• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
دو شنبه 17 تیر 1398
کد مطلب : 64361
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/D5w5
+
-

کاهش آلایندگی نیروگاه شهید رجایی

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: ۹۳ درصد سوخت نیروگاه قزوین به گاز طبیعی تغییر یافته و آلایندگی به حداقل رسیده است و آماده تولید سالانه 1/13 میلیارد مگاوات ساعت برق هستیم. 

به گزارش مهر، علی فرهور مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین در نشست خبری با نمایندگان رسانه‌های گروهی استان که در محل این نیروگاه برگزار شد، مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده را در تولید انرژی پایدار تشریح کرد. وی در این نشست بیان کرد: صنعت برق کشور با توجه به نقش اساسی در توسعه صنعتی، رونق اقتصادی، رفاه اجتماعی و تولید ناخالص ملی از مهم‌ترین بخش‌های مولد است. 

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین افزود: برای توسعه صنعتی کشور گذشته از منابع مالی باید از حداکثر ظرفیت و توان متخصصان داخلی در زمینه‌های طراحی، نصب، اجرا و ساخت تجهیزات استفاده شود. جرقه این کار در سال ۶۲ با ساخت نیروگاه شهید رجایی زده شد. 

فرهور اظهار کرد: این نیروگاه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ثمر رسیده است. گذشته از تأمین بخشی از برق مورد نیاز کشور، مفهوم خودباوری را در صنعت برق کشور در بخش ساخت، نصب و مدیریت اجرای پروژه برای تأمین خدمات فنی و تجهیزات مورد نیاز و پویا‌سازی امکانات بالقوه کشور به امکانات بالفعل تبدیل کرده است. 

وی توضیح داد: این مجموعه نخستین طرح نیروگاهی به شکل غیر کلید در دست کشور اجرا شد و امروز با داشتن 4 واحد نیروگاه بخار به ظرفیت هر واحد ۲۵۰ مگاوات و نیروگاه سیکل ترکیبی شامل ۶ واحد گازی 4/123 مگاواتی و 3 واحد بخاری 6/100 مگاواتی با مجموع ظرفیت ۲۰۴۰ مگاوات حدود ۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تولید و تأمین می‌کند. 

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین یادآور شد: در کنار بازسازی بخش‌های مختلف نیروگاه و ساخت قطعات مورد نیاز خود در تعمیر و نوسازی توانسته‌ایم هزینه‌های نگهداری و هدررفت منابع را کاهش دهیم و به افزایش راندمان کمک کنیم. فرهور گفت: تلاش کرده‌ایم هزینه‌های پنهان را در نیروگاه شناسایی کرده و برای حذف آن اقدام کنیم به همین دلیل در 3 سال گذشته علی‌رغم افزایش قیمت‌ها در جامعه، هزینه انرژی تغییر قابل توجهی نیافته است. 

وی افزود: تأمین سوخت نیروگاه و نوع آن تحت نظارت و دستور دیسپاچینگ ملی کشور صورت می‌گیرد و به دلیل هزینه‌های سنگین مازوت و گازوئیل در مقایسه با گاز و نیز آلودگی کمتر تمایل داریم تمام سوخت نیروگاه با گاز باشد. خوشبختانه با پیگیری مسئولان نیروگاه و انتقاد و حساسیت رسانه‌ها در چند سال اخیر روند استفاده از گاز در فرایند تولید رو به افزایش بوده است. 

این خبر را به اشتراک بگذارید