• پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 8 ذی القعده 1445
  • 2024 May 16
شنبه 18 خرداد 1398
کد مطلب : 57825
+
-

بهار اشتغال‌زایی

بنابر اعلام استانداری فارس، از مجموع‌ طرح‌‌هایی که از سوی کمیته نظارت بازدید شده، 56 طرح اشتغال‌زایی به بهره‌برداری رسیده است

اشتغال
بهار اشتغال‌زایی

فروغ جباری|  شیراز- خبرنگار:


یکی از راه‌های خارج شدن از چالش‌های اقتصادی فعلی، اشتغال‌زایی و حمایت از بنگاه‌ها و تشکل‌هایی است که به این عرصه وارد شده‌اند. استانداری فارس به‌عنوان مهم‌ترین حامی آنها می‌تواند با ارائه تسهیلات و فراهم کردن زمینه اجرای طرح‌های اشتغال، گام‌های موثری در این راستا بردارد.


حمایت از طرح‌های اشتغال

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار فارس به بازدید کمیته نظارت استان از طرح‌های اشتغال پایدار فراگیر، روستایی و عشایری اشاره می‌کند و می‌گوید: این کمیته در سال گذشته از ۱۱۵ طرح و از ابتدای امسال از ۳۶ طرح بازدید داشته که از این مجموع ۵۶ طرح به بهره‌برداری رسیده و ۹۲ طرح در دست ساخت است.

«یدالله رحمانی» با اشاره به این‌که از طرح‌های مذکور ۱۰۸ طرح ایجادی، ۳۲ طرح توسعه‌ای و ۱۱ طرح در گردش است، می‌افزاید: همزمان با نظارت کمیته استان بر طرح‌ها، فرمانداران، بخشداران و دهیاران نیز به‌عنوان ناظر از طرح‌های در حال اجرا بازدید کرده‌اند.وی اضافه می‌کند: از 2 هزار و 218 طرح اشتغال روستایی، 396 طرح تسهیلات بالاتر از 50 میلیون تومان دریافت کرده‌اند که از این تعداد 268 طرح به بهره‌برداری کامل رسیده، 96 طرح در حال اجراست و 32 طرح دارای انحراف کامل بوده است.وی با بیان این‌که در طرح‌های اشتغال روستایی برای 1355 نفر اشتغال‌زایی شده، ادامه می‌دهد: طبق گزارش‌های کمیته بازرسی در این طرح‌ها هم‌اکنون یک‌هزار و 324 نفر فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.


منابع ابلاغ شده

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار به طرح‌های مصوب بانک‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: 4 هزار و 423 طرح به ارزش 19 هزار و 464 میلیارد تومان از طرح‌های اشتغال روستایی و عشایر مورد تصویب بانک‌ها و 4 هزار و 27 طرح به ارزش 575 میلیارد تومان منعقده بانک‌ها و موسسات عامل است.
رحمانی در خصوص ارزش منابع ابلاغ شده به موسسات عامل و تسهیلات مصوب و پرداختی آنها بدون احتساب طرح‌های حمایتی، اضافه می‌کند: سهم فارس در منابع ابلاغ شده یک‌هزار و 379 میلیارد تومان بوده که تاکنون 793 میلیارد تومان آن تخصیص داده شده است.وی می‌افزاید: سهم طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری در منابع ابلاغ شده 346 میلیارد تومان بوده که 326 میلیون تومان آن تخصیص یافته است.

رحمانی ادامه می‌دهد: در طرح اشتغال فراگیر نیز مبلغ یک‌هزار و 33 میلیون ریال ابلاغ شده که 467 میلیون ریال آن تخصیص داده شده است.وی به میزان سهمیه ابلاغی و تخصیصی دستگاه‌های حمایتی اشاره می‌کند و می‌گوید: میزان سهمیه ابلاغی دستگاه‌های حمایتی بنیاد شهید و امور ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی( ره) مبلغ 137 میلیارد تومان بوده که به طور صد درصد به بانک‌ها و موسسات عامل تخصیص یافته است.


حمایت از مشاغل نوپا

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار فارس بر ضرورت حمایت جدی از مشاغل نوپا و استارت‌آپ‌ها تاکید می‌کند و می‌گوید: با توجه به جدید و نوپا بودن بعضی از فعالیت‌ها که غالبا بر پایه فناوری اطلاعات شکل می‌گیرد، لازم است هم پارلمان بخش خصوصی و هم بخش‌های دولتی به حمایت از این مشاغل بپردازند.

رحمانی با بیان این‌که مشاغل نوپا با سرمایه‌های نسبتا کم، اشتغال زیادی را به‌ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها ایجاد می‌کند، ادامه می‌دهد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حمایت‌های لازم تمامی بخش‌های خصوصی و دولتی از مشاغل نوپا به صورت جدی آغاز می‌شود.وی اضافه می‌کند: با توجه به اهمیت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری در زمینه حمایت از سرمایه‌گذاران، این مرکز باید به‌عنوان میز خدمت سرمایه‌گذاری عمل کند و تا به ثمر رسیدن طرح‌ها و مرحله بهره‌برداری پیگیری جدی را در دستور کار قرار دهد.


درنگ

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار فارس به مشکلات سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف به‌خصوص مشاغل نوپا اشاره و اضافه می‌کند: گروه کارشناسی کمیته جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری باید مشکلات عمده متقاضیان اخذ مجوز را از طریق تحلیل نتایج و بازخوردهای جلسات کمیته جذب شناسایی، احصاء و طی یک برنامه‌‌ریزی منسجم رفع کند. 

«یدالله رحمانی»در خصوص سرمایه‌گذاری‌هایی که به‌صورت زنجیره ارزش هستند، می‌افزاید: در بخش‌هایی مانند کشاورزی توجه به تولیداتی که می‌توانند ما را از واردات کالاهای مشابه بی‌نیاز کنند با توجه به تامین نیازهای داخل کشور ضروری است.رحمانی تاکید می‌کند: تمامی کارشناسان دستگاه‌ها موظفند به سرمایه‌گذاران مشاوره تخصصی ارائه بدهند و سرمایه‌گذار را به سمت استفاده از فناوری‌های جدید در ساختار تولید و کاهش مصرف نهاده‌ها در فرایند تولید و نهاد‌سازی هدایت کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید