظاهر بسیار ساده در جمع سایر رانندگان در انتظار بازگشت 2 مسافر ایتالیایی‌اش است، با فوق دیپلم نظام قدیم به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد و بالغ‌بر 8 سال به صورت غیررسمی و با امکانات شخصی راننده گردشگران خارجی شده است.

وی در این حوزه با توجه به دلسوزی‌هایی که در معرفی جاذبه‌های نادیده این استان به خرج داده باعث آمدن مسافران خارجی بسیاری به این استان شده و در میان توریست‌های خارجی که با او حتی یک‌بار برخورد داشته‌اند، محبوبیت خاصی دارد.  وی می‎گوید: نبود تاکسی ویژه گردشگران از ضعف‎های بزرگ صنعت گردشگری در استان است.

رسولی ضمن تاکید بر لزوم رسیدگی مسئولان به وضعیت رفاهی، بهداشتی و تفریحی گردشگران خارجی اظهار می‌کند: گردشگران خارجی وقتی به مراکز گردشگری کشوری با چندین هزار سال تمدن می‎آیند، قطعا باید از خدمات اولیه شایسته‌ای بهره‎مند شوند.وی با اشاره به فعالیت‎های در حد توانش برای ایجاد خاطره‌ای زیبا و ماندنی از استان کردستان در ذهن توریست‌ها می‎افزاید: وجود راننده‎های باسواد و مسلط به مراکز و اماکن گردشگری استان و آشنا به زبان انگلیسی، برای سرویس‌دهی به گردشگران خارجی ضروری است و این عرصه باید ساماندهی شود.


وجود برخی مشکلات ساده

این راننده گردشگران خارجی، وجود برخی مشکلات ساده اما تاثیرگذار چون سرویس رانندگان ویژه گردشگری را موجب وارد آمدن صدماتی به بدنه صنعت گردشگری استان می‏داند و یادآور می‌شود: اگر راننده‎های ویژه گردشگران از سوی سازمان‎های ذی‌ربط در اختیار گردشگران قرار گیرند، قطعا بر رونق گردشگری استان می‌افزاید و از بروز اتفاقاتی که برخی سودجویان می‎توانند برای گردشگران خارجی ایجاد کنند، جلوگیری می‌شود. 

وی ادامه می‌دهد: اگر سرویس‌های راهنما و رانندگان گردشگران ساماندهی شوند، قطعا در آشنا کردن توریست‌ها با بسیاری از جاذبه‏های کردستان که بعضا از نگاه‏ها دور مانده و یا گردشگران با آنها آشنایی چندانی ندارند، تاثیر زیادی گذاشته و این مهم موجب رونق بیش از پیش گردشگری در این استان خواهد شد. رسولی ضمن تاکید بر این مهم که شهروندان باید درک درستی از رفتار با گردشگران داشته باشند، اظهار می‌کند: اگر یک راننده آموزش‌های لازم را دیده باشد می‌تواند مبلغ خوبی برای معرفی استان پرجاذبه کردستان باشد. 


ناآشنایی گردشگران خارجی با کردستان 

این راننده گردشگران خارجی ضمن اشاره به غنای بالای کردستان و ایران در زمینه‎های مختلف که مورد توجه گردشگران نیز است، می‌گوید: امروزه کشورهایی که از منابع طبیعی بی‌بهره‌اند، به وسیله صنعت گردشگری توانسته‌اند به اقتصادی شکوفا دست یابند.وی می‌افزاید: متاسفانه در استان ما با وجود آن‌که سرشار از جاذبه‎ها و مراکز تاریخی، فرهنگی، مذهبی و غیره است، صنعت گردشگری مورد بی‌مهری قرار گرفته است.  رسولی ادامه می‌دهد: بیش از 90 درصد گردشگران خارجی تنها مراکز گردشگری استان کردستان را پالنگان و مناطق اورامانات می‎دانند، در حالی که کردستان دارای مراکز و جاذبه‏های بی‎شماری از قروه و بیجار گرفته تا دیواندره و سقز و مریوان است. 

