• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 12 خرداد 1398
کد مطلب : 57508
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/q41R
+
-

شهردارانی که تأیید صلاحیت نمی‌شوند


در انتهای سال پیش3  شهر کرمانشاه، رشت و یزد شهردار نداشتند. اکنون شهردار کرمانشاه برگزیده و تأیید شده است، شهردار رشت از طرف شورای شهر انتخاب شده و در انتظار تأیید حکم است و شهردار منتخب یزد برای چندمین‌بار با رد صلاحیت از طرف وزارت کشور روبه‌رو شده است.

به گزارش همشهری، ناصر حاج‌محمدی چهارمین شهردار رشت در 16اردیبهشت با 10رأی از 11رأی شورا انتخاب شد اما تأیید صلاحیت او با تأخیر روبه‌رو شد؛ تا جایی که چند روز پیش سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به طولانی شدن فرایند انتخاب شهردار رشت در یک‌سال اخیر اظهار کرد: شورای پنجم رشت پیش از این چندین مرحله براساس تکلیف قانونی خود نسبت به انتخاب شهردار اقدام کرد اما بنا به دلایلی 3منتخب شورا از سوی وزارت کشور احراز صلاحیت نشدند. فاطمه شیرزاد با بیان اینکه نداشتن شهردار مشکلات و آسیب‌هایی برای شهر به همراه دارد، افزود: اعضای شورا در تلاش هستند تا موضوع احراز صلاحیت شهردار رشت تسریع شود. حامد عبداللهی، حجت جذب و حسین علیقلی‌زاده 3شهردار منتخب شورای رشت بودند که در سال اخیر از سوی وزارت کشور احراز صلاحیت نشدند. دیگر شهری که همچنان با مشکل تأیید نشدن شهردار منتخب روبه‌رو می‌شود، یزد است. 24فروردین امسال و در یکصد و چهل و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر یزد داور نظری‌اردبیلی به‌عنوان شهردار یزد انتخاب شد و 6رأی از 11رأی شورا را به‌دست آورد. نزدیک یک‌ماه بعد و در 22اردیبهشت «غلامعلی سفید» رئیس شورای اسلامی شهر یزد اعلام کرد که پس از ارسال صورتجلسه شورای شهر و با صدور حکم نظری از سوی عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور، او به‌عنوان شهردار یزد تعیین شده است. نزدیک 8‌ماه از استعفای مهدی جمالی‌نژاد، شهردار یزد می‌گذرد. او به‌دلیل اشتغال به سمتی در وزارت کشور استعفا داده بود اما در تمام این مدت شهرداری یزد با سرپرست اداره می‌شد. در این مدت شورا 3نفر را به‌عنوان نامزد به وزارت کشور معرفی کرده است که مجتبی فرهمند و محمدرضا سیدحسینی به‌علت‌های مختلفی همچون نداشتن سابقه اجرایی کافی، نداشتن مدرک تحصیلی لازم و برخی سوابق دیگر مورد تأیید وزارت کشور قرار نگرفتند. حکم نظری نیز به‌صورت غیررسمی ابلاغ شده  و قرار بود ابلاغ رسمی در نشست معارفه صورت گیرد اما این نشست برگزار نشد. گفته شده بود با وجود تأیید وزارت کشور، نهاد‌های دیگری با انتخاب نظری مخالفت دارند. با ادامه پیدا کردن این روند شورای شهر یزد 3راه پیش رو داشت؛ یا باید منتظر استعفای شهردار منتخب خود می‌ماند یا او را استیضاح می‌کرد یا پرونده را به هیأت رسیدگی به شکایات شهرداران ارسال می‌کرد که این راه بین 3تا 6‌ماه طول می‌کشید. استیضاح نظری که هنوز شهرداری را به‌صورت کامل تحویل نگرفته بود و عملکردی برای بررسی کردن نداشت هم ممکن به‌نظر نمی‌رسید. بعد از اینکه مشخص شد وزارت کشور بدون دریافت استعلام از وزارت اطلاعات، حکم او را صادر کرده است، فشار‌ها برای تنها راه قانونی یعنی استعفای او بیشتر شد؛ تا جایی که رئیس شورای شهر از برگزاری جلسه‌ای برای انتخاب چهارمین شهردار از بین2گزینه عزیزی و زارع‌پور اشکذری خبر داد.

با استعفای نظری راه برای برگزاری جلسه رأی‌گیری میان گزینه‌های جدید باز می‌شود اما به‌نظر نمی‌رسد مشکل انتخاب شهردار برای کلانشهر یزد که تبدیل به معضل فرساینده‌ای شده است به‌سادگی قابل رفع باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید