
سنگاندازی دوباره برای خصوصیسازی سرخابیها

با وجود آنکه مجلس، دولت را ملزم به فروش سهام سرخابیها تا شهریورماه کرده، سناریوی جدیدی برای جلوگیری از خصوصیسازی پرسپولیس و استقلال آغاز شده است، بر همین اساس دیروز رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی تأکید کرد:دولت عزم و ارادهای برای واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال ندارد.
به گزارش همشهری، مجلس دولت را مکلف کرده تا پایان شهریور از طریق عرضه بخشی از سهام پرسپولیس و استقلال به عموم مردم در فرابورس زمینه خصوصی شدن سهام این 2 باشگاه را فراهم کند اما سازمان خصوصیسازی میگوید: زمینه واگذاری سهام این 2 باشگاه مهیا نیست. مشخص نیست سازمان خصوصیسازی تاکنون چه میکرده است که زمینه واگذاری فراهم نشده است. البته این نخستین بار نیست که در زمان عرضه سهام این 2 باشگاه بهانههایی بر سر راه خصوصیسازی این 2 باشگاه آورده میشود. در 15سال گذشته هر بار سهام این 2 باشگاه به مرحله واگذاری رسیده بهانههای مختلفی تراشیده شده تا مانع از خصوصیسازی در این 2 باشگاه پرطرفدار فوتبال شوند.
آخرین خبرها حاکی از آن است که کارگروه مشترکی که برای واگذاری سهام این 2 باشگاه تشکیل شده در تلاش است مصوبه قبلی مجلس را لغو و لایحه جدیدی به مجلس ارائه کنند که زمینه واگذاری سهام این 2 باشگاه را در قالب مزایده وبهصورت بلوک 100درصد سهام به یک مشتری فراهم کند. این در حالی است که در روشی که مجلس برای فروش سهام این 2باشگاه درنظر گرفته است بخشی از سهام بهصورت عمومی عرضه میشود و این کار زمینه خصوصیسازی سهام این 2 باشگاه را بهتر از روشهای قبلی مهیا میکند اما کارگروه مشترک در تلاش است همه سهام را یکباره به یک نفر بفروشد، بنابراین پیشبینی میشود چنانچه قرار باشد مصوبه جدیدی برای واگذاری سهام سرخابیها دریافت شود ماجرای واگذاری سهام این 2 باشگاه بار دیگر به در بسته خواهد خورد و به تاریخ خواهد پیوست.
واگذاری امکانپذیر نیست
در همین رابطه رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال تا شهریورماه بعید است گفت: بهدلیل اینکه ساختار این 2 باشگاه و همینطور صورتهای مالی آنها اصلاح نشده، بعید است تا شهریور و حتی در سالجاری بتوان این 2 باشگاه را از طریق فرابورس واگذار کرد. میرعلیاشرف عبداللهپوری حسینی گفت: تعبیر ما این است که اگر از مسیری که مجلس برای ما طراحی کرده بخواهیم پیش برویم، امسال نمیتوانیم 2 باشگاه سرخابی را در فرابوس واگذار کنیم، چون عرضه در فرابورس نیازمند اصلاحات ساختاری 2 باشگاه است. او در مورد اینکه آیا بدهکاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس مانع اصلی واگذاری 2باشگاه است، گفت: صرفا بدهکار بودن 2 باشگاه مانع حضور در فرابورس نمیشود، بلکه ساختار آنها و تبدیل شدن به سهامی عام باید انجام شود. عمده ارزش دارایی خالص 2باشگاه «برند» آنهاست و گرنه داراییهای دیگر 2باشگاه زیاد ملموس نیست.
پوریحسینی گفت: آنچه مانع واگذاری 2باشگاه در فرابورس میشود، این است که سرمایه ثبت شده یکی از 2 باشگاه یک میلیون تومان و دیگری ۱۰ میلیون تومان است که برای پذیرش در فرابورس باید سرمایه 2 باشگاه اضافه شود.
عزم دولت جدی نیست
رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی در واکنش به سخنان رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: ۲باشگاه استقلال و پرسپولیس باید تا شهریورماه از طریق فرابورس واگذار شوند. حمیدرضا فولادگر با بیان اینکه هر بار که خواستهایم برای واگذاری این 2 باشگاه قدمی برداریم، عزم و ارادهای در دولت دیده نشد به فارس گفت: الان وزارت ورزش و سازمان خصوصیسازی میگویند تا آخر شهریورماه نمیتوانیم ساختار سازمانی و اداری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس را اصلاح کنیم، باید این 2 باشگاه تبدیل به شرکت سهامی عام شوند، افزایش سرمایه پیدا کنند، برند یا نشان تجاریشان ارزشگذاری شود، تکلیف اموال، داراییها، بدهیها، تعهدات و مطالبات آنها مشخص شود تا بتوان سهام آنها را عرضه کرد. او با اشاره به اینکه دولت در این زمینه تعلل داشته است افزود: براساس بند «هـ» تبصره 2قانون بودجه 1398کل کشور دولت مکلف است تا شهریورماه امسال زمینه واگذاری 2 باشگاه سرخابی استقلال و پرسپولیس را در فرابورس فراهم کند.
رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی و اصل44 افزود:درحال حاضر دولت از طریق وزارت ورزش و سازمان خصوصیسازی میگوید، باید حکم قانون بودجه98در مورد واگذاری سرخابیها اصلاح شود اما ما میگوییم اگر دولت میخواهد باید لایحه جدی به مجلس ارائه کند و ما معتقدیم واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس چه به شیوه مزایده و یا شیوه عرضه در فرابورس، باید حتما انجام شود. او در مورد مهمترین مانع بر سر راه واگذاری سرخابیها گفت: مانع اصلی بحث ساختار آنها و تعیین تکلیف اموال است که یک سیر اداری دارد، اما مهمتر این است که چه در دوره فعلی و چه در دولتهای قبل عزم و اراده جدی برای واگذاری 2 باشگاه فوتبالی دیده نمیشود.