 این راننده گردشگران خارجی تصریح می‌کند: ناآشنایی گردشگران با مناطق گردشگری استان کردستان بر اهمیت ساماندهی اکیپ‌ها و سرویس‌های آگاه و آشنا با تمامی جاذبه‌ها گردشگری استان و مسلط به زبان انگلیسی می‌افزاید، چراکه وجود چنین افرادی نه‌تنها موجب نگه داشتن گردشگران برای مدت بیشتری شده بلکه باعث جذب گردشگران بیشتری هم به این استان می‌شود. وی ضمن اشاره به کتاب‎های گردشگری می‌گوید: در این کتاب‎ها فقط جاذبه‎های گردشگری که اکثرا ثبت ملی دارد، برجسته شده‎اند، این در حالی ا‌ست که جاذبه‌های فرهنگی، آداب و رسوم، مراسم و مناسک مناطق مختلف می‌تواند برای گردشگران بسیاری جذاب‌تر باشد. 


لزوم راه‌اندازی تاکسی‌های گردشگری

رسولی ضمن مخاطب قرار دادن مسئولان و جلب توجه آنها به سودجویی‌های برخی از رانندگان از توریست‌ها اظهار می‌کند: گردشگران به خاطر نبود راننده‌های ویژه گردشگران برای گرفتن خودرو به ترمینال‌ها می‌آیند. در آنجا هم راننده‌ها با زبان انگلیسی و جاذبه‌ها گردشگری آشنا نیستند و برخی هم فقط به فکر منافع مالی خود هستند.  این راننده گردشگران خارجی متذکر می‌شود: مسئولان میراث فرهنگی استان در کمترین اقدام می‎توانند ضمن هماهنگی با سرویس‌های مسافرتی، اداره پلیس و هتل‌های گردشگر‌پذیر به گرشگران خارجی، افراد آگاه و آشنا به جاذبه‌ها و زبان انگلیسی را معرفی کنند.

 رسولی راه‌اندازی تاکسی‌های گردشگری را ایده‌ای جذاب برای بهره‌گیری از ظرفیت توریست‌های خارجی می‌داند و می‌گوید: لزوم معرفی استان کردستان و جاذبه‌های گردشگری ناآشنا و پنهان استان‌های کشور از علل اصلی وارد شدن من به این حوزه بدون هیچ‌گونه حمایت و کمک مسئولان دولتی است. 

وی بیان می‌کند: من سال‌هاست شاهدم که بعضی از توریست‌ها به خاطر نبود سرویس و تاکسی‌هایی با راننده‌های آشنا به زبان انگلیسی، کلافه شده و بعضا موجب نارضایتی‏هایی شده است. قطعا این نارضایتی‎ها می‎تواند به عدم بازگشت این توریست‌ها و بازتاب ناشایست برای استان بینجامد.


ترغیب گردشگران برای سفر به ایران

این معلم بازنشسته، آشنا کردن توریست‌ها با اقوام، آداب و رسوم و فرهنگ‎های مختلف و همچنین جاذبه‎های گردشگری مورد توجه گردشگران و حتی جاذبه‎هایی را که برای آنان ناآشناست، وظیفه ملی خود می‎داند و می‌افزاید: من همیشه سعی می‎کنم با رفتار دوستانه و صادقانه‎ام گردشگران‎ را به دعوت اطرافیانشان برای آمدن به ایران ترغیب کنم.

این راننده گردشگران خارجی ادامه می‎دهد: اداره میراث فرهنگی و گردشگری از افرادی چون من که بسیار انگشت‌شمار هستیم و بدون هیچ چشم‌داشتی در حال ارائه خدمات فرهنگی و به نوعی اقتصادی برای استانمان هستیم، هیچ‌گونه حمایتی نمی‌کند و به جرات می‎توانم بگویم که اصلا از وجود ما بی‌خبر است.  رسولی در ادامه با اشاره به خدمات هتل‎ها نیز بیان می‌کند: کارکنان هتل‌های استان کردستان هم اکثرا به زبان انگلیسی ناآشنا هستند و بعضا در ارائه خدمات به گردشگران خارجی، به جای منافع ملی، به فکر منافع شخصی و لحظه‌ای خود هستند که همین هم بر این مشکلات افزوده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید