مدیرکل دامپزشکی استان یزد با هشدار نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: گوشت دامهایی که منشأ تامین و کشتارشان نامعلوم و غیرمجاز است، میتواند در فصل گرم عامل شیوع تب کریمه کنگو باشد.
«علیاکبر حدادزاده» در گفتوگو با مهر با تاکید بر ضرورت استفاده از گوشتهای دارای مهر و برچسب دامپزشکی اظهار کرد: گوشتهایی که فاقد مهر و برچسب باشند، بهصورت غیرمجاز کشتار شدهاند و سلامت آنها تضمینی ندارد.
وی بیان کرد: گوشت دامهای با منشأ نامعلوم و غیرمجاز، میتواند در فصل گرم سال عامل انتقال بیماریهای کشنده از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باشد.
حدادزاده خاطرنشان کرد: در کشتارگاههای مجاز که نظارت بهداشتی و شرعی روی آنها انجام میشود، لاشهها بعد از ذبح در مرحله پیشسرد قرار میگیرند و ۲۴ ساعت بعد از ذبح در اختیار مصرفکننده گذاشته میشوند. مدیرکل دامپزشکی استان یزد ادامه داد: این روش ضامن پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است که در بسیاری از کشتارگاههای غیرمجاز به دلیل نبود تجهیزات لازم، این مرحله انجام نمیشود.
وی یادآور شد: هنگام ذبح در کشتارگاه، وضعیت سلامت دام، قبل و بعد از کشتار از لحاظ وجود بیماریها مورد بررسی دامپزشکان قرار میگیرد و در صورت مشاهده علائم بیماریزا از چرخه کشتار و مصرف حذف میشوند که این مرحله نیز در کشتارگاههای غیرمجاز انجام نمیشود.
حدادزاده تصریح کرد: عدهای با کشتارهای غیرمجاز زمینهساز شیوع بیماریهای خطرناکی از جمله تب کریمه کنگو هستند که برای رفع خطر در این زمینه، هم دامپزشکی نظارتهای خود را دقیقتر انجام میدهد و هم مردم باید از مصرف گوشتهای فاقد مهر و برچسب خودداری و به توصیههای دامپزشکی عمل کنند.
شنبه 25 خرداد 1398
کد مطلب :
59213
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/yNWE
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved