وقتی دندان آدم شیرین میشود
در اخبار روایتشده است که بزرگترین هیأت حاضر در نشست اتحادیه بینالمجالس که از 18فروردین در قطر برگزار شد، مربوط به هیأت ایرانی بود که با ترکیبی بیش از 50 نفر (احتمالا 54نفر) در این نشست حضور پیدا کرده بودند. آنگونه که نقلشده است، از این تعداد فقط 10نفر نماینده مجلس و مابقی هیأت همراه بودند. درباره ضرورت حضور 10نماینده در این اجلاس حرف و حدیث زیاد است، اما با این پیشفرض که این 10نماینده باید حتما در اجلاس قطر حضور مییافتند، به غیراز رئیس دفتر رئیس مجلس، رئیس تشریفات و 2مشاور علی لاریجانی (حسین امیرعبداللهیان و اصغر محمدی) که حضورشان در چنین اجلاسهایی به ضرورت نشست الزامی است، مشخص نیست بقیه هیأت چه نقشی در قطر داشتند، بهویژه اینکه باید درنظر داشت حق ماموریت روزانه برای نمایندگان و کارکنان دولت در چنین سفرهایی بین 100 تا 130یورو درنظر گرفته میشود و این هیأت 3روز در قطر حضور داشتند.
این مسئله باعث شد روز گذشته محمدعلی پورمختار، نماینده کبودرآهنگ و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یادآوری کند که تحقیق و تفحصی درباره سفرهای خارجی نمایندگان مجلس انجام شده و ضرورت کنترل سفرهای خارجی نمایندگان مجلس را تذکر دهد. مسعود پزشکیان، نایبرئیس مجلس هم که ریاست جلسه علنی دیروز را برعهده داشت، یادآوری کرده که سفرهای خارجی نمایندگان نسبت به سال گذشته یکسوم شده است و پورمختار هم گفت که همین مقدار هم بیضابطه است. اگر کاهش سفرهای نمایندگان به یکسوم، یک واقعیت باشد و سفر این هیأت پرتعداد به قطر مشتی نمونه خروار گرفته شود، باید تحقیق و تفحص جدیدی از سفرهای نمایندگان مجلس دهم رقم بخورد که در سالهای گذشته چه حجمی داشته که بهگفته پزشکیان به یکسوم کاهش یافته است.
به گزارش همشهری، در مجلس نهم در یکی از جلسات علنی مجلس حسن کامران و همسر او نیره اخوان بیطرف طرحی را به صحن علنی آوردند که براساس آن حق ماموریت روزانه کارکنان دولت به نصف تقلیل پیدا میکرد. طرح نمایندگان اصفهان که روی حساب و کتاب و دخل و خرج دولت نوشته شده بود و نگاهی به کاهش هزینههای کشور داشت، با رأی منفی مجلس مواجه شد. آن شب کامران در یک برنامه تلویزیونی کنایهای به مجلس و رأی منفی نمایندگان به کاهش حق ماموریتها داد که هنوز هم تلخی آن کنایه احساس میشود: «وقتی دندان آدم شیرین میشود، به این لایحهها و طرحها رأی نمیدهد.»