• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 12 خرداد 1398
کد مطلب : 57510
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/v41g
+
-

هیچ‌کس پاسخگو نیست

4 بیماردر بیمارستان قلب تهران 20روز پس از بیهوشی عمل جراحی هنوز به‌هوش نیامده‌اند خانواده‌هایشان از آخرین وضعیت آنها به همشهری می‌گویند


معصومه حیدری پارسا ـ خبرنگار

بیهوشی همزمان 4بیمار در بیمارستان قلب تهران‌ که همگی در یک روز عمل شدند، با حاشیه‌های فراوانی همراه شده و نگرانی‌هایی را برای بیماران و کسانی که در لیست انتظار جراحی قلب قرار دارند، به‌وجود آورده است؛ بیمارانی که 3نفر از آنها حدود 20روز است به هوش نیامده‌اند و بیمار چهارم هم بعد از بیهوشی با سطح هوشیاری بسیار پایین مواجه شده و هیچ عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد. این بیماران ۲۵ اردیبهشت مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفته‌اند و از بین آنها تنها یک نفر به‌ هوش آمده که وضعیت چندان مطلوبی نیز ندارد.
اردیبهشت‌ماه 16بیمار مورد جراحی قلب باز قرار گرفتند که 4نفر از این بیماران بعد ازعمل با مشکلات فراوانی روبه‌رو شدند. خانواده‌های این بیماران در گفت‌وگو با همشهری از عدم‌پاسخ قانع‌کننده پزشکان بیمارستان قلب تهران گلایه دارند و این در حالی است که با وجود تماس‌های مکرر، مسئولان بیمارستان قلب تهران حاضر به توضیح درباره اتفاق رخ‌داده در بیمارستان و جزئیات بررسی‌های انجام‌‌شده به همشهری نیستند. اگرچه هفته گذشته رئیس بیمارستان در پاسخ به مسائل پیش‌آمده به همشهری چنین گفته بود: «‌با توجه به اینکه در یک روز این بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری شده‌اند که تقریبا چنین موضوعی کمتر انتظار می‌رود (با توجه به اینکه عضله قلب و پمپاژ قلب در حد معمول بود و بیماران نیز جزو افراد در معرض خطر نبودند) تیم پزشکی برای بررسی این موضوع تشکیل شد و از جراح قلب تا متخصص‌ آی‌سی‌یو، متخصص داخلی و داروشناسی بالینی تمام جوانب را مورد بررسی قرار داده‌اند. کلیه احتمالات از مشکلات دارویی تا اکسیژن‌رسانی، بیهوشی، آی‌سی‌یو و... مورد بررسی مجدد قرار گرفت. درنهایت به این نتیجه رسیدیم که مشکلی در این موارد وجود نداشته است. حتی تک‌تک داروهای بیهوشی را برای آزمایشگاه‌های مرجع ارسال کرده‌ایم و نتایجی نیز آمده است و تا به امروز اعلام کردند که داروها مشکلی نداشته و قابل استفاده هستند البته یک سری نتایج مانده است که در روزهای آینده نتایج نهایی آماده و اعلام می‌شود.»

حقیقت را بگویند
پزشکان گفتند عمل جراحی سختی نیست، اما با این حال اگر تهران جراحی کنید، به‌دلیل داشتن امکانات بیشتر ضریب خطا کمتر می‌شود. این را دختر «رضیه راشدی» که مادرش 18روز است در بیهوشی است، می‌گوید و ادامه می‌دهد: «هر روز می‌آیند آزمایش و سی‌تی‌اسکن می‌گیرند اما جواب درست و حسابی بهمان نمی‌دهند. مادرم فقط 54سال داشت و بیماری‌اش آنقدر حاد نبود که دچار چنین مشکلی شود. با هر پزشکی هم که خارج از بیمارستان گفت‌وگو‌ و مشاوره می‌کنیم می‌گویند‌ داروی بیهوشی مشکل داشته اما مسئولان بیمارستان زیر بار نمی‌روند. هر روز همان حرف‌های روز اول را تکرار می‌کنند. این در حالی است که ما قبول کرده‌ایم که بیمارمان دچار مشکل شده است. حداقل حقیقت را به ما بگویند.»

سطح هوشیاری‌ بیماران پایین آمده است
محمد شهریاری هم که مادرش چند روز بعد از جراحی به هوش آمده است ولی هیچ عکس‌العملی ندارد و دچار آسیب شده، می‌گوید: «مگر می‌شود همزمان 4بیمار به کما بروند و هیچ دلیل واضح و مشخصی هم اعلام نشود. بدون‌شک خطایی رخ داده که این بیماران در یک روز همزمان دچار مشکل شده‌اند. البته دائم متخصص مغز و اعصاب، جراح قلب و پزشکان مختلف بیماران را ویزیت می‌کنند اما موضوع این است که با گذشت حدود 20روز تغییری در وضعیت بیمارانمان حاصل نشده است. پزشکان می‌گویند قلب، کبد و کلیه خوب کار می‌کند اما سطح هوشیاری‌ بیماران پایین است. تنها دلیل این وضعیت را هم بعد از پیگیری‌های مکرر و انجام سی‌تی‌اسکن‌ها و ام‌آرآی مغز، هایپوکسی (عبارت است از میزان اکسیژن خون شریانی و زمانی که این کاهش در اکسیژن در سطح سلولی منجر به کاهش اکسیژناسیون بافتی شود) اعلام کرده‌اند و اینکه معلوم نیست چه زمانی به هوش می‌آیند.»

جواب درست و حسابی به ما نمی‌دهند
سید‌جهان مشعشعی هم که برادر 56ساله‌اش همچنان به هوش نیامده، می‌گوید: «جالب است بارها پزشکان اعلام کردند که مشکل خاصی ندارد و نگرانی برای عمل جراحی نداشته باشیم اما الان که بیماران به هوش نمی‌آیند، هیچ‌کس جواب درست و حسابی به ما نمی‌دهد و می‌گویند ما همه موضوعاتی را که ممکن بود برای بیماران مشکل ایجاد کرده باشد بررسی کرده‌ایم و هیچ قصور و کوتاهی از طرف بیمارستان نبوده است. البته هنوز جواب برخی از داروها که به آزمایشگاه مرجع ارسال شده اعلام نشده است تا بدانیم که داروها مشکلی داشته‌اند یا نه؟ به هر حال زمانی که بیماری به هوش نمی‌آید، اشکال یا در خطای پزشکی و کادر بیمارستان است یا در سیستم تنفسی یا داروهای بیهوشی، نمی‌شود که کسی مقصر نباشد. حالا اینکه چرا کسی به ما واقعیت را نمی‌گوید هم خود جای سؤال دارد.»

شکایت کرده‌ایم و تا پایان این موضوع پیگیر هستیم
احمدی، برادر بیمار دیگر هم که به‌عنوان همراه کنار برادرش در‌ آی‌سی‌یو حضور دارد، می‌گوید: «ما شکایت کرده‌ایم و بدون‌شک تا پایان این موضوع پیگیرهستیم. سطح هوشیاری بیمارمان روزبه‌روز کاهش پیدا می‌کند و گاهی نسبت به محرک‌ها واکنش نشان می‌دهد با این حال به ما می‌گویند همه‌‌چیز تحت کنترل است. می‌گویند تمام کارهای کارشناسی انجام شده و نه خطای انسانی رخ داده و نه دارو‌ها مشکلی داشته‌اند و به هوشیاری این بیماران امیدوار هستیم. هیچ‌کس پاسخ قانع‌کننده‌ای نمی‌دهد و دائم حرف‌های تکراری و بدون نتیجه می‌زنند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید