• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
یکشنبه 9 تیر 1398
کد مطلب : 62501
+
-

رفع مشکلات آبی اصفهان در گرو تکمیل سامانه دوم آب‌رسانی

منابع
رفع مشکلات آبی اصفهان در گرو تکمیل سامانه دوم آب‌رسانی

مدیرعامل شرکت آبفای اصفهان گفت: ۸۰۰ میلیون مترمکعب از حجم مخزن سد زاینده‌رود آبگیری شده اما در شهر هنوز افت فشار آب داریم که این امر به دلیل تکمیل نشدن سامانه دوم آب‌رسانی اصفهان است.
به گزارش مهر، «هاشم امینی» در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان اصفهان اظهار کرد: این سامانه باید در سال ۸۶ توسط آب منطقه‌ای به پایان می‌رسید و تحویل ما می‌شد اما به دلایل اداری، عدم صدور مجوز و مسائلی که استعفای نمایندگان اصفهان را رقم زد هنوز به اتمام نرسیده است.
امینی ابراز کرد: سامانه دوم آب‌رسانی نگاه پدافند غیرعاملی دارد و موضوع آن رفع مشکل آب جمعیت 4 میلیونی استان اصفهان در قالب ۱۴ شهرستان است.
وی ادامه داد: باید در حوزه آب شرب تمام تلاش خود را بکنیم تا مصرف بهینه آب را به مردم بیاموزیم و فرهنگ مدیریت مصرف آب در جامعه از حالت شعار به شعور تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تاکید کرد: فرهنگ‌سازی یک موضوع هفتگی، ماهانه و سالانه نیست بلکه رفتار دائمی در حوزه مدیریت مصرف آب، به ما در داشتن زندگی پایدار کمک می‌کند. وی افزود: در طول سال‌های اخیر که استان اصفهان با مشکل کم‌آبی روبه‌رو بوده است، مردم این استان همیاری و همکاری خوبی با ما در ارتباط با مدیریت مصرف آب به ویژه در سال گذشته داشتند. امینی گفت: در سال ۹۷ در بخش خانگی به میزان 7/6 درصد مدیریت مصرف آب و در بخش غیر خانگی 1/7 درصد صرفه جویی داشتیم که در مجموع 9/6 درصد صرفه‌جویی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد.


ذخیره ۲۳ میلیون مترمکعب آب در سال گذشته

وی با اشاره به اینکه شرکت آبفای اصفهان در بخش شرب رتبه برتر را در صنعت آب و فاضلاب در میان شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی کسب کرده است، به اقدامات در حوزه فرهنگ‌سازی و سازگاری با کم‌آبی اشاره کرد و افزود: در این راستا اقدامات فنی، فرهنگی و قانونی را انجام دادیم به نوعی که سال گذشته ۲۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره شد.

امینی ابراز کرد: مدیریت آب در ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا به کمک سامانه تله‌متری و هوشمندسازی، نصب ایستگاه آنلاین مدیریت فشار، تأمین کسری آب چاه‌های بهداشتی و دارای کیفیت مناسب، به حداقل رساندن آب بدون درآمد شامل انشعاب‌های غیرمجاز و پرت شبکه، از دیگر اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در سال‌های اخیر بوده است.


رتبه نخست آبفای اصفهان در زمینه رفع پرتی آب در شهر

وی با بیان اینکه در زمینه رفع پرتی آب رتبه نخست کشور را داریم، ابراز کرد: بر این اساس ما نشت‌یابی‌های متعددی در شبکه آب شرب استان اصفهان داشتیم که شامل ۸۵ کیلومتر اصلاح شبکه توزیع و ۶ هزار و ۳۳۷ انشعاب آب بود و با پیمایش ۱۳ هزار و ۳۳۷ انشعاب، نشتی‌های موجود برطرف شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اینکه در ۱۰ سال گذشته ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب را به چرخه بازگرداندیم، گفت: در حوزه اقدامات فنی نیز درباره بازچرخانی آب خاکستری، قراردادی با حوزه نظام مهندسی استان اصفهان داشتیم و باید هرچه سریع‌تر این کار در منازل عملیاتی شود. امینی با اشاره به گلایه مردم درباره استفاده از آب رودخانه توسط صنعت فولاد اصفهان ابراز کرد: با انعقاد قراردادی با شرکت فولاد مبارکه، قرار است اجرای شبکه فاضلاب در ۹ شهر به کمک این شرکت انجام و به ازای آن پساب فاضلاب به فولاد مبارکه تخصیص یابد تا کمتر از آب رودخانه استفاده شود، هفته گذشته بخشی از این پروژه با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید. وی با بیان اینکه در سال گذشته رسانه‌ها در زمینه اقدامات فرهنگی در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب به ما کمک بسیاری کردند، افزود: کارگروهی پیرو تغییر ساعات اداری تشکیل داده‌ایم تا اقداماتی در حوزه مدیریت مصرف انرژی استان اصفهان انجام شود و در این راستا ان‌جی‌اوها نیز وارد حوزه مدیریت مصرف شدند.


۹۰ درصد مردم اصفهان کمترین رده مصرف آب را در سال ۹۷ داشتند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: در راستای تنویر افکار عمومی و در پاسخ به استان‌هایی که اصفهانی‌ها را مورد انتقاد قرار می‌دهند باید به این نکته اشاره کنیم که در سال ۸۷، میزان مصرف ۶۶ درصد مردم در رده صفر تا ۲۰ بوده است اما در سال ۹۷ میزان مصرف ۹۰ درصد مردم صفر تا ۲۰ بوده که رکورد خوبی در حوزه مدیریت مصرف است. وی تاکید کرد: آب‌رسانی به شهرستان دهاقان و گلشن و دیگر روستاها، بهره‌برداری از تصفیه‌خانه خوانسار، پیشرفت ۶۹ درصدی تصفیه‌خانه چادگان و پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد پروژه تصفیه‌خانه اژیه از دیگر فعالیت‌های این نهاد است.
امینی با اشاره به ۲۹۵ کیلومتر لوله‌گذاری آب در استان و ۳۳۱ کیلومتر لوله‌گذاری فاضلاب گفت: همچنین ۱۲ هزار مترمکعب مخزن در اصفهان به بهره‌برداری رسید و 7 هزار مخزن نیز در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.
وی اضافه کرد: ۱۸ هزار و ۲۴۰ فقره انشعاب آب و ۲۱ هزار و ۶۰۰ فقره انشعاب فاضلاب در سال گذشته واگذار شده است.


 ۲۷ مجتمع آب‌رسانی روستایی در اصفهان در حال احداث است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اینکه از سیاست‌های جدی وزارت نیرو ایجاد مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی است، گفت: ۴۱ مجتمع روستایی در استان داریم که ۱۴ مجتمع به بهره‌برداری رسیده و ۲۷ مجتمع آب‌رسانی روستایی نیز در اصفهان در حال احداث است.

وی ادامه داد: این مجتمع‌ها حدود ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی در این مجتمع‌ها هزینه شده و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
امینی با بیان اینکه در سال ۹۷ از روستاهای تحت پوشش ما ۱۷۹ روستا آب‌رسانی سیار شدند که در سال ۹۷ به ۱۲۵ مورد تقلیل یافت، گفت: همچنین روستاهایی که تحت پوشش شرکت آبفای اصفهان نبودند، از ۱۲۶ به ۱۲۰ روستا تقلیل یافت.
وی تاکید کرد: بازسازی شبکه فاضلاب شهری به ۴۶ میلیون یورو و ۷۳۶ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد. امیدواریم شبکه‌های قدیمی فاضلاب جمع آوری شود و این روند به تناوب ادامه داشته باشد تا دیگر شاهد فرسودگی گسترده این شبکه در اصفهان نباشیم.


حذف قبض کاغذی آب در ۳ محله استان 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تاکید کرد: حذف قبض کاغذی آب در استان اصفهان در حال حاضر در سه محله آغاز شده و به زودی در دیگر نقاط شهر و استان اصفهان نیز اجرایی خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید