• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 3 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 53364
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JM9v
+
-

اجرای قانون ایثارگری در مناطق جنگی

از کرمانشاه تا مرز، مشمول حق قانون مناطق جنگی می‌شود

گزارش
اجرای قانون ایثارگری در مناطق جنگی

فرحناز چراغی|  کرمانشاه- خبرنگار:


استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس بیش از هزار بار مورد حمله موشکی و شیمیایی رژیم صدام‌ قرار گرفت. خبر اضافه شدن حق مناطق جنگی برای بخش‌هایی از استان یکی از اخبار خوشایند و امیدوارکننده‌ای بود که شاید می‌توانست التیام کوچکی بر گوشه‌ای از دردهای مردم در مناطق جنگی باشد. 


جبران عقب‌ماندگی‌ها

بر اساس بند الف ماده 112 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، با هدف جبران عقب‌ماندگی‌های استان‌های مناطق عملیاتی دفاع مقدس، ستاد کل نیروهای مسلح موظف شده محدوده مناطق عملیاتی دفاع مقدس را اعلام کند. ستاد کل هم آذر ماه 1396 به این قانون عمل کرد و مناطقی از 6 استان آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، خوزستان، بوشهر و کرمانشاه را به عنوان مناطق جنگی دوران دفاع مقدس تعیین و به سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کشور اعلام کرد.
این ستاد در نامه خود، مناطق عملیاتی دفاع مقدس را به 2 بخش «مناطق جنگی» که مورد تصرف یا به‌شدت در حال بمباران و گلوله‌باران بوده و «امنیتی درگیر» که حضور ضدانقلاب و درگیری‌های مداوم در این مناطق موجب عقب‌ماندگی‌های آنها شده، تقسیم کرده است.

بالاخره بر اساس اعلام ستاد کل نیروهای مسلح، شهرستان‌های پاوه، جوانرود، ثلاث‌باباجانی، روانسر، سرپل ذهاب و قصر شیرین، کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، گیلانغرب و دالاهو در لیست مناطق جنگی دوران دفاع مقدس قرار گرفتند.

 بر اساس این قانون دستگاه‌های دولتی مکلف شدند  از اول فروردین سال ۹۷ به طبقه شغلی به کارمندان شاغل در دستگاه اعطا کنند‌‌. بر اساس گفته استاندار کرمانشاه، اجرای این قانون تنها مشمول کارمندان شاغل در دستگاه‌های دولتی است که با اعتراض فرهنگیان و دیگر بازنشسته‌هایی روبه‌رو شده است که 8 سال جنگ تحملی را با جسم و جان تحمل کرده‌اند. 

یکی از بازنشستگان اداره کل منابع طبیعی استان با بیان این‌که تحمل 8 سال جنگ و حضور در مناطق جنگی به زبان آسان است، می‌گوید: چرا باید برای افرادی که آن روزهای سخت و طاقت‌فرسا را با جسم و جان حق مناطق جنگی اعمال نشود و این حق به کسانی برسد که شاید در آن روزها نبوده‌اند.  امینی می‌افزاید:‌عدالت‌ در اجرای حق مناطق جنگی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح اجرا نشده است که قابل قبول هم نیست. 

آتش‌زر یکی دیگر از بازنشستگان کرمانشاهی اضافه می‌کند: در زمان جنگ و در روزی که شهر به‌شدت بمباران می‌شد ما با جناب نوبخت در همین شهر زندگی کردیم و جای تعجب است و امروز سینه‌های ستبر دفاع از آب‌وخاک ایران در برخورداری از مزایای جنگی فراموش شده‌اند. از استاندار خواستار پیگیری حق بازنشستگانی که در آن سال‌ها جوانی‌شان را در این شهر و استان گذاشتند اما نترسیدند و ماندند، هستیم. یکی دیگر از بازنشستگان استان می‌گوید: ما از نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس انتظار داریم که پیگیر احقاق حق بازنشستگان نیز شوند و نام نیک برای خود برجای گذارند. 

