• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 23 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 55719
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/GO4K
+
-

ابهام‌زدایی از رمز دوم یکبار مصرف بانکی


بانک مرکزی از معمای رمز دوم یکبار مصرف بانکی ابهام‌زدایی کرد و جبران خسارت استفاده از رمزهای بانکی را بر‌دوش بانک‌ها گذاشت.

به گزارش همشهری، بانک مرکزی می‌گوید: از ابتدای خردادماه تامین امنیت مشتریان نظام بانکی در تراکنش‌های بدون حضور کارت برعهده بانک‌ها بوده و هرگونه مسئولیت سوءاستفاده از حساب‌های مشتریان به‌دلیل آسیب‌پذیری‌های امنیتی در سرویس‌های بانکی مستقیم بر‌عهده بانک است و در این موارد تأیید مرجع قضایی برای جبران خسارت مشتریان کفایت می‌کند. طبق اعلام بانک مرکزی برای جایگزینی رمزهای دوم پویا به جای رمزهای دوم ایستا نباید هیچ هزینه‌ای از دارندگان کارت و مشتریان بانکی اخذ شود. همچنین درصورتی که بانک بتواند راه‌حل مطمئن دیگری را، با تأیید بانک مرکزی، اجرایی کند، می‌تواند از این راهکار به‌عنوان جایگزین رمز پویا استفاده کند. بخشنامه بانک مرکزی تأکید دارد: امکانات ارائه رمز محدود به استفاده از برنامه‌های کاربردی گوشی‌های هوشمند نشده و ارائه آن از طریق سایر ابزارها نظیر پیامک، پیام‌رسان‌های داخلی مجاز و نظایر آن برای مشتریان بانک‌ها نیز حسب تشخیص بانک باید فعال شود. در این میان ناصر حکیمی، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی به بانک‌ها هشدار داد: هر خسارتی که درخصوص رمزهای دوم متوجه مشتریان شود، مسئولیت آن برعهده بانک است.

 ناصر حکیمی افزود: تغییر برنامه بانک مرکزی درخصوص اجرای این طرح به معنای لغو جایگزینی رمزهای پویا به جای رمزهای ایستا در پرداخت‌های بدون حضور کارت نیست، بلکه به این معناست که زمان اجرای این طرح مشخص نیست و زمان بیشتری برای عملیاتی شدن رمز دوم یکبار مصرف لازم است. او افزود: از ابتدای خردادماه ارائه رمز یکبار مصرف برعهده بانک‌هاست و مشتریان می‌توانند به‌تدریج این خدمت را دریافت کنند. او یادآور شد: اینکه گفته می‌شود ۱۰روز فرصت باقی مانده درست نیست و مردم نباید دغدغه‌ای در این زمینه داشته باشند چون از خرداد‌ماه این کار شروع می‌شود و کار به‌صورت تدریجی خواهد بود و قرار نیست اتفاق عجیبی بیفتد. حکیمی گفت: در این زمینه یک بخشنامه فنی با هماهنگی بانک‌ها جلو می‌رفت و رسانه‌ای شد و این تفسیر صورت گرفت که همه رمزها از اول خرداد از کار می‌افتد، ولی اتفاق خاصی نمی‌افتد و رمز یکبار مصرف فقط موضوع ارتقای امنیت پرداخت‌های مجازی است.

   مسیر را ساده می‌کنیم
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه نحوه عملکرد بانک‌ها در این زمینه متفاوت است و تمهیدات مختلفی باید اندیشیده شود که در حال هماهنگی با بانک‌ها هستیم، گفت: برای مثال برخی برنامه‌ها در یکی از سیستم‌های عامل گوشی‌های همراه از کار افتاد و نیاز به تغییر آن داریم. حکیمی درباره زمان اعلام شده برای اجرایی شدن طرح نیز گفت: زمانبندی بانک‌ها برای آماده‌سازی تا آخر اردیبهشت است اما این زمانبندی برای مردم نیست، بلکه برای بانک‌ها اعلام شده تا آماده اجرای طرح شوند و مردم نگرانی نداشته باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید