• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
سه شنبه 21 خرداد 1398
کد مطلب : 58488
+
-

فضای سبز بوشهر در مسیر سازگاری با کم‌آبی

مدیرکل دفتر فنی استانداری: تلاش شده که شهرداران استان با شیوه‌های صحیح آبیاری در شرایط کم‌آبی آشنا شوند

منابع طبیعی
فضای سبز بوشهر در مسیر سازگاری با کم‌آبی

استان بوشهر با مشکلات و چالش‌های بسیار زیادی در حوزه تامین آب آشامیدنی روبه‌رو است و استفاده از این آب برای آبیاری فضای سبز شهری به هیچ وجه توجیه‌پذیر نیست.

 به گزارش مهر، استان بوشهر در قسمت گرم و خشک ایران قرار گرفته است و میانگین بارشی سالانه پایینی دارد. زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و تأمین آب در این استان نیز ضعیف است. نبود سدهای مناسب برای آبگیری و ذخیره آب مورد نیاز مردم استان باعث شده است که این استان برای تأمین آب مورد نیاز خود به استان‌های همسایه یعنی فارس و کهگیلویه و بویراحمد وابسته باشد.


تأمین آب از همسایه‌ها

حدود ۹۰ درصد از آب آشامیدنی مصرفی استان بوشهر از همسایگان تأمین می‌شود و ۱۰‌درصد نیز از طریق تأسیسات آب‌شیرین‌کن که در سال‌های اخیر ساخته شده و همچنین چند حلقه چاه در نقاط مختلف استان تأمین می‌شود.

 در کنار کمبودهایی که در زمینه تأمین آب آشامیدنی مردم خصوصا در فصل تابستان وجود دارد مدیریت نامناسب آب موجود، چالش‌های بیشتری ایجاد می‌کند که باید به سمت مدیریت مصرف حرکت کرد.

 یکی از چالش‌های اساسی آبیاری فضای سبز با استفاده از منابع آب آشامیدنی در برخی از شهرها است که می‌طلبد با فرهنگ‌سازی و هشدارهای مناسب از چنین برداشت‌ها و مصرف‌هایی در همه شهرها اجتناب شود.


حفظ فضای سبز با شیوه‌های نوین

«وحید امیری» کارشناس فضای سبز و آبیاری  در این زمینه گفت: فضای سبز در ایجاد حس نشاط و طراوت در هر شهری نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری دارد و باید به صورت ویژه به فضای سبز رسیدگی شود.
وی حفظ و توسعه فضای سبز در شرایط کنونی آبی را مستلزم شناخت دقیق گونه‌های گیاهی و سیستم‌های نوین آبیاری دانست و اضافه کرد: با توجه به وضعیت آب و هوایی استان بوشهر باید از گونه‌های سازگار با این وضعیت آب و هوایی استفاده شود. کارشناس فضای سبز و آبیاری خاطرنشان کرد: امروزه در مناطقی که در زمینه تأمین آب مورد نظر با مشکل روبه‌رو هستند و یا منابع آبی کمتری در اختیار دارند از گونه‌های گیاهی سازگار با کم‌آبی استفاده می‌شود. 

امیری مدیریت صحیح منابع آبی را از دیگر ضروریات دانست و خاطرنشان کرد: سیستم‌های آبیاری باید متناسب با اقلیم هر منطقه انتخاب شود و در این زمینه در استان بوشهر که با کمبود آب روبه‌رو است، استفاده از این شیوه‌ها ضرورت بیشتری دارد.


استفاده از گونه‌های گیاهی مناسب

رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به اهمیت بسیار بالای فضای سبز بیان کرد: هر گونه تغییر در حوزه فضای سبز نیازمند حفظ پایداری لازم است. 

«رحیم خادمی» دست‌یابی به وضعیت مطلوب در حوزه فضای سبز را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای این‌که فضای سبزی داشته باشیم که ما را به اهدافمان برساند باید مطالعه و طراحی مناسبی در این حوزه داشته باشیم.
 وی با بیان این‌که از چند گونه گیاهی مناسب در استان بوشهر غافل شده‌ایم خاطرنشان کرد: شبدر، پریوش، لاله عباسی، نخل‌های زینتی، لوز، بنجامین و گل کاغذی از گونه‌های گیاهی و درختی‌ای است که متناسب با آب و هوای استان است.


مدیریت منابع آبی در آبیاری فضای سبز

مدیر کل دفتر فنی استانداری بوشهر گفت: تلاش گسترده‌ای صورت گرفته است تا در آبیاری فضای سبز شهری در استان از شیوه‌های مناسبی استفاده شود. 
«سید موسی موسوی» با اشاره به برگزاری همایش فضای سبز شهری در شرایط کم‌آبی با حضور شهرداران استان بوشهر خاطرنشان کرد: تلاش شده که شهرداران استان با شیوه‌های صحیح آبیاری در شرایط کم‌آبی آشنا
 شوند.

وی با اشاره به برخی کمبودها در زمینه تأمین منابع آبی در استان اضافه کرد: در این شرایط که تأمین آب به‌سختی صورت می‌گیرد و تقاضا برای مصرف بسیار بالا است، باید مدیریت مناسبی انجام شود.

مدیر کل دفتر فنی استانداری بوشهر به نقش فضای سبز در تلطیف هوا و دما و بهبود سیما و منظر و ایجاد نشاط اجتماعی اشاره کرد و افزود: شرایط اقلیمی بوشهر حکم می‌کند مدیریت مصرف منابع آبی از مهم‌ترین اولویت‌ها باشد. 
وی ادامه داد: یکی از مصارف قابل توجه آب استفاده برای آبیاری فضای سبز است. 

بنابراین مدیریت فضای سبز با توجه به شرایط کم‌آبی یکی از اولویت‌های مدیریت شهری است. موسوی گفت: امیدواریم که شهرداران استان بوشهر با به‌کارگیری دستاوردهای همایش ضمن صرفه‌جویی در مصرف آب، شهروندان را بیش از پیش از فواید فضای سبز شهری بهره‌‌مند 
کنند.


ممنوعیت استفاده از آب آشامیدنی در آبیاری فضای سبز

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر با اشاره به ممنوعیت استفاده از آب آشامیدنی در آبیاری فضای سبز اظهار کرد: باید در کنار تلاش برای حفظ فضای سبز، مدیریت صحیحی در زمینه تأمین آب صورت گیرد. 

«مهرداد ستوده» با تاکید بر لزوم به حداقل رساندن میزان مصرف آب عنوان کرد: در شرایط کم‌آبی قرار داریم و باید برای آبیاری فضای سبز راهکارهای اساسی داشته باشیم و از آب آشامیدنی استفاده نشود.
وی عدم پیش‌بینی آینده را عامل بروز مشکلات در کشور از جمله مشکلات کم‌آبی سال گذشته در استان دانست و افزود: برای این‌که در این زمینه‌ها با مشکل روبه‌رو نشویم باید تفکر و برنامه‌ریزی داشته باشیم.

 معاون امور عمرانی استاندار بوشهر خواستار فرهنگ‌سازی و آگاهی مردم استان بوشهر در زمینه کمبودهای منابع آبی شد و گفت: باید از ظرفیت نخبگان در حوزه مدیریت فضای سبز استفاده مناسبی شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید