• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 27 خرداد 1398
کد مطلب : 60062
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/EwRl
+
-

تلفات گسترده آبزیان در خلیج چابهار

خبرها
تلفات گسترده آبزیان در خلیج چابهار

هزاران ماهی و میگو در خلیج چابهار تلف شدند. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به این تلفات از مردم خواست تا در مصرف آبزیان دقت کنند و از خرید میگوهای آلوده که رنگ آنها نسبت به رنگ طبیعی تغییر کرده خودداری کنند. وحید پورمردان گفت: پیرو مشاهده لاشه تعداد زیادی از آبزیان از قبیل ماهی، میگو، سفره‌ماهی و سایر آبزیان در ساحل ضلع شرقی خلیج چابهار، کارشناسان این اداره کل اقدام به پایش و بررسی علل احتمالی مرگ‌ومیر آبزیان این منطقه کردند.

وحید پورمردان در گفت‌وگو با پورتال خبری سازمان محیط‌زیست خاطرنشان کرد: به‌نظر می‌رسد مرگ‌ومیر آبزیان مذکور احتمالاً به‌دلیل شکوفایی پلانکتون‌ها یا کشند قرمز بوده که کارشناسان محیط‌زیست در حال بررسی تراکم و نوع گونه‌های پلانکتونی منطقه هستند. او افزود: آغاز فصل مانسون و جابه‌جایی مواد مغذی در دریا، جابه‌جایی مواد مغذی از کف و حرکت مواد غذایی از مناطق عمیق توسط جریان‌های آبی به محدوده ساحل سبب افزایش مواد مغذی در آب‌های ساحلی می‌شود و بر اثر افزایش مواد مغذی، فسفات و نیتروژن جلبک‌ها یا فیتوپلانکتون‌ها افزایش پیدا می‌کند که در رقابت با هم سم توکسین را تولید می‌کنند.

به گزارش همشهری، پدیده مانسون یک توده هوا و جریان باد است که باعث متلاطم شدن دریا و بروز موج‌های بزرگ می‌شود که با فراچاهش همراه است؛ یعنی مواد مغذی بستر را به سطح می‌آورد و از سوی دیگر آب‌های آلوده اقیانوس هند را هم وارد دریای عمان می‌کند که در این شرایط زمینه برای بروز کشند قرمز فراهم می‌شود. زمانی که پدیده مانسون در جریان است چون دریا طوفانی است امکان مشاهده کشند قرمز وجود ندارد، اما با آرام شدن دریا و فروکش کردن امواج، جلبک‌ها در کنار هم قرار گرفته و کشند قابل رویت می‌شود.
پورمردان می‌افزاید: توکسین تولید شده در سطح آب، جمع و معمولاً آب در این منطقه رنگی می‌شود که این امر باعث شده که نور و اکسیژن به آبزیان منطقه نرسد و تلف شوند. آبزیان این منطقه با مصرف فیتوپلانکتون‌ها یا جلبک‌های حاوی سم، مسموم شده و همین مسئله باعث مرگشان شده است. به گفته او، البته گاهی ورود فاضلاب‌ها نیز باعث مرگ‌ومیر آبزیان می‌شود اما با توجه به اینکه این اتفاق در یک محدوده نیمه بسته روی داده است احتمال مسمومیت با توکسین قوی‌تر است. پورمردان با توجه به‌احتمال سوءاستفاده عده‌ای که پس از این رخداد طبیعی دریایی، بلافاصله اقدام به جمع‌آوری آبزیان تلف شده در ساحل و احتمالاً مصرف یا فروش ماهی‌ها و میگوهای مسموم در بازار کرده‌اند، از مردم منطقه خواست تا در مصرف آبزیان دقت کنند و از خرید میگوهای آلوده که رنگ آنها نسبت رنگ طبیعی تغییر کرده همچنین ماهیان دارای آبشش‌های قرمز تیره مایل به قهوه‌ای که به‌دلیل وجود سم باعث بروز مشکلاتی در سلامت شهروندان (به‌ویژه کودکان) می‌شود، جداً خودداری کنند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید