وزیر نفت ایران در نخستین واکنش به تحریم نفتی کشورمان از سوی آمریکا اظهار کرد: امروز صنعت نفت در نوک پیکان جنگ تجاوزگرایانه اقتصادی آمریکا قرار دارد و قطعا خواب به صفر رساندن خرید نفت از ایران تعبیر نخواهد شد و با تمام توان در جهت شکستن تحریم آمریکا عمل میکنیم.به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه دیروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وضعیت عرضه و تقاضای نفت در شرایط فعلی شکننده است و بیانیههای آمریکا و هم پیمانان آن، نگرانی آنها نسبت به واکنش بازار را نشان میدهد. او بازار نفت را غیرقابل پیشبینی دانست و افزود: نمیتوان اطمینان داشت که به اندازه نیاز نفت تولید میشود؛ زیرا برخی کشورهای منطقه ظرفیت تولید خود را بیشتر از میزان واقعی اعلام میکنند. زنگنه گفت: آمریکا و همپیمانان منطقهای آن، از نفت بهعنوان سلاح سیاسی استفاده میکنند اما منتظر باشند که دود این تصمیم به چشم خودشان برود.
وزیر نفت که برای پاسخ به سؤال برخی نمایندگان به مجلس رفته بود اولویت بخش گاز را جلوگیری از خام فروشی و جایگزینی حداکثری گاز به جای سایر سوختها عنوان کرد و ادامه داد: بازار ایران بخشی از بازارهای جهانی است و اگر گاز بهصورت خام صادر میشد، وزارت نفت را به خام فروشی متهم میکردید. او اولویتهای بعدی را تزریق گاز برای افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی، تامین خوراک و سوخت صنایع مختلف مانند پتروشیمی و فولاد، توسعه صادرات به وسیله خط لوله به کشورهای همسایه و صدور آن بهصورت ال ان جی و ال پی جی به مقاصد دیگر اعلام کرد. زنگنه سهم گاز طبیعی در سبد سوخت کشور را 70درصد اعلام کرد و گفت: ایران بعد از آمریکا و روسیه، سومین کشور تولیدکننده گاز در جهان است و نیروگاهها و پتروشیمیها بدون محدودیت کار میکنند. زنگنه افزود: اکنون قرارداد گاز با ترکیه با همه ظرفیت در حال اجراست. با عراق نیز 2قرارداد صادرات گاز به ارزش 60میلیون مترمکعب در روز داریم.
به گفته وزیر نفت، یک قرارداد صادرات گاز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز اجرایی شده است اما پاکستان بهدلیل فشارهای سیاسی آمریکا و کشورهای منطقه قرارداد خود را اجرایی نمیکند. وی گفت: قرارداد صادرات گاز به عمان نیز در جریان است اما برای احداث خط لوله فقط 2شرکت در دنیا وجود دارند که بهدلیل تحریمها، امکان اجرای آن نیست. زنگنه به قرارداد گاز با ترکمنستان نیز اشاره کرد و افزود: ترکمنستان در تلاش بود با فشار بر ایران، قیمت گاز را افزایش دهد اما ما زیر بار این فشار نرفتیم و این موضوع اکنون در مرحله داوری است.
نوسازی پالایشگاهها با فاینانس نمیشود
وزیر نفت گفت: برای بهسازی پالایشگاهها به سرمایهگذاری 10میلیارد دلاری از طریق فاینانس نیاز است که با توجه به شرایط تحریم، تامین آن غیرممکن بهنظر میرسد. به گفته زنگنه اکنون بیشتر پالایشگاهها توسط بخشهای غیردولتی اداره میشوند و وزارت نفت ابزار اجرایی و مالی ندارد تا دستوری عمل کند. وزیر نفت درباره روند داوری کرسنت نیز گفت: این پرونده تاکنون چندبار به مرحله صدور حکم رسیده اما به دلایلی از دستور کار خارج شده است. پس از توضیحات وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که از پاسخ او قانع شدهاند.
زنگنه: تحریم آمریکا را میشکنیم
در همینه زمینه :