• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 11 تیر 1398
کد مطلب : 63282
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5DZA
+
-

پروانه تخم‌انگشتری، مازندران را آلوده کرد

آفت پروانه تخم‌انگشتری حدود ۲‌هزار و ۵۰۰‌هکتار از عرصه‌های ملی منطقه نوشهر را آلوده و به درختان میوه جنگلی خسارت وارد کرده است.
پروانه تخم‌انگشتری که نام فارسی آن از طرز قرار گرفتن تخم‌ها به‌صورت حلقه انگشتر روی شاخه‌ها اقتباس شده است، یکی از آفات درختان میوه و جنگلی در ایران است. خسارت این آفت کم و بیش مشابه ابریشم‌باف ناجور و طرز زندگی آن هم به حشره نامبرده شبیه است. با این تفاوت که پروانه تخم‌انگشتری توده‌های تخم خود را مانند حلقه انگشتری به پهنای ۸ تا ۱۰‌میلی‌متر دور تا دور سرشاخه‌ها قرار می‌دهد. این حشره تاکنون در کرج، طالقان، استان‌های گیلان و مازندران، گرگان، خراسان و استان‌های مرکزی دیده شده و در جنگل‌های شمال هم از برگ‌های درختان جنگلی تغذیه می‌کند.
به گزارش ایرنا، حسین لزربنی، کارشناس گیاه‌پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر، گفت: این آفت از اوایل فروردین‌ماه امسال در عرصه‌های مرتعی و جنگلی این منطقه به‌ویژه بخش کجور نوشهر و مرزن‌آباد چالوس شیوع پیدا کرده و سبب برگ‌ریزی و از بین رفتن میوه‌های این درختان ازجمله زرشک در این مناطق شده است. تاکنون برای پیشگیری و ریشه‌کنی این آفت با صرف حدود یک‌میلیارد ریال طی ۲ مرحله عملیات انجام شده که گام نخست اقدام به هرس کردن شاخه‌های این درختان و از بین بردن لانه تخم لاروی این پروانه بود و گام دوم نیز عملیات محلول‌پاشی در گستره‌ای حدود ۱۰۰ هکتار که شیوع این آفت شدت بیشتری داشت، انجام گرفت، ولی این اقدامات کافی نیست. ممکن است سال آینده طغیان این آفت مناطق دیگری از عرصه‌های جنگلی و مرتعی غرب مازندران را آلوده کند؛ همانطوری که در سال گذشته این آفت فقط در جنگل‌های کجور طغیان کرده بود ولی امسال منطقه مرزن‌آباد چالوس هم به آن افزوده شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید