حال خوب ساخته میشود
نشست شهر آرمانی با محوریت تبیین عملکرد حوزه سلامت شهرداری تهران در ایوان شمس برگزار شد
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
برگزاری سلسلهنشستهای شهر آرمانی با هدف تبیین عملکرد سازمانها، معاونتها، مراکز و ادارههای زیرمجموعه شهرداری تهران، پیگیری میشود. برنامه شهر آرمانی این هفته با محوریت اداره کل سلامت شهر تهران در ایوان شمس برگزار و گزارشی از اقدامات صورتگرفته ارائه شد. مدیران شهری و سایر مسئولان این حوزه هم موضوعاتی را مطرح کردند. نکته مهم این بود که اداره کل سلامت شهرداری تهران در دوره ششم، شعار ایجاد حال خوب برای شهر و شهروندان را در اولویت کارهایش قرار داده است که در همایش شهر آرمانی هم بر تداوم برنامهها در راستای تحقق این شعار تأکید شد.
بهرهمندی ۳۰هزار سالمند از خدمات
فرزانه بشردوست، دبیر مرکزی کانون جهاندیدگان شهر تهران: بخش قابلتوجهی از جمعیت در سن سالمندی قرار دارند. نشاط سالمندی، دوشنبههای سالمند و گنجینههای شهر ازجمله برنامههای مهم و اثرگذاری بودند که بهانهای شدند تا سالمندان در کنار یکدیگر قرار گیرند و اوقات خوشی را تجربه کنند. علاوهبرآن در دوره ششم با پیشبینی برنامهها و خدمات متنوع، زمینه حضور و مشارکت ۳۰هزار سالمند فراهم شد و توانستند از آنها بهرهمند شوند. اجرای چنین برنامههایی در حقیقت بهانهای برای دورهمیهای سالمندان است و از این طریق میتوان نشاط اجتماعی را در میان آنها افزایش داد.
کرسی مطالبات؛ راهکاری برای شنیدهشدن نیازها
محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران: در این دوره قرارگاه سلامت تشکیل و ۳ضلع آن با حضور معاونتهای شهرسازی، حملونقل و خدمات شهری شکل گرفت. از طریق همافزایی اضلاع این مثلث اقدامات خوبی در موضوع مناسبسازی و ارائه خدمات مطلوبتر به افراد خاص (معلولان، سالمندان و...) انجام شده است. همچنین کرسی مطالبهگری یکی از کارهای بزرگی است که در این دوره محقق شد تا از این طریق نیازها و مطالبات مجموعهها شنیده شود.
تلاش برای رفع محدودیتها
پرویز سروری، نایبرئیس شورای شهر تهران: حال خوب و شهر خوب ساختنی است. مدیریت شهری باید حمایت و پشتیبانی لازم را اعمال کند تا شهروندان شهر را بسازند و خودشان هم از آن مراقبت کنند. به هر حال امروز در شهر برخی از شهروندان با محدودیتهایی مواجه هستند که شهرداری باید برای رفع این محدودیتها تلاش کند. با چنین اقداماتی، خدمترسانی به همه اقشار جامعه بهتر انجام میشود و تحقق این کار دشوار است، اما قطعا با عزم جدی امکانپذیر خواهد بود. در مجموعه شورای شهر تهران مصوبات مربوط به بهبود وضعیت شهر در راستای ارائه خدمات به اقشار خاص مانند سالمندان و معلولان و... را پیگیری خواهیم کرد.
توانمندسازی شهروندان در مباحث خودمراقبتی
حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهر تهران: سلامت بهمعنای حفظ سرمایه انسانی است؛ ازاینرو با آگاهسازی شهروندان میتوان مسیر حفاظت از سلامت را فراهم کرد؛ چرا که با این کار شعار پیشگیری بهتر از درمان است، محقق میشود. همین رویکرد ما را بر آن داشت تا در حوزه سلامت از طریق اجرای برنامههای آموزشی و... زمینه توانمندسازی شهروندان در مباحث خودمراقبتی را فراهم کنیم. اصل کار ما ساختن حال خوب برای شهروندان با افزایش آگاهی آنهاست و باور داریم نباید سلامت را محدود به تندرستی کنیم و باید بهسلامت روان نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
مکث
لایحه جامع حقوق سالمندان در آستانه اجرا
حسامالدین علامه، دبیر کارگروه جمعیت ریاستجمهوری: شهر دوستدار سالمندان، یکی از کارهای خوبی است که در جهان پیگیری میشود. شهر دوستدار سالمندان ۳قسمت دارد؛ اول کالبد فیزیکی شهر است که باید فضاهای عمومی برای سالمندان مناسبسازی شود، دوم فضای فرهنگی است که باید احترام به سالمندان مورد تأکید قرار گیرد و سوم هم بحث خدمات دوستدار سالمند است که باید در دسترسشان باشد. همچنین باید خبر خوبی به سالمندان بدهم که پیشنویس لایحه جامع حقوق سالمندان در آستانه اجرا قرار دارد.
مشارکت بینبخشی زیر چتر شهرداری
محمد رئیسزاده، رئیسکل سازمان نظامپزشکی جمهوری اسلامی ایران: شهرداری و ادارات آن باید خود را متکلف سلامت کل کلانشهر تهران بدانند؛ چراکه شهرداری ظرفیت و توانمندی لازم را برای سلامت کل شهر تهران دارد، اما هنوز در مشارکت و هماهنگی بینبخشی دچار نقص هستیم. معتقدم دستگاهها باید ذیل چتر گسترده شهرداری پیش بروند. شهرداری با ایجاد هماهنگی میان بخشها و دستگاههای متولی حوزه سلامت، گام بزرگی را در راستای تقویت نشاط و حال خوب، روحیه امید و سرزندگی در شهر تهران برمیدارد.
توسعه خدمات سلامتمحور
حسین ملکافضلی، استاد دانشگاه علومپزشکی تهران: حدود ۳۰سال است که با شهرداری در ارتباط هستم و بهصراحت میتوانم بگویم که خدمات حوزه سلامت توسط این نهاد توسعهیافته است. نظام ارتقای سلامت بر 3پایه استوار است؛ ۲۵درصد مرتبط با وزارت بهداشت و ۲۵درصد مربوط به همکاری بینبخشی نهادها و وزارتخانهها و البته ۵۰درصد هم سهم خود مردم است؛ بنابراین نخستین کار در حوزه سلامت، ارتقای سواد سلامت مردم است و باید از طریق داوطلبان، سلامتیاران و... سواد سلامت مردم را بالا ببریم تا خودمراقبتی انجام دهند.