670 ایستگاه برای کنترل فشار خون
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی ۲۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون در استان فارس خبر داد.
به گزارش مهر، دکتر «محمدرضا کریمی» از شناسایی ۱۳ هزار و ۱۷۸ فرد در معرض خطر ابتلا به پرفشاری خون در فارس از آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون خبر داد و گفت: تنها در فاصله زمانی 3 روز، فشار خون بیش از ۲۸ هزار مراجعه به ایستگاههای سیار و موقت ویژه این طرح اجرای اندازهگیری شد.
وی ادامه داد: از تعداد جمعیت ۱۱۰ هزار نفری که تاکنون با همکاری کارشناسان سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در فارس فشار خون آنان اندازهگیری شده است، ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر در معرض خطر پرفشاری خون بودهاند و همچنین 2۱۰۰ نفر نیز به بیماری فشار خون بالا مبتلا بودند و از بیماری خود اطلاع نداشتهاند.
کریمی با اشاره به راهاندازی ۶۷۰ ایستگاههای سیار و ثابت اندازهگیری فشار خون تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از زمان آغاز اجرای این بسیج ملی، بانوان در مقایسه با مردان بیشترین همکاری را داشتهاند.
او تاکید کرد: ضروری است شهروندان مطلع باشند فشار خون بالا هیچ نشانه مشخصی ندارد و نیاز است افراد بالای ۳۰ سال به طور منظم فشار خود را اندازه بگیرند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه گفت: در اجرای این بسیج ملی، از ۱۱۰ هزار نفر که فشار خون آنان اندازهگیری شده است، 3 هزار نفر نتوانستهاند بالا بودن فشار خون خود را کنترل کنند و در تلاشیم به انگیزه اجرای این بسیج ملی، افراد را به اندازهگیری فشار خون خود وادار کنیم و از ابتلا به بیماریهای کلیوی، سکتههای مغزی و قلبی پیشگیری کنیم.
سخنگوی بسیج ملی کنترل فشار خون در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه بر اساس آمارها در استان فارس از هر 4 فرد بالای ۳۰ سال یک نفر به بیماری پرفشاری خون مبتلا است افزود: در کشور نیز از هر 3 نفر یکی به بیماری فشار خون بالا مبتلا است.
او بالا رفتن سن را موجب افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا عنوان کرد و افزود: مردها قبل از ۶۵سالگی بیش از بانوان به این بیماری مبتلا میشوند و بانوان بعد از ۶۵سالگی بیش از مردان در معرض خطر ابتلا هستند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هدف از اجرای این بسیج ملی را تکرار موفقیت چشمگیر پزشکی در کنترل بیماریهای واگیردار اعلام کرد و گفت: بر اساس سیاستهای ابلاغی قرار است در کنترل بیماریهای غیرواگیردار مانند فشار خون بالا عزمی جدی ایجاد شود تا افراد مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شوند و از مرگ زودهنگام ابتلا به بیماریهای سکته قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی مصون بمانند.