تولیدیهای دارای توجیه اقتصادی فعال میشوند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: واحدهایی که توجیه اقتصادی داشته باشند و بتوانند محصولی قابل رقابت به بازار عرضه کنند، با کمک بانکها و دستگاههای اجرایی تا پایان سال فعال خواهند شد. واحدهای راکدی را نیز که توجیه اقتصادی دارند، فعال میکنیم.
به گزارش ایسنا «محمد درهوزمی» در جلسه شورای فرهنگی عمومی استان کردستان که در دفتر نماینده ولی فقیه استان برگزار شد، اظهار کرد: امسال که به فرمایش مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده و برنامههایی برای تحقق این شعار بر اساس سیاستهای دولت و سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتهایم. به گفته این مسئول، 150 واحد راکد در استان کردستان وجود دارد که دارای توجیه اقتصادی نیستند. وی با اشاره به اینکه سیاستهای رونق تولید به 3 دسته تقسیم کردهایم، افزود: حفظ جریان تولید، به ظرفیت رساندن واحدهای اشتغالزایی نیمهفعال و راهاندازی و احیای واحدهای راکد این 3 دسته سیاستی است که امسال در پیش گرفتهایم.
وی عنوان کرد: در هر 3 حوزه فعالیتهای خوبی به کمک سایر دستگاههای اجرایی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید پیش بردهایم و در راستای حفظ جریان تولید باید با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و رفع مشکلات و موانع واحدهای تولیدی در دستگاههای اجرایی دیگر تلاش شود.
195 جلسه برای حمایت از تولید
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: 195 جلسه کارگروه تسهیل با 12 هزار نفر - ساعت توسط مدیران در سال 97 برگزار شده و 65 درصد مصوبات آن اجرایی شده و 35 درصد آن در دستگاههای دیگر باقی مانده که پیگیری خواهند شد تا به نتیجه برسند. درهوزمی عنوان کرد: در سال 97 در ردیفهای مختلف اعتباری، در قالب وامهای روستایی، اشتغال پایدار روستایی، رونق تولید و صندوق توسعه ملی 185 میلیارد تومان به واحدها و طرحهای تولیدی حوزه صنعت تسهیلات پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 98 نیز 10 میلیارد تومان از منابع اعتباری استان به حمایت از تولید استان برای پرداخت یارانه به سود تسهیلات بانکی پرداخت شد، بیان کرد: تسهیلات بانکی منابع داخلی 18 درصد است که 8 درصد آن بر اساس دستور استاندار کردستان یارانه پرداخت میکنیم و تا امروز 70 میلیارد تومان منجر به پرداخت شده که 8 درصد یارانه پرداخت میکنیم و باز هم برای حمایت از روند تولید در استان ادامه خواهد داشت.این مسئول به ظرفیت ثانی واحدهای نیمهفعال استان پرداخت و گفت: این واحدها نیز با تشکیل کمیتههای کارشناسی نیازشان بررسی خواهند شد تا مشکلاتشان رفع شود.
راهاندازی کلینیک صنعت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: در استان کردستان یک کلینیک صنعت راهاندازی شده که واحدهای تولیدی را عارضهیابی میکند و نیازشان را بررسی و به بازارمحور بودن آنها کمک خواهد کرد و از تجربیات اساتید دانشگاه در این زمینه استفاده میشود.
ارزیابی فعالیتهای شورای فرهنگ عمومی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در ادامه اظهار کرد: در ماههای گذشته عطر و بوی شهدا به برکت کنگره 5400 شهید کردستان در استان و کشور پیچید که یکی از رویدادهای فرهنگی بزرگ در استان به شمار میرفت.
«جلال قلعهشاخانی» ضمن تقدیر از بانیان برگزارکننده کنگره ملی 5400 شهید استان ابراز امیدواری کرد که همه ما بتوانیم رهروان صدیقی برای شهدا باشیم. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در ادامه عنوان کرد: پرداختن به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، از دستورکارهای ویژه این جلسه به شمار میرود و باید مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کردستان عنوان کرد: افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مهمترین اولویتهایی است که شورای فرهنگ عمومی به عنوان عالیترین مرجع تصمیمگیری و سیاستگذاری مسائل فرهنگی در استان باید به آن ورود کند. البته جلسات کارشناسی با صاحبنظران طی ماه گذشته در این زمینه برگزار شد.
قلعهشاخانی اعلام کرد: اخیرا شورای فرهنگ عمومی کشوری به شورای انقلاب فرهنگ عمومی گزارشی ارائه داده است. این گزارش بررسی عملکرد شورای فرهنگ عمومی استانها بوده و در این ارزیابی برابر شاخصهای مختلف بررسی، استان کردستان جزو استانهای برتر کشور قرار دارد.
وی تصریح کرد: تعداد جلسات، تعداد مصوبات، خروجی مصوبات، کارگروه شهرستانها و کارگروههای استانی از جمله شاخصهایی بود که مورد ارزیابی قرار گرفته است. دبیر شورای فرهنگ عمومی کردستان با اشاره به اینکه 5 جلسه پایانی شورای فرهنگ عمومی به مقوله اقتصاد و اقتصاد فرهنگ اختصاص یافت، یادآور شد: نیاز است مصوبات اجرایی و ارگانهای متولی نتایج مصوبات را اعلام کنند.