از تولید تا خرید گندم
محمود حجتی، وزیر جهادکشاورزی پیشبینی کرده است که تولید گندم در سالجاری باوجود سیلهای اخیر و خسارات وارد شده قطعاً افرایش پیدا میکند.
او با قبول اینکه سیلاب و آبگرفتگی خسارتهای سنگینی در استانهای درگیر داشته، به برکات این بارشها بهخصوص برای حوزه کشاورزی و دامپروری اشاره کرده است که دامنه آن میتواند حتی تا سال99 نیز ادامه پیدا کند. این صحبتهای حجتی از منظر کارشناسی نیز قابل تأیید است بهخصوص که بارندگیهای اخیر بخش قابلتوجهی از نیاز آب کشور را برطرف کرده و نوید سال زراعی پرباری را میدهد اما نکته اینجاست که آیا وزیر محترم به وضعیت اقتصاد کلان و نابسامانی بازارها هم توجه دارد و در برنامهریزیهای حوزه کشاورزی و محصول استراتژیک گندم، نابسامانی بازار را نیز درنظر میگیرد یا نه. آیا او از تجربه تلخ حوزه دام و گوشت پند گرفته و بهخاطر دارد که باوجود افزایش تولید دام در کشور و شدت گرفتن واردات گوشت، چگونه مهار بازار از دست متولی تنظیم بازار رها شد یا نه. آیا به اختلاف قیمت گندم در ایران و کشورهای همسایه و سود کلانی که صادرات مخفیانه و قاچاق را تشویق میکند توجه دارد و حواسش هست که اگر قیمت تضمینی خرید گندم باب طبع کشاورز و مطابق با هزینه و زحمتش نباشد ممکن است باوجود افزایش تولید گندم، سیلوهای خرید تضمینی گندم خالی بماند یا نه.
حجتی کسی نیست که دیروز و امروز وارد مسئولیت در حوزه کشاورزی شده باشد و بخواهد مثل یک مدیر اتو کشیده پشت میز بنشیند و امورات مربوط به امنیت غذایی مملکت را مدیریت کند؛ او سالهاست که در متن بوده و با چموخم کشاورزی آشناست و میداند بازی کردن با نرخهای خرید تضمینی چه بر سر کشاورزان و سرمایهگذاران این حوزه میآورد پس بهتر اینکه در دولت، نه از موضع وزیر بلکه از منظر کسی که آگاه به ماجراست تلاش کند قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با ارزش واقعی آن باشد و دولت را برای این کار قانع کند.