• چهار شنبه 2 خرداد 1403
  • الأرْبِعَاء 14 ذی القعده 1445
  • 2024 May 22
یکشنبه 9 تیر 1398
کد مطلب : 62713
+
-

رفع موانع از پیش پای توسعه کرمانشاه

معاون اقتصادی استاندار موانع اداری و سلیقه‌های شخصی را 2 مانع عمده در مسیر بهبود فضای کسب‌و‌کار عنوان کرد

توسعه
رفع موانع از پیش پای توسعه کرمانشاه

رضا جمشیدی|  کرمانشاه - خبرنگار: 

همایش بهبود فضای کسب‌و‌کار استان به همت مرکز جذب و حمایت سرمایه‌گذاری(پنجره واحد) و به ریاست «هدایت حاتمی» معاون استاندار و با حضور فرمانداران، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان و جمعی از فعالان بخش خصوصی با هدف بررسی موانع بهبود فضای کسب‌و‌کار و ارائه راهکارها در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد. 
حاتمی در این همایش هماهنگی و همدلی مدیران استان را یکی از راهکارهای مطلوب برای بهبود فضای کسب‌و‌کار استان و جذب سرمایه‌گذار عنوان کرد و گفت: تولید در کشور ما مظلوم واقع شده، در حالی که عامل مهم توسعه اقتصادی یک کشور توجه به تولید است و ما به عنوان بدنه کارشناسی اقتصادی استان باید قدر نام‌گذاری سال به نام «رونق تولید» را بدانیم و از این فرصت به نفع اشتغال، انگیزه کار و توسعه اقتصادی استفاده کنیم. 

وی یکی از مهم‌ترین موانع موجود را نبود هم‌نوایی اداری و مدیریتی ذکر و اظهار کرد: برای دسترسی به توسعه، باید مانند اعضای یک گروه موسیقی، هماهنگی و هم‌نوایی و رسیدن به یک هدف مشترک، دغدغه اصلی شود و با این‌که هر کدام یک ساز مختلف می‌نوازند اما نتیجه آن یک آهنگ دلنشین خواهد شد که همه از شنیدن آن احساس خوشایندی دارند. مدیریت استان هم مانند اعضای یک گروه موسیقی هر کدام وظایف مختلفی دارند، اما در نهایت همه ما برای دستیابی به یک هدف مشترک یعنی توسعه همه‌جانبه استان تلاش می‌کنیم و باید بتوانیم آهنگ توسعه استان را با همدلی و هم‌نوایی بنوازیم و آن وقت است که چرخه اقتصاد ما رو به بهبود حرکت خواهد کرد.  

معاون استاندار به وضعیت بیکاری در استان اشاره کرد و افزود: همه ما در جریان وضعیت بیکاری استان هستیم و باید این نکته را بدانیم که بخشی از این وضعیت می‌تواند نتیجه تصمیم اشتباه، کم‌کاری و سوء‌مدیریت همه ما باشد، ولی اگر با همدلی بر رفع مشکلات استان تمرکز و زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران و بهبود فضای کسب‌و‌کار فراهم کنیم و از سختگیری‌های بی‌مورد و معطل کردن امور مردم در بوروکراسی اداری پرهیز کنیم، قطعا اتفاقات خوبی خواهد افتاد. کما این‌که در سال گذشته با تمرکز بر 2 مساله بیکاری و تورم توانستیم نرخ بیکاری را 5/2 درصد کاهش دهیم و در زمینه تورم نیز از رتبه اول به میانگین کشوری برسیم و این نشان می‌دهد که اگر بخواهیم می‌شود نتیجه مطلوب گرفت. 


ضرورت ارتقای سرمایه‌های اجتماعی

حاتمی با بیان این‌که پایه و اساس رشد اقتصادی، شکل‌گیری جامعه مدنی و ارتقای سرمایه‌های اجتماعی ایجاد اشتغال است، گفت: مشکل بیکاری بر همه ابعاد زندگی یک فرد تاثیر منفی می‌گذارد و دروازه ورود به دیگر معضلات جامعه است و درک آن برای کسی که خود حقوق ماهانه دارد و این مشکلات را حس نکرده سخت است، بنابراین ممکن است آن‌گونه که باید و شاید از عواقب تصمیم و عملکرد خودمان در مواجهه با طرح‌های اشتغال‌زا و جذب سرمایه‌گذاری که می‌تواند بخشی از این مشکل را حل کند آگاه نباشیم، در حالی که ایجاد اشتغال برای یک نفر یعنی کاهش و زدودن بخشی از معضلات اجتماعی و تزریق امید و انگیزه و زندگی به فرد شاغل و این می‌تواند ما را متوجه اهمیت جایگاهی کند که در آن نشسته‌ایم، بنابراین باید سیاست‌گذاری هوشمندانه و همگرایانه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم بر بیکاری غلبه کنیم و ما می‌توانیم. 


موانع بهبود فضای کسب‌و‌کار 

معاون اقتصادی استاندار موانع اداری و سلیقه‌های شخصی را 2 مانع عمده در مسیر بهبود فضای کسب‌و‌کار عنوان و اظهار کرد: وقتی روند استعلام‌ها را در استان بررسی کردیم، متوجه شدیم پاسخ یک استعلام گاهی تا چند ماه طول کشیده و همین یک موضوع نشان می‌داد که خود ادارات چقدر مانع مهمی در توسعه و بهبود فضای موجودند و این موضوع یعنی این‌که بخشی از مدیریت استان اهمیت چندانی برای درک و حل مشکلات قائل نیست. یکی دیگر از موانع، اعمال سلیقه‌های شخصی کارشناسان و مدیران است که در بسیاری از موارد باعث بی‌انگیزگی و فرار سرمایه‌گذاران از استان شده است. 

وی در ادامه گفت: ما در سال 97 با شناسایی این 2 مانع تمرکز زیادی بر رفع آنها کردیم و امروز می‌بینیم که حداکثر زمانی پاسخ یک استعلام 72 ساعت است و بسیاری از قوانین دست‌و‌پاگیر از سر راه سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی حذف شده است که نتیجه آن را در کاهش 5/2 درصدی بیکاری دیدیم و قطعا تا پایان سال98، آثار آن بیشتر نمایان می‌شود. حاتمی مهار تورم، حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، برگرداندن اعتماد اجتماعی و ایجاد اشتغال را مهم‌ترین برنامه‌های حوزه اقتصادی عنوان کرد و افزود: برای موفقیت بیشتر نمی‌توانیم بر اساس روش و ساختاربندی فعلی رو به جلو حرکت کنیم، بلکه باید خلاقیت داشته باشیم و به دنبال راهکارها و روش‌های جدیدتری باشیم تا بتوانیم فضای کسب‌و‌کار را به عنوان اتمسفر اقتصاد استان بهبود ببخشیم. 

وی در ادامه گفت: از مدیران می‌خواهم که موانع اداری را تا جایی که امکان دارد کاهش دهند و نقش خود را در عزمی که برای توسعه اقتصادی استان وجود دارد و حرکتش را آغاز کرده به‌خوبی ایفا کنند. همچنین از کارشناسان می‌خواهم از اعمال سلایق شخصی و معطل کردن سرمایه‌گذار در چرخه اداری خودداری کنند، چون با هرگونه اهمال و سوءمدیریت در این راه برخورد جدی می‌کنیم و تمام تلاش تیم مدیریتی استان این است که موانع توسعه را شناسایی و در رفع آنها اقدام کنند. امیدوارم با هماهنگی و همدلی، سال 98 سال پرباری برای توسعه کرمانشاه عزیز باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید