ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف نمیشود
همتی: ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی حذف نمیشود
تصمیمگیری درباره حذف یا حفظ ارز 4200تومانی در نشست امروز شورایعالی هماهنگی اقتصادی با حضور حسن روحانی، رئیسجمهور، علی لاریجانی، رئیس مجلس و ابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضاییه منتفی است.
پیش از این برخی رسانهها به نقل از امیر باقری از مسئولان مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی خبر داده بودند که دو سناریو در ارتباط با ارز 4200تومانی مطرح شده که در نشست آخر هفته شورای یاد شده تصمیمگیری خواهد شد. دیروز عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی گفت: فعلا ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی برقرار است و نشنیدهام که حذف آن در دستور کار باشد.
بهگزارش ایرنا، او در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایرنا درباره ادعای برگزاری جلسهای در روز پنجشنبه برای تصمیمگیری درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: چنین بحثی را نداشتهایم و نمیدانیم که چهکسی چنین بحثی را مطرح کرده است. وی تأکید کرد: ارز واردات برخی کالاها همچنان ۴۲۰۰ تومان است که برای آنها گشایش اعتبار انجام میشود و اتفاق خاصی هنوز رخ نداده و بحثی هم نشده است، اما کارشناسان نظر خود را مطرح میکنند. دولت هر زمان که تصمیم بگیرد اعلام میکنیم. همتی درباره پیشبینی نرخ دلار افزود: برای مدیریت نرخ ارز برنامهریزی میکنیم اما پیشبینی نداریم.
زمان حذف ارز 4200تومانی معلوم نیست
روابط عمومی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی هم در واکنش به گزارش همشهری با عنوان تصمیم کبری برای پایان فساد ارزی به نقل از امیر باقری از مسئولان این مؤسسه اعلام کرد: آنچه از سوی فرد یادشده در جلسه اخیر شورای راهبردی توسعه صادرات مطرح شده است، ارائه بررسیهای کارشناسی و نظرات دستگاهها بوده و هیچگونه تصمیم یا زمانبندی خاصی اعلام نشده و درصورتی که تصمیم جدیدی درخصوص سیاستهای ارزی و تجاری اتخاذ شود، پس از کسب نظرات دستگاههای مسئول و فعالان اقتصادی بوده و در زمان مقتضی نیز اطلاعرسانی خواهد شد.
رئیسکل بانک مرکزی درباره ادعای اعضای اتاق بازرگانی درباره حذف سامانه نیما، گفت: سامانه نیما حذف نمیشود، اما نرخ آن به قیمت بازار آزاد نزدیک شده است. همتی با بیان اینکه نمیدانم که چرا مرتب این موضوع را مطرح میکنند، اضافه کرد: اکنون نرخ حواله نیما با نرخ حواله بازار آزاد تفاوتی ندارد. وی خاطرنشان کرد: دلیل اینکه در روزهای اخیر ارز زیادی در سامانه نیما عرضه میشود این است که عرضه حوالههای ارزی در سامانه نیما برای صادرکنندگان مطلوبتر است.
شرط راهاندازی اینستکس
رئیسکل بانک مرکزی درباره این ادعا که ایران برای راهاندازی اینستکس، آمادگی لازم را ندارد، گفت: واقعیت کاملا خلاف این ادعاست، نهاد متناظر اینستکس در ایران تحت عنوان ساتما تشکیل شده که دارای ساختار و مدیرعامل است و ایران آمادگی کافی برای فعالیت در آن را دارد. همتی افزود: بارها گفتیم که اگر اتحادیه اروپا تمایل دارد این سامانه کار کند یا باید نفت ایران را بخرد یا اینکه باید خط اعتباری برقرار شود، اینستکس که «خشکخالی» نمیتواند کار کند. او گفت: اگر بخواهیم کالا وارد کنیم یا باید خط اعتباری برقرار کنند یا اینکه از ما نفت بخرند تا با پول آن بتوانیم مبادله کنیم. همتی افزود: آمادگی کافی داریم و منتظر اقدام اروپا هستیم. او در پاسخ به این سؤال که پس از ضرب الاجل ایران، آیا پیشرفتی رخ داده است؟ گفت: فعلا خیر.