بجنورد؛ نگین تولید سفره کردی و گلیم کشور
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی از شناسایی بیش از ۶۰ رشته فعال صنایعدستی در این استان خبر داد و گفت: شهر بجنورد بهعنوان نگین تولید سفره کردی و گلیم کشور به ثبت رسیده استبه گزارش تسنیم «علی عابدی» اظهار کرد: بعد از تفکیک استان خراسان شمالی تعداد رشتههای فعال صنایعدستی از 20 رشته به 60 رشته فعال رسیده که در ردههای سنی مختلف نیز هنرمندان در حال فعالیت هستند.
وی افزود: بیشترین تولیدات صنایعدستی در حوزه دستبافتههای سنتی، چوب، چرم و دستبافتههای صنعتی و دستگاهی فعالیت میکنند. در حوزه صنایعدستی رشتهها دارای کد رشتههای بینالمللی هستند. برای ثبت ابداعات جدید بر اساس شرایط موجود اقدامات لازم انجام میشود. صنایعدستی الزاماتی دارد که باید بومی و با سابقه محلی باشد تا ثبت شود. معاون صنایعدستی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر گلیم و سفره کردی به نام صنایعدستی عشایر شمال خراسان ثبت شده و چاروق و دستبافتههای سنتی به نام خراسان شمالی به ثبت رسیده است. شهر بجنورد نیز بهعنوان نگین گلیم و سفره کردی ثبت شده است. همچنین جزو برنامههاست که برخی روستاها را در حوزه صنایعدستی به عنوان روستای ملی یا بینالمللی به ثبت برسانیم.
عابدی تصریح کرد: در موضوع فرش دورو مسئولیت با سازمان صنعت، معدن و تجارت است که برای حوزه بافت و اقدامات بازرگانی این سازمان اقدام میکند. این فرش به ثبت ملی رسیده و اقدامات ثبت جهانی آن نیز انجام شده است. برای ثبت میراث ملموس جهانی نیز در حال انجام اقدامات لازم هستیم. وی خاطرنشان کرد: برای فروش صنایعدستی و حمایتهای لازم برای معرفی این صنعت اقدامات خوبی در زمینه آموزش و سایر مسائل انجام میشود. هرچند در این زمینه نقش تصدیگری نداریم بلکه بهعنوان حامی در کنار صنعتگران هستیم. آموزشهای اولیه را به صنعتگران میدهیم و از افرادی هم که میخواهند فعالیتهای آموزشی داشته باشند حمایت میکنیم. همچنین برای فعالیتهای نمایشگاهی و برندسازی محصولات نیز در خدمت صنعتگران هستیم.