امیدی می‌افزاید: ما بازنشستگان انتظار داریم که قانون مدیریت خدمات کشوری را با اصلاحات منطقی مورد نظر بازنشستگان به تصویب برسد. وی اضافه می‌کند: همچنین بودجه مورد نظر برای سال مالی 98 در متمم بودجه منظور شود.از سوی دیگر با توجه به برنامه پنج‌ساله ششم و ماده 30 همترازی حقوق‌های بازنشستگان با شاغلین بودجه‌ لازم برای سال 99 مصوب شود. این معلم بازنشسته ادامه می‌دهد: ‌مطالبات قانونی بازنشستگان فرهنگی، کشوری و لشکری ازجمله مابه‌التفاوت حقوق با تورم و... بسیار زیاد است که یک اقدام جهادی از سوی نمایندگان مجلس می‌تواند خواسته‌های قانونی بازنشستگان را برآورده کند. 


درباره این قانون 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این‌که حق مناطق جنگی برای اولین‌بار در قالب ماده 112 قانون برنامه ششم شکل گرفت و به رسمیت شناخته شد، می‌گوید: این قانون در کمیسیون تلفیق و در کمیته امنیتی، سیاسی و خارجی ‌ نهایی و به لایحه برنامه‌ای که دولت آورده بود، اضافه شد. 

«حشمت‌الله فلاحت پیشه» در گفت‌وگو با همشهری اضافه می‌کند: قانون 112 مناطق جنگی دارای 2 بند «الف» و «ج» است که بند الف آن درباره ارتقای شاخص توسعه در شرایط کنونی استان‌ها و مناطق جنگ‌زده است و بند «ج» آن مربوط به کسانی می‌شود که 8 سال زمان جنگ مشغول خدمت در مناطق جنگی بوده‌اند. دولت بند «الف» را درباره مناطق جنگی اجرا کرده که جای قدردانی دارد اما متأسفانه بند «ج»را تاکنون اجرایی نکرده است. وی می‌گوید: اجرای قانون 112 حق مناطق جنگی را ‌ از شهر کرمانشاه تا مرز را در بر می‌گیرد و در این قانون تنها برخی از نواحی از جمله ماهیدشت از قلم افتاده که جزو مناطق جنگی بوده است. این موضوع را در چندین بار بنده طی مذاکراتی با سردار باقری و دیگر مسئولان دولت داشتیم پیگیری کرده‌ام. قرار است این قانون درباره ماهیدشت اصلاح شود و به‌ویژه بند «ج» نیز اجرایی شود.


قوانینی که دولت هنوز اجرا نکرده است 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  می گوید: بند «ج» این قانون، برای این‌که مشکلی پیش نیاید عنوان «اجرای حقوق ایثارگری در مناطق جنگ‌زده برای کارکنان دولت»را بر اساس جداول و ضوابط سال 1376 سازمان امور اداری استخدامی مشخص کرده است. بر این اساس برای کارکنانی که در کرمانشاه تا مرز خدمت کردند- البته در استان‌های دیگر هم حدود آن مشخص است- بازنشستهها باید از فوق‌العاده ایثارگری برخوردار شوند و یکی از فرزندانشان هم معافیت سربازی بگیرد که دولت هنوز این بند را اجرا نکرده است.
فلاحت‌پیشه می‌افزاید: هفته گذشته بر اساس آخرین پیگیری‌های بنده با سردار باقری موضوع را دوباره مطرح کردیم. ایشان از موضوع ناراحت شد، چراکه نظر سردار این بود که این قانون با اولویت کارکنان بازنشسته زمان جنگ اجرا شود که هنوز در دولت اجرایی نشده است. 
وی ابراز امیدواری می‌کند: با پیگیری‌های انجام شده امیدواریم این بند نیز در همین چند ماه اول امسال درباره بازنشستگان مناطق جنگی اجرایی شